Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa


Spaniens statsminister José Luis Zapatero ved ankomsten til euro-krisemødet.

Græsk redning specielt kærkommen nyhed i Spanien
Euro-landenes beslutning om at halvere Grækenlands gæld og styrke redningsfonden (EFSF) til 1.000 milliarder euro er også kærkomne nyheder i et meget nervøst og dybt bekymret Spanien. Også selvom en del detaljer i redningsplanen stadig mangler at komme på plads.
70 af de største banker i euro-zonen skal øge deres egenkapital med sammenlagt 106 milliarder euro, og i denne afdeling er der sat strenge krav til de fem største spanske pengeinstitutter (Santander, BBVA, Caixabank, Bankia og Popular), som sammenlagt skal øge kapitalen med godt 26 milliarder euro. Bankerne skal selv finde pengene, og der er sat en frist til slutningen af juni 2012. Ellers truer EU ifølge El Mundo med at forbyde bankerne at udbetale afkast og bonuser.
Der er lagt et sikkerhedsnet ind i aftalen, hvormed bankerne kan bede om støtte for at opnå den nødvendige kapital, men Spaniens statsminister, José Luis Zapatero, er sikker på, at det ikke bliver nødvendigt.
”De fem store pengeinstitutter er uden tvivl i stand til at skaffe pengene på markedet,” sagde statsministeren fuld af fortrøstning efter Marathon-mødet.
Den spanske børs har, som børserne i Østen, taget godt imod euro-landenes redningsplaner for Grækenland og dermed den fælles møntfod, og i Madrid startede den allerede i morges med en stigning på tre procent. Man forventer også, at renten vil falde i nær fremtid.

Gør noget ved arbejdsløsheden
I det opsummerende memorandum kræver EU-lederne, at den spanske regering indfører nye initiativer for at øge væksten og bekæmpe arbejdsløsheden, noterer Diario Sur. Det ligger på et ”uacceptabelt højt niveau”, mener José Luis Zapateros kolleger.
De anbefaler, at Spaniens regering fortsætter og intensiverer ændringerne af arbejdsmarkedslovgivningen for at øge ”firmaernes fleksibilitet”, og at man sørger for (videre) uddannelse af arbejdsstyrken.
Spanien bliver i dokumentet også skudt i skoene, at planerne om at mindske underskuddet for indeværende og kommende år skal overholdes, og at sparsommeligheden skal gælde på alle administrative niveauer, specielt i regionerne.


Rupert Murdoch og José María Aznar ses her hhv. nummer to og tre fra venstre.

José María Aznar scorer højere end Rupert Murdoch
Spaniens tidligere statsminister José María Aznar er netop blevet genvalgt som bestyrelsesmedlem for mediegiganten News Corporation.
I en afstemning tidligere på ugen blandt selskabets aktionærer omkring fornyelsen af bestyrelsen stemte 89 procent for at genvælge Aznar, hvilket var det fjerde bedste resultat og højere end selv grundlægger og bestyrelsesformand, Rupert Murdoch, der blev genvalgt af 84 procent af bestyrelsesmedlemmerne.
Aktionærerne straffede dog Rupert Murdochs søn, James Murdoch, mere end faderen selv for aflytningsskandalen i et af selskabets flagskibe, News of the World, som jo resulterede i lukning af den 168 år gamle avis. Kun 65 procent stemte for hans genvalg, og af dem kom de 40 procent fra Murdoch-familien.
Aznar blev medlem af News Corporation i 2006, hvilket var to år efter, han havde valgt ikke at genopstille til parlamentsvalget anno 2004.


Skolerne skal blive bedre, mener den socialistiske lokalregering, som er parat til at øge udgifterne på skolesystemet.

Junta de Andalucía vil modsat de øvrige regioner ikke spare på uddannelse
Lokalregeringen i Andalusien, som er den eneste region, der stadig ledes udelukkende af PSOE, har som den eneste af de 17 besluttet ikke at skære i de offentlige udgifter til uddannelse, sundhedsvæsnet og sociale ydelser.
Juntaen har netop vedtaget udkastet til næste års budget, og her vil der blive besparelser, men de skal i stedet findes i investeringer i f.eks. infrastruktur, der forventes at falde med 9,9 procent.
Isoleret set stiger udgifterne til uddannelsessystemet med 2,5 procent til 6,297 milliarder euro, da man ønsker at forbedre andalusiernes uddannelser. I øjeblikket dropper 37 procent af elever i det, der svarer til gymnasiet, ud af skolen før tiden i Andalusien, og det overgås kun af De Baleariske Øer.


Dobbelt så mange spaniere som schweizere betaler for det.

Flest spaniere køber sig til sex
39 procent af alle spanske mænd har på et eller andet tidspunkt betalt for at have sex med en prostitueret, og det er dobbelt så mange, som den europæiske nationalitet, der kommer næst, nemlig schweizerne.
Det er Asociación para la Reinserción de Mujeres Prostitutas (APRAMP), som arbejder på at få kvinder væk fra prostitutionen i Spanien og i stedet få en normal tilværelse, der står for undersøgelsen. Resultaterne blev præsenteret i går af formanden for APRAMP, Rocío Nieto, og ligestillingsminister Laura Seara. Og de viser altså, at flere spanske mænd end andre europæere er parate til at betale for sex med en prostitueret. 39 procent af alle spanske mænd har gjort det, tallet for schweiziske mænd er 19 procent, mens 15 procent af østrigerne har købt sex.
Ifølge APRAMP lever omkring 700.000 kvinder som prostituerede i EU-landene, hvilket svarer til omkring 0,63 procent af de voksne kvinder. APRAMP kalder prostitutionen for ”det 21. århundredes slaveri”.


Manuel Pellegrini, Málagas bekymrede træner.

Åh nej, nu igen
”Det har været to virkelig dårlige kampe, hvor ingenting har fungeret,” sagde træner for Málaga CF, Manuel Pellegrini, efter nederlaget i aftes (2 – 0) mod Rayo Vallecano. Han refererede selvfølgelig til denne kamp, som holdet teoretisk set burde have vundet, og til 4 – 0 nederlaget sidste weekend mod Real Madrid.
Føreren af La Liga, Levante, vandt 3 – 2 over Real Sociedad og beholder dermed topplaceringen endnu en omgang.
Mere forudsigeligt stod det til på Santiago Bernabeu, hvor Real Madrids kamp mod Villarreal blev fløjtet i gang i aftes kl. 22.00. Gæsterne kom ikke forbi Iker Casillas, mens Benzema, Di María og Kaká stod for hver sit mål i den anden ende.


Spanierne parate til at erobre Andalucía Masters

International golf igen på Valderrama
I dag indledes Andalucía Masters, en European Tour-turnering, på Valderrama Club de Golf i Sotogrande.
Turneringen varer til den 30. oktober. Følg med på www.andaluciamaster.es


Læs flere nyheder her…

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.