Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Det statsejede lufthavnsselskab vil give flyvelederne skylden for kaosset i december, mener fagforening.

Flyveledere: Konspiration imod os
Flyveledere, hvis sager i øjeblikket behandles af domstolen i Madrid, hævder, at der er en konspiration mod dem. En konspiration ledet af det stadig statsejede lufthavnsselskab AENA, som vil give flyvelederne skylden for det kaos, der opstod, da over 900 af dem i begyndelsen af den lange weekend i december 2010 blev hjemme, skriver El Mundo.
I går forklarede repræsentanter for flyveledernes fagforening, USCA, at man har beviser på denne konspiration. De skulle ifølge fagforeningens advokat, Diego Salmerón, være kommet fra en anonym kilde. Dog vil man endnu ikke offentliggøre disse beviser ”af respekt for domstolen”.
El Mundo påpeger dog, at ud af 906 sager mod flyveledere, er de 600 allerede frafaldet.


El Monumental skal se den sidste tyrefægtning på lørdag.

Cataloniens sidste tyrefægtning
Den 24. september afholdes den sidste tyrefægtning i Catalonien. Efter corridas med José Tomás, Serrafín Marín og Juan Mora lukker arenaen Monumental i den catalanske hovedstad.
Denne sidste eftermiddag med tyrefægtning bliver nærmest garanteret mødt med demonstrationer fra modstandere, men det bliver så den sidste gang, da tyrefægtning ikke vender tilbage, med mindre der sker nogle meget radikale ændringer.
De lokale myndigheder har afsagt deres dom, det eneste, der mangler at blive afgjort, er en klage fra PP, der hævder, at det catalanske forbud er forfatningsstridigt, mens en gruppe aficionados er i gang med at indsamle underskrifter nok til at kunne bede kongressen om at overveje at klassificere tyrefægtning som et arrangement af speciel kulturel interesse og dermed beskytte det for eftertiden.
Det triste ved forbuddet i Catalonien er, at det ikke er indført for at skåne tyrene, men som en protest mod alting spansk. Tyreløbene i regionen er stadig tilladt, også correbous, hvor man binder halm omkring tyrenes horn og sætter ild til, hvilket selvfølgelig skræmmer dyrene fra vid og sans, men også resulterer i brændte øjne o.l.
Ifølge en meningsmåling foretaget af El País er kun 37 procent af befolkningen for tyrefægtning, mens 60 procent svarede, at de ikke bryder sig om det. Undersøgelsen er fra sidste år, men der er ikke noget, der tyder på, at flere pludselig skulle være konverteret til aficionados. Tværtimod. Antallet af tyrefægtninger faldt i perioden 2007 – 2010 med 34,25 procent.
Branchen beskæftiger stadig omkring 200.000 personer og omsætter for 2,5 milliarder, men mon ikke også tyrefægter-aficionados i Catalonien finder anden anvendelse for pengene efter lørdagens sidste corridas.


Byrådsmedlem Rodrigo Romero med 35.000 kopivarer på politistationen.

Indsats mod gadesælgere giver gode resultater, men skaber nye problemer
Kommunen i Fuengirola har de seneste måneder sat alt ind på at eliminere fænomenet med gadesælgere, som overalt tilbyder kopivarer som tasker, solbriller, dvd’er m.v. De er til gene for besøgende, byens egne indbyggere, de tager omsætning fra lokale forretninger, formodes at samarbejde med mafiaen og så er gadesalg ganske enkelt ulovligt, ligesom varerne er fremstillet illegalt.
Indsatsen har givet pote. Mellem januar og september har Policia Nacional alene i Fuengirola beslaglagt 15.000 varer, og politistationen ligner nu en lagerhal, hvor også varer fra tidligere år hober sig op. I øjeblikket er her i alt 35.000 beslaglagte varer.
Varerne burde blive opbevaret i domhuset som bevismateriale, i stedet må politiet slæbe dem frem og tilbage til hver retssag – i år er foreløbig 51 personer anholdt og anklaget for salg af illegale varer i kommunen.
Rådmand med ansvar for sikkerhed, Rodrigo Romero, har på vegne af politiet beklaget sig over det til højere instanser. Og han har påmindet om, at kommunen beder alle om ikke at købe hos gadesælgerne, hvilket ikke kun er illegalt, men tilsyneladende den eneste måde, hvorpå man for alvor kan fjerne problemet med gadesælgerne.


126 medarbejdere ved kommunen i Cortes de la Frontera har ikke set løn for juli eller august.

Syv kommuner i Málaga har ikke penge til lønninger
Mindst syv kommuner i Málaga-provinsen kan ikke længere betale de ansattes lønninger, skriver Diario Sur.
Den første kommune til at melde pas var Cortes de la Frontera, som stadig ikke har betalt 126 medarbejderes lønninger for juli og august. Derefter følger Gaucín, Tolox, Casarabonela, Arenas og Cuevas del Becerro, der alle har mellem 10 og 40 ansatte.
Coín er også blandt de snart konkursramte kommuner, og her er der tale om knapt 500 ansatte og unge, som får støtte under uddannelse. Her har alle dog fået udbetalt et forskud på 400 euro, mens kommunen håber at kunne betale det resterende inden månedens udgang.


Chaufføren overlevede.

Stukket ned for 150 euro
En taxachauffør i Málaga blev i weekenden stukket ned med en kniv af en kunde. Motivet var 150 euro.
Heldigvis overlevede chaufføren, 62-årige Antonio, som har kunnet fortælle, hvordan en mand bad om at blive kørt fra centrum til Ciudad Jardín. Da de kom frem, spurgte kunden, hvor meget turen kostede, og da Antonio svarede, stak kunden ham i halsen med en kniv. Kunden forlangte at få alle Antonios penge, samfulde 150 euro, samt bilens nøgler. Dem smed han dog fra sig igen, da han flygtede fra vognen, ”sikkert mere skræmt end jeg,” siger chaufføren.
Heldigvis ramte kniven ingen større blodårer og efter tre dages rekonvalens er han tilbage i taxaen.


Santi Cazorla (tv.) stod for Málagas eskalering til andenpladsen.

En omvendt Liga-verden
Det ligner en omvendt verden i La Liga. Valencia ligger stadig nummer 1, efter holdet i går aftes spillede uafgjort 2 – 2 mod Barcelona på Mestalla. Heller ikke Real Madrid har kunnet genindtage tronen, Mourinhos hold spillede også uafgjort i aftes, nemlig 1 – 1 mod Racing i Santander.
Málaga derimod er en helt anden sag. Carzorla var den eneste på La Rosaledas scoringstavle, og holdet kunne dermed sende Athletic hjem til Bilbao uden point. Det var Málagas tredje sejr i træk.

Dermed ser placeringerne i toppen sådan ud:
1) Valencia 10 point
2) Málaga 9 point
3) Betis 9 point
4) Barcelona 8 point
5) Sevilla 8 point
6) Levante 8 point
7) Real Madrid 7 point

Man skal ned på en 15. plads for at finde Mallorca, der foreløbig har tre point.
Kun de færreste vil oddse, at disse er placeringerne ved sæsonens afslutning, men indtil da er der masser af spænding i en Liga, hvor Barcelona og Real Madrid ellers de seneste sæsoner har haft monopol på toppen.
Betis spiller i aften hjemme i Sevilla mod Zaragoza og vinder oprykkerne, kan de altså afløse Valencia på førstepladsen.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa