Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Morderen føres væk af politiet.

Morder anholdt i Mijas – tilstår drab på to kvinder
Den 42-årige mand, som i fredags blev anholdt i Mijas, har tilstået, at han stod bag et drab på en kvinde i Mijas og et drab på en i Marbella.
Det første drab fandt sted den 11. august, hvor kvindes søn fandt hende død af adskillige knivstik i sin lejlighed i Calahonda. Hun var 45 år og kom oprindeligt fra Argentina, men havde taget spansk statsborgerskab. Det andet drab skete den 10. september i San Pedro de Alcántara. Denne kvinde var 47 år, kom fra Ecuador og havde også fået spansk statsborgerskab. I dette tilfælde var det en nabo, som fandt den afdøde kvinde i lejligheden. Hun havde fået med 12 knivstik.
Drabsmandens mor og kæreste er begge blevet anholdt. De sigtes som medskyldige, eftersom de formodes at have taget imod og anvendt ofrenes mobiltelefoner og kreditkort.
Motivet til drabene kan have været netop tyverierne, og myndighederne mener, at drabsmanden torturerede kvinderne døde for derefter at stjæle deres ejendele.
Eftersom der er flere lighedstegn ved de to drab, arbejdede politiet i undersøgelserne ud fra den teori, at der var tale om en seriemorder, og at morderen kunne stå bag flere drab i andre europæiske lande. Det har senere vist sig, at han allerede havde afsonet 18 år for et tilsvarende drab i Tyskland. Det var imidlertid kontoudtog på i alt ca. 2.000 euro fra én af de afdøde kvinders kreditkort, som til slut førte til den 42-årige mand, der blev anholdt i et fitnesscenter i Riviera del Sol. De 2.000 euro blev hævet i forskellige bankautomater med kvindens pin, og man mener, at begge kvinder er blevet tortureret for at opgive numrene.
Manden skulle være kommet i kontakt med de to kvinder via kontaktannoncer. Hans mor er tysker, mens faren er marokkansk.
Politiet undersøger nu også, om han har begået flere drab i Spanien.


Vulkanen Lomo Negro.

Vulkanudbrud truer El Hierro
Der har siden juli været tusinder små jordrystelser på El Hierro. Det tager seismologer som dårlige nyheder. Jordrystelser og –skælv kan være tegn på, at en vulkan er ved at vågne op, og man frygter nu, at vulkanen Lomo Negro snart går i udbrud.
Jordrystelserne har fortsat den forgangne weekend, den største af dem var et skælv, der målte på 3,4 på richterskalaen. Det var det første, som øens indbyggere kunne mærke.
Den lokale regering på De Kanariske Øer har øget alarmberedskabet til gult, og det er første gang i nyere historie. Man har advaret om, at det kan blive nødvendigt at evakuere øens beboere, men at et kommende vulkanudbrud vil give flere advarsler, så der bliver god tid til at foretage en sikker evakuering til én af de andre øer.
Sidst Lomo Negro var i udbrud var i 1793. Det er også det eneste udbrud på El Hierro, som vi kender til. Udbruddet varede dengang en måned.
El Hierro har knapt 11.000 indbyggere.


Fem besætningsmedlemmer fra Mattheos I vender nu hjem til Spanien.

Pirater løslader gidsler
De fem spaniere, som den 14. september blev kidnappet af pirater ca. 120 sømil ud for Togo sammen med den øvrige besætning på tankskibet Mattheos I, er nu blevet frigivet.
Det skete lørdag, bekræfter udenrigsministeriet, hvorefter kaptajnen på skibet, der sejler under cypriotisk flag, kontaktede sit rederi for at fortælle, at piraterne havde forladt skibet. De havde da tømt dets last, som var på mellem 5.000 og 10.000 tons olie. Ingen af spanierne kom noget til under kidnapningen. Kun et af de andre besætningsmedlemmer, hvis nationalitet ikke er offentliggjort, havde fået et slag i hovedet, da piraterne bordede skibet.
Spanierne forventes at vende tilbage til Madrid i begyndelsen af denne uge.


67 procent af unge spaniere sidder stadig på forældrenes sofa.

Unge bliver hjemme hos mor og far
67 procent af spaniere mellem 18 og 29 år bor stadig hjemme hos forældrene, viser en ny undersøgelse foretaget af professor Gerardo Meil for La Caixa og offentliggjort i El Mundo. Procentsatsen overgår alle andre europæiske lande, fortsætter avisen, som sammenligner med et samlet Skandinavien, hvor 30 procent af denne aldersgruppe stadig deler mor og fars adresse.
At så stor en del af de unge spaniere nu bor hjemme, skyldes naturligt nok krisen og den høje arbejdsløshed. Ved at bo hjemme, har de unge nemmere ved at klare sig uden arbejde. ”Det fungerer som en form for arbejdsløshedsunderstøttelse,” siger Gerardo Meil, som mener, det er bekymrende, at de unge flytter senere hjemmefra, end deres egne forældre gjorde det.
69 procent af dagens unge, som er flyttet hjemmefra, bor indenfor en radius af bare fem km fra forældrenes hjem. Også dette tal er højere end i andre lande, f.eks. bor kun 40 procent af unge franskmænd så nær forældrene.


Hans liv kunne inspirere Hollywood.

Død mand på anklagebænken
Jenaro Jiménez opspandt sin egen død, efter han formodentlig havde svindlet sig til tusinder euro fra flere forskellige banker. Derefter flygtede han til Paraguay, hvor han giftede sig og startede en ny familie.
Han havde akkumuleret en stor gæld, og havde også optaget flere lån i sin hustrus navn, og i begyndelsen af 2008 kørte han til stranden i Tarifa og iscenesatte en dykkertur, hvorfra han ikke kom tilbage og formodedes at være druknet. I stedet begav han sig til Brasilien, senere til Paraguay.
Her mødte han Rossana Villalba, en tidligere Miss Paraguay, som han fortalte, at han hed Álvaro Domecq y Carbajal. Han skulle have sagt, at han var træt af at bo i Madrid og ville foretage nogle investeringer i Paraguay. Han fortalte hende også, at han ikke havde nogen familie, men i virkeligheden havde han en hustru, der var gravid, ligesom parret havde en datter. Han og Villalba giftede sig, og parret fik også en datter.
Tilbage i Spanien begyndte bankerne så småt at rykke hans hustru for afdrag på lånene, og hun fattede efterhånden mistanke om, at han måske slet ikke var død. Interpol efterlyste ham.
I 2010 forklarede han familien i Paraguay, at han var nødt til at tage til Spanien for at ordne nogle forretninger. Han blev anholdt og har været fængslet siden da. Nu starter retssagerne imod ham ved domstolen i Cádiz, hvor han kommer fra. Den første sag drejer sig om 30.000 euro, som han skulle have tiltusket sig fra Bankinter.
Jiménez’ forsvarer siger, at han er psykisk syg, og at et bevis på det er, at han valgte navnet Álvaro Domecq, samme navn som den kendte sherryproducent.


Málaga CF poserer pænt.

Så nær…
Førstepladsen i La Liga pustede i går Málaga i nakken. Holdet gjorde alt for at vinde over Zaragoza og havde også fortjent en sejr. Men sådan skulle det ikke være. Zaragoza kæmpede imod til sidste minut, hvor målmand Roberto reddede det ene point til hjemmeholdet på La Romareda.
En sejr ville ellers have betydet en føring i La Liga. Men her ligger så i stedet den andalusiske rival, Betis fra Sevilla.
Ellers bød weekenden på de snart normale målfester, Real Madrid vandt 6 – 2 over Rayo, mens Barcelona lod fem mål gå ud over Atlético Madrid, der aldrig fandt modstandernes mål.
Michael Laudrup formodes at have fået et pusterum i RCD Mallorca, efter hans hold endelig vandt en kamp. 2 – 1 blev det til mod Real Sociedad.
La Liga fortsætter i dag, hvor netop Betis møder Getafe i Madrid. Kampen starter kl. 21.00.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa