Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Antonio Marín Lara, tiltalt for mindst fem lovovertrædelser.

Ronda-borgmester løsladt mod kaution
Den tidligere borgmester i Ronda, Antonio Marín Lara, som i onsdags blev anholdt og anklaget for korruption, blev løsladt i går mod en kaution på 150.000 euro, skriver Diario Sur. Han har to uger til at skaffe pengene.
Marín Lara står nu til at blive sigtet i op til fem tiltaler, heriblandt embedsmisbrug, bestikkelse og hvidvaskning af penge. Som sædvanlig er det i forbindelse med ejendomsmarkedet og offentligt ejendom og grunde, som den tidligere borgmester i samarbejde med tre medlemmer af det daværende byråd selv ville tjene på. Det eksempel, som foreløbig er kommet for dagens lys, drejer sig om en grund på 25.000 m2, der i byplanlægningen skulle have været afsat til en fodboldbane, men som i stedet blev solgt til den baskiske supermarkedskæde Eroski.
Selv forsikrer han, at han ikke har gjort noget forkert: ”Jeg skal bevise min uskyld, præcis som de andre,” sagde han i forbindelse med løsladelsen. Han sagde også, at han er ”vant til den slags”, da han allerede er involveret i 63 juridiske sager.
Med ”de andre” refererede den tidligere borgmester til de i alt syv tiltalte i sagen. Alle er nu på fri fod. To af dem, María José Martín de Haro og Rafael Lara, der indtil anholdelsen forleden stadig var medlemmer af byrådet for PSOE i Ronda, hvor partiet er i opposition til PP, er ligeledes blevet løsladt. Dommeren i sagen, Judith Saiz, vil i dag bestemme, hvor meget de to skal betale i kaution og hvornår.
Korruptionsskandalen er i øvrigt døbt Acinipo.
Antonio Marín Lara er én af otte borgmestre i Málaga-provinsen, som siden 2005 er blevet anholdt og tiltalt for korruption.


En tekniker foretager seismologiske målinger.

Stadig vulkanalarm på El Hierro
Jorden under El Hierro vil ikke falde til ro. Det nationale geografiske institut, IGN, måler fortsat jordrystelser og stadig større jordskælv.
Det største af gårsdagens 55 egentlige jordskælv målte 3,8 på richterskalaen, som er det højeste, man har oplevet, siden intensiveringen af rystelserne begyndte i juli.
De værste skælv forekommer i kommunen Frontera.
Eksperterne mener dog fortsat, at der ikke er nogen grund til bekymring, og at skulle det værste ske, så vil vulkanen, Lomo Negro, give rigeligt med advarsler til, at alle kan nå at komme væk fra den kanariske ø.


Ambulancefolk på stedet, hvor de lykkedes at redde ufødt baby.

Bizart og tragisk skuddrama kræver to ofre
Historien om et bizart og tragisk skuddrama i Madrid er netop kommet frem. Dramaet fandt sted i onsdags, da en mand skød to kvinder, den ene af dem gravid, i en kirke i den nordlige bydel Chamartín.
Den 34-årige mand var omkring kl. 20.00 gået ind i kirken Santa María del Pinar, hvor enkelte personer sad og bad. Her tog han en pistol op af en pose og begyndte at skyde om sig. Han ramte først den gravide, 36-årige kvinde i hovedet, hvorefter han skød en anden, en 52-årig kvinde, som dog overlevede.
Han gik derefter op til alteret, hvor han knælede og begik selvmord ved at skyde sig selv gennem munden.
Læger tilkaldt til stedet kunne senere foretage et kejsersnit på den afdøde kvinde, der skulle have født i weekenden. Babyen, en dreng, ligger nu på det nærliggende hospital La Paz, hvor han har det godt.
Politiet har endnu ikke fundet et motiv til skyderierne, da der ikke umiddelbart lader til at være nogen forbindelse mellem drabsmanden og ofrene.

Druknede sine børn på tre og 11 år
I Jaén er en kvinde mistænkt for at have dræbt sine to børn, tre og 11 år gamle, ved at drukne dem i et badekar, skriver La Opinión de Málaga.
Et familiemedlem ringede i aftes til politiet for at sige, at kvinden havde truet med at slå sine to børn ihjel, men de nåede ikke frem i tide. I stedet fandt de børnene druknede i badeværelset. Kvinden er anholdt, tiltalt for drabene.


José Antonio Griñán afventer stadig.

Andalusisk valg den 18. eller 25. marts
Lederen af den andalusiske lokalregering, José Antonio Griñán, som er den person, der bestemmer, hvornår der skal være valg til de regionale parlament, har endelig besluttet sig. I hvert fald næsten. Det forlyder nemlig nu, at valget bliver den 18. eller 25. marts.
Det forventes ifølge avisen El País, at den regionale formand vil vente til absolut sidste øjeblik med at meddele den endelige dato.
Det bliver niende gang, der afholdes valg til det regionale parlament i Andalusien.


Lotteriet forbliver et helt statsligt anliggende.

Udsalg af Spaniens arvegods udsat
Regeringens plan om at privatisere 30 procent af lotteriselskabet Loterías y Apuestas del Estado (LAE) er udskudt. Økonomiminister Elena Salgado begrunder udskydelsen med det ustabile marked, hvorfor de forventede indtægter i dag ville blive lavere, end det regeringen tidligere havde regnet med. Hun kalder udsættelsen ”ansvarlig”.
Man havde forventet, at salget af de 30 procent af selskabet ville indbringe omkring syv milliarder euro.
Hvornår dele af LAE så skal sælges, forlyder der intet om, men det lader til at blive et spørgsmål til den nye regering.
På trods af alt, krise og sådant, omsætter lotteriselskabet stadig store summer; alene i 2010 var overskuddet på 2,9 milliarder euro.


5.000 åleyngel er sat ud i vådområde i Cádiz. Her en symbolsk spandfuld af et par lokale notabiliteter.

98 procent færre ål – nu vil de andalusiske myndigheder redde fisken
Antallet af ål i Guadalquivir-floden er i løbet af de seneste 30 år faldet med 98 procent. Inden da kunne fiskere hvert år fange og sælge 40 ton ål fra floden. Det fortælles, at der engang var så mange ål, at man måtte samle dem op med spande, fordi nettene ikke kunne bære vægten.
Men indtil et fiskeforbud langt om længe blev indført af Junta de Andalucía, nåede man knapt op på 300 kilo om året. Overfiskeri, klimaændringer og forurening var kommet i vejen. Nu forbydes fiskeri af ål uanset størrelse i området mellem Trebujena (Cádiz) og Isla Mayor (Sevilla). En overtrædelse kan resultere i en bøde på 60.000 euro.
Derudover satte Junta de Andalucías miljødepartement forleden omkring 5.000 åleyngel, der opdrættes i Córdoba, ud i et vådområde i Cádiz, hvor de skal forblive og beskyttes i syv år. Ved den tid vil de have nået en størrelse på ca. 25 cm, og så skal de fanges og sættes ud i Guadalquivirs flodmunding. Herfra vil de forhåbentlig migrere til Saragossahavet for at yngle, hvormed hele den stadig mystiske åls cyklus kan fortsætte og føre til flere ål i verdenshavene.
Man ved naturligvis godt, at de 5.000 babyål slet ikke rækker til at redde bestanden, men det er en begyndelse, og allerede de næste måneder regner Junta de Andalucía med at sætte endnu flere åleyngel ud i vådområdet i Cádiz.


Kreationer til et godt formål.

Fernisering hos Galería Krabbe
Torsdag d. 6. oktober kl. 18-20 er der fernisering på en udstilling af kunstkort til fordel for scleroseforskning i Spanien i Galería Krabbe i Frigiliana.
Kunstnere fra hele verden har sendt deres bidrag til denne udstilling, og kreationerne sælges for 10 euro stk.
Kom og køb et flot postkort, samtidig med at du støtter et godt formål.
Udstillingen varer til den 22. oktober. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

¿Qué pasa? – de kommende dage

Fuengirola
Indtil 2. oktober

Hvem er bange for Virginia Woolf? opføres på Salon Varietes. Fredag og lørdag kl. 20.00, søndag kl. 19.00. Entré kan bookes på 952 474 542, se ellers www.salonvarietestheatre.com.
6. – 12. oktober
Feria del Rosario afholdes. Specielt på feria-pladsen, hvor der er tivoli, og de små casetas er åbne for mad og drikke. Festugen starter med fyrværkeri den 6.

Málaga
Indtil 2. oktober

Cherchez la Femme er titlen på en udstilling af graveringer af Picasso, der kan ses i museet Fundación Picasso på Plaza de la Merced. Mere info på www.fundacionpicasso.es.
Indtil 16. oktober
Den moderne tradition er oversættelsen af titlen på udstillingen af værker af forskellige kuntnere, Heriblandt Picasso, Miró og Monet, på museet Museo Carmen Thyssen. Læs mere på www.carmenthyssenmalaga.com.
2. oktober
Málaga CF møder Getafe på La Rosaleda.
Se tidspunktet i dagspressen eller kontakt La Peña de Dinamarca tlf. 617 700 424.
2. oktober kl. 19.00
Antonio Cortés giver koncert i Teatro Cervantes. Entre fra 11 euro. Se mere på www.teatrocervantes.es.
6. – 9. oktober
SiMed er navnet på boligmessen, som finder sted i Palacio de Ferias y Congresos. I forbindelse med messen afholdes også messen GreenCities, som handler om miljøvenlige boliger. Se mere på www.fycma.com.

Marbella
Indtil 30. oktober

Værker af gravørkunstneren Eugenio Ampudia er udstillet i Museo del Grabado Español Contemporáneo.
1. oktober kl. 20.30
Klaverkoncert med værker af Anton Arensky i Vasari Hall, Urb. La Alzambra.
2. oktober kl. 12.30 og 18.00
Børneshowet Divertilandia kan opleves i kongrescentret. Entré 7 euro.
9. – 12. oktober
4 Dages Gåtur er navnet på et vandrearrangement. Meningen er, at man hver dag går 20 km ad forskellige ruter. Mere info på www.marbella4dayswalkong.com.

Torremolinos
Indtil 1. oktober

Byens festuge, Feria de San Miguel, fejres musik og dans, mad og vino i hele byen, specielt dog på feria-pladsen i udkanten af byen.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa