Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Redningsmandskab arbejder på at få de to mænd ud.

To bygningsarbejdere begravet levende
To bygningsarbejdere blev i går begravet levende, da et byggeri styrtede sammen i Madrid-bydelen San Blas.
Ulykken skete omkring kl. 17.00. De to arbejdere, brødrene José María og Juan Carlos Ávila, arbejdede sammen med flere kolleger på opførelsen af en bygning, da et pludselig jordskred begravede dem under tre meter jord.
Omkring 30 redningsfolk forsøgte at redde dem. De brugte skovle og spande og de bare hænder til at fjerne jorden, for ikke at volde brødrene yderligere skade. Først efter en times gravearbejde nåede de frem til den yngste, Juan Carlos, der allerede var død. To timer senere fandt redningsholdet José María, der havde overlevet de tre timer under jorden.
Årsagen til ulykken er endnu ukendt. Men en repræsentant for fagforeningen UGT, Domingo Martínez, der også var til stede under redningsarbejdet, mener, at mændene var ved at grave ud til kloakrør, og at sikkerhedsnormerne i forbindelse med den slags arbejde ikke blev overholdt, da ulykken indtraf. UGT udfører i øjeblikket inspektioner af sikkerhedsforanstaltninger på byggepladser i hele landet, og på 95 procent af de steder, man hidtil har tilset, overholdes reglerne ifølge Martínez ikke.


Forskere med robotten Liropus ombord på skibet Ramón Margalef ud for El Hierro.

Undersøisk vulkan med krater på 120 meter lokaliseret
Videnskabsfolk fra Instituto Español de Oceanografía (IEO) ombord på skibet Ramón Margalef fandt i går endnu en undersøisk vulkan, der også er i udbrud få kilometer ud for El Hierro, i den del af Atlanterhavet som kaldes Mar de las Calmas. Fundet har kunnet lade sig gøre ved hjælp af en undersøisk robot, døbt Liropus, der kan sænkes til 2.000 meters dybde. Det er første gang nogensinde, at forskerne har gjort et fund som dette.
Den hidtil ukendte vulkan er 100 meter høj, hvormed den når op til 300 meter under havets overflade, og den har en diameter på 700 meter, mens dens krater er på 120 meter i diameter.
Man har også kunnet lokalisere søjler af gas og magma, som denne vulkan og omkringliggende revner i havbunden sender op til havoverfladen, hvor pletten af vulkanudslip stadig bevæger sig mod den sydlige del af El Hierro. Pletten er allerede større end selve øen.
Antallet og intensiteten af jordrystelser er siden begyndelsen på de undersøiske vulkanudbrud faldet på den sydlige del af El Hierro, men i går intensiveredes de længere mod nord, ved byen Frontera. Her registreredes tirsdag 10 jordrystelser, foreløbig dog kun målt til maksimum 2,2 på richterskalaen.


Da Juan Carlos under det iber-amerikanske topmøde i 2007 bad Venezuelas præsident Hugo Chávez om at holde mund. “¿Por qué no te callas?” spurgte majestæten.

Kong Juan Carlos til iber-amerikansk topmøde
Kronprins Felipe er i dag i Saudi Arabien, hvor han deltager i begravelsen af prins Sultan, der døde den forgangne weekend i New York, 83 år gammel.
Prins Felipe er Spaniens øverste repræsentant i denne anledning. Det skyldes, at kong Juan Carlos i morgen torsdag skal rejse til Paraguay for at deltage i det årlige topmøde mellem de latinamerikanske lande og Spanien, kaldet Cumbre Iberoamericana. Det afholdes den 28. og 29. oktober i Asunción, hvor Paraguay for første gang er vært for topmødet.
Statsminister José Luis Zapatero rejser også med til Paraguay.


Strandene i centrum af Marbella snart uden sand.

Efterårsvejret tømmer strandene for sand
Efter tre dages intens regn opfordrede solen i går folk i Marbella til at gå en tur på stranden. Problemet var blot, at der næsten ikke var nogen strand tilbage, eftersom efterårsvejret havde ført store dele af sandet ud i havet.
Det drejer sig især om stranden La Fontanilla, men fænomenet er i sagens natur ikke kun gået ud over Marbella.


Først efter kl. 19 kan spanierne gå hjem.

Spanierne færdige med arbejdsdagen to timer senere end andre europæere
En spansk kommission kaldet Comisión Nacional para la Racionalización de los Horarios en España har lige offentliggjort resultaterne af en undersøgelse omkring europæernes arbejdstider. Og den bekræfter, at spaniere gennemsnitligt forlader arbejdspladsen to timer senere end alle andre EU-borgere.
Den sene fyraften, gennemsnitligt lige omkring kl. 19.00, skyldes den normalt to timer lange siesta, mens man i de øvrige EU-lande begrænser frokostpausen til mellem 30 minutter og en time, fastslår undersøgelsen.
Som kommissionens navn afslører, forsøger man at finde argumenter til at give spaniere nogle arbejdstider, som giver mening, men formanden for kommissionen, Ignacio Buqueras, udtaler til avisen El Mundo, at man er langt fra målet. Han mener, at spanierne i dag har nogle ”uendelige arbejdstider”, som forhindrer mange af dem i at få arbejdet og privatlivet til at hænge sammen.


Partido Populars karamelpapir.

PP fører valgkampagne på karamelpapirer
PP udbreder nu sin valgkampagne til også at inkludere indersiden af karamelpapirer.
Budskaberne kritiserer først og fremmest modkandidaten, PSOE’s Alfredo Pérez Rubalcaba.
”Rubalcaba siger, at der to måder at komme ud af krisen på, PP’s og hans egen. Men i virkeligheden er der kun én, for hans måde har vi allerede prøvet,” proklamerer beskeden på et af karamelpapirerne.


Jaime Romero var den første Granada-spiller til at blive udvist mod Barcelona.

Onsdags-Liga
I gårsdagens tirsdags-Liga var det med nød og næppe, at mægtige Barcelona vandt i Granada, hvor kun et enkelt mål af Xavi, der i går spillede sin Liga-kamp nummer 352, reddede de tre point. Granada var bevæbnet til tænderne, hvilket resulterede i to udvisninger.
Sevilla måtte lade sig nøje med uafgjort (2 – 2) mod Racing Santander.
I aften møder opkomlingen Levante hjemme Real Sociedad. Málaga – med hverken Baptista eller Rondón – spiller mod Rayo i Vallecas. Begge kampe starter kl. 20.00. To timer senere fløjtes Real Madrids kamp mod Villarreal i gang på Santiago Bernabeu, det samme gør Mallorca – Sporting.
Liga-kampene vises på C+ Liga(2)/GolTV eller PPV.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa