Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Spanien tiltrækker flere besøgende end nogensinde før. I august specielt steder som Playa de Bossa her.

Ny rekord: 7,64 millioner i august
I august rejste 7,64 millioner udlændinge til Spanien, meddeles det fra tælleapparatet hos industriministeriet, Encuesta de Movimientos Turísticos en Frontera eller bare Frontur.
Det er det største antal nogensinde på en enkelt måned, og en fremgang på 9,4 procent i forhold til samme måned sidste år.
I årets første otte måneder er der tale om næsten 40 millioner besøgende, hvilket er 7,8 procent flere end i den tilsvarende periode af 2010.
Frontur deler tallene op i regioner, og i august var der fremgang over hele linjen. Størst var den i Madrid, nemlig 42,6 procent, af hvilken en stor del kan tilskrives pavens besøg og verdenskonferencen for unge katolikker. Efter Madrid følger Baleaerne med en fremgang på 8,5 procent til i alt 1,8 millioner turister, mens der i Andalusien var en fremgang på fem procent, hvilket betyder omkring en million besøgende den ene måned.
Lægger man de foreløbige besøgstal sammen med pæne forventninger for årets resterende måneder, betyder det, at 2011 kan blive et af de fire bedste år nogensinde for turismen i Spanien.

 

 


Sov uden telefon, anbefaler Ildefonso Muñoz.

53 procent af os er afhængige af mobilen
53 procent af alle brugere af mobiltelefoner lider af nomofobi, altså en irrationel angst over ikke at have telefonen på sig.
I øjeblikket er 56 millioner mobiltelefoner kontraheret hos et telefonselskab i Spanien, flere end der er indbyggere. 53 procent af dem lider af nomofobi, og det har fået lægerne til at slå alarm, specielt når det drejer sig om børn.
”Nomofobi kan medføre ustabilitet, irritation og manglende koncentration,” forklarer overlæge på den psykologiske afdeling på USP i Fuengirola, Ildefonso Muñoz, som videre konstaterer, at nomofobi påvirker 58 procent af mandlige telefonbrugere, mens kun 48 procent af de kvindelige føler denne irrationelle angst, når telefonen f.eks. er løbet tør for batteri eller man har glemt den derhjemme.
”50 procent af dem erkender, at de aldrig slukker telefonen. Størstedelen forklarer, at det er for at være i kontakt med familie og venner, 10 procent at det er pga. arbejde, men ofte er det egentlig en afhængighed,” fortsætter Muñoz.
Psykologerne mener, at fænomenet er værst for børn og unge. Størstedelen af deres kommunikation med venner sker via mobiltelefoner og chat, og afskæres de fra telefon og internet, er deres kommunikation næsten helt brudt sammen. Muñoz anbefaler derfor, at et barn først får en mobiltelefon omkring de 13 – 14 år, og altid når forældrenes motiv er at kunne komme i kontakt med barnet, ikke fordi han eller hun insisterer på at få en telefon. Muñoz anbefaler desuden, at voksne slukker telefonen ved sengetid og efterlader den i et andet rum, at man prøver at gå ud uden telefonen, eller at man tager den med slukket, så man ved, at man har den på sig, hvis der virkelig skulle blive brug for den.
Nomofobi kommer fra det engelske ’no mobile phobia’.

 


Borgmester Ángeles Muñoz (th.) sammen med direktøren for Aventura Amazonia, Gustavo Alonso, under indvielsen.

Amazonen nu i Marbella
En park for ekstrem sport er netop blevet indviet i Marbella, nærmere betegnet i Elviria.
Parken kaldes Aventura Amazonia, og her kan man så forsøge at gynge i lianer fra et træ til et andet, klatre i pinjer og gå på jungle-agtige hængebroer. Der er over 50 forskellige aktiviteter i parken.

 


Rettidig omhu i kommunen.

Kommunen i Torremolinos afskediger 59 medarbejdere
Kommunen i Torremolinos har meddelt, at man reducerer staben med 59 medarbejdere. Nogle af afskedigelserne sker i selve kommunen, andre i delvist kommunale selskaber (Samset og Litosa).
Årsagen er ganske enkelt, at indtægterne er faldet, og man ikke ønsker at havne i samme situation som syv andre kommuner i Málaga-provinsen, hvor man ikke kan betale medarbejdernes lønninger.

 


De mange mønter bevogtes af de amerikanske myndigheder.

USA skal betale 594.000 guld- og sølvmønter tilbage til Spanien
Spanien har vundet den juridiske dyst med USA omkring de 594.000 guld- og sølvmønter, som det amerikanske selskab Odyssey Marine Exploration i 2007 bjergede i land fra det spanske skib Nuestra Señora de las Mercedes, som i 1800-tallet gik ned med mand og mus og mønter 100 sømil fra Algarve-kysten i Portugal.
Advokater for det amerikanske firma havde bedt den føderale amerikanske domstol om at omstøde en beslutning truffet i 2009 af en domstol i Florida. Denne dikterede, at Spanien skulle have mønterne tilbage, hvilket den føderale domstol netop har stadfæstet. Domstolen begrunder beslutningen med bl.a. henvisning til en traktat, indgået mellem de to lande i 1907, som beskytter det spanske ejerskab.
Det amerikanske firma overvejer nu at tage sagen til den højeste amerikanske domstol, Supreme Court. Juridiske eksperter advarer imidlertid, at domstolen kun accepterer en lille procentdel af de mange henvendelser, den modtager, og derfor er det tvivlsomt, at Odysseys sag overhovedet vil blive hørt, skulle de beslutte sig for at anke den lavere føderale domstols beslutning.
Således peger alt på, at de 594.000 mønter snart vender tilbage til Spanien, hvor skatten vil tilhøre staten.
Hvorvidt mønterne forbliver her, er en anden sag. Den peruvianske regering udkæmper nemlig en juridisk kamp på en anden slagmark, fordi man mener, at eftersom mønterne blev præget i Peru, mens det var en spansk koloni, hører mønterne hjemme der.

 


Betis led, men ligger på førstepladsen.

Andalusisk oprykkerhold fører La Liga
Det sære er sket. Selvom Zaragoza nægtede at tabe i aftes, måtte holdet til slut overgive sig ved 4 – 3 til Betis. Det betyder, at oprykkerholdet fra Sevilla nu har frataget Valencia placeringen som nummer 1 i La Liga.
Konsekvensen er også, at Málaga er flyttet ned som nummer 3, at Barcelona nu er at finde som nummer 4, mens Betis’ ærkerivaler fra FC Sevilla ligger nummer 5.
I weekenden bliver en af de mest interessante opgør nok Real Madrids kamp hjemme mod Rayo. Der spilles lørdag kl. 20.00, og Madrid-klubben forventes selvfølgelig at gøre alt for at kravle op på listen. Barcelona og Atlético mødes to timer senere på Camp Nou.
Mallorca spiller søndag kl. 12.00 hjemme mod Real Sociedad. Samme aften kl. 22.00 møder Málaga – Santi Cazorla har netop udtalt, at han føler sig meget heldig – netop Zaragoza, som denne gang dog har hjemmebanefordelen.
Betis spiller først mod Getafe på mandag kl. 21.00, hvor holdet efter al sandsynlighed allerede kæmper om at genvinde førstepladsen.

 


Faith, synger Georgios Kyriacos Panayiotou.

George Michael på Spanien-tur
George Michael giver nu tre koncerter i Spanien.
ּ 24. september: Bilbao.
ּ 25. september: Madrid.
ּ 27. september: Barcelona.
Mere information og booking af entré på www.elcorteingles.es.

 

¿Qué pasa? – de kommende dage

Frigiliana
Indtil 1. oktober

En kollektiv udstilling kan ses i Galería Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
Indtil 30. september kl. 11.00 – 23.00

Feria del Libro, udstillinger og salg af bøger på Paseo Maritimo i Los Boliches.
28. september – 2. oktober
Hvem er bange for Virginia Woolf? opføres på Salon Varietes. Hver aften kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00. Entré kan bookes på 952 474 542, se ellers www.salonvarietestheatre.com.

Málaga
Indtil 2. oktober

Cherchez la Femme er titlen på en udstilling af graveringer af Picasso, der kan ses i museet Fundación Picasso på Plaza de la Merced. Mere info på www.fundacionpicasso.es.
Indtil 16. oktober
Den moderne tradition er oversættelsen af titlen på udstillingen af værker af forskellige kuntnere, Heriblandt Picasso, Miró og Monet, på museet Museo Carmen Thyssen. Læs mere på www.carmenthyssenmalaga.com.
23. september kl. 20.30, 24. september kl. 20.00
Klassisk koncert med værker af E. Von Dohnányi, J. Brahms og Z. Kodály på Teatro Cervantes. Entre fra 7 euro kan bookes på www.teatrocervantes.com.
25. september kl. 19.00
Et af Europas bedste børnekor, Chœur des Petits Chanteurs de Saint-Marc, kan opleves på Teatro Cervantes. Entré fra 11 euro på www.teatrocervantes.com eller tlf. 902 360 295.

Marbella
Indtil 30. oktober

Værker af gravørkunstneren Eugenio Ampudia er udstillet i Museo del Grabado Español Contemporáneo.
25. september kl. 10.00
Halvmaraton XXVI Medio Maraton Ciudad de Marbella for både hobbyløbere og mere trænede. Mere information fås på 952 761 185 og www.marbella.es.

Mijas
Hver onsdag kl. 12.00

Flamencoshow på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.
Hver tirsdag og torsdag kl. 19.30 og 23-30
Underholdning i form af bl.a. jazz og flamenco på Plaza Virgen de la Peña.

Torremolinos
25. september

Romería de San Miguel til Pilar de Los Manantiales.
28. september – 1. oktober
Byens festuge, Feria de San Miguel, fejres musik og dans, mad og vino i hele byen, specielt dog på feria-pladsen i udkanten af byen.

 

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa