Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Kan internet-terrorister fra Anymous påvirke valget den 20. november?

Hackere truer med at frigive hemmelig information omkring terrorattentatet 11M
Anonymous er en gruppe af internationale hackere, som også opererer i Spanien.
Gruppen har tidligere nedlagt store spanske bankers hjemmesider, samt sider tilhørende regeringerne i Egypten, Algeriet, Libyen, Iran, Chile og New Zealand. Den 18. maj angreb de den spanske valgkomites hjemmeside, og senere det catalanske politis og fagforeningen UGT’s sider, og de formodes også at have haft planer om at offentliggøre pro-ETA informationer.

Anonymous skulle terrorisere internettet for at støtte WikiLeaks grundlægger, Julian Assange, og andre, der går ind for total informationsfrihed på nettet. Det førte i juni til anholdelse af tre af netværkets medlemmer i Spanien.
Men det har ikke forhindret andre i at fortsætte. Sidste uge offentliggjordes navne og andre informationer om ca. 30 af statsminister José Luis Zapateros personlige sikkerhedsvagter, og gruppen har netop sendt en meddelelse til justitsministeriet, hvori man truer med at offentliggøre navnene på flere medlemmer af Policía Nacionals elitekorps, kaldet Grupo Especial de Operaciones (GEO), med andre ord har man også hacket politiets IT, afslører El Mundo.
Og så truer Anonymous med at offentliggøre ellers hemmeligholdt information omkring 11 M, terrorattentatet den 11. marts 2004, hvor 191 personer blev dræbt i Madrid. Og det vil de gøre inden parlamentsvalget den 20. november. I meddelelsen til justitsministeriet angriber man PSOE’s spidskandidat, Alfredo Pérez Rubalcaba, og skriver bl.a. ”20N – No con Rubalcaba”. Med andre ord må man formode, at organisationen vil forsøge at skade den socialistiske kandidats chancer, som i forvejen er små. Men Anonymous mener åbenbart, at det ville skabe en form for retfærdighed, efter beskyldninger om at PP’s José María Aznars havde skjult, at islamiske terrorister stod bag 11 M, hvilket kan have medvirket til PSOE’s uventede sejr ved parlamentsvalget det år.


Sandmuslinger skal være mindst 2,5 cm, før de må fanges.

Fire måneder senere: Fiskerne fisker stadig ikke
Fiskerne i Fuengirola har de sidste fire måneder ikke kunnet fange hverken sandmuslinger, hjertemuslinger eller andre bløddyr.
Det skyldes, at fiskeriet er forbudt, og anlæg, hvor man opdrætter skaldyr, er lukket, på grund af giftstoffet PSP (forkortelsen for det engelske udtryk Paralytic Shellfish Poison) i alger, som skaldyr gerne spiser, hvilket paralyserer dem. Det rammer først og fremmest bløddyr, altså muslinge-familien. Spiser man dem, risikerer man muskellammelser og maveproblemer.
For to uger siden ophævedes forbuddet mod fiskeri i Marbella og Estepona samt Rincón de la Victoria. Fiskerne i Marbella tilbød derfor kollegerne fra Fuengirola at sejle dertil for at fiske, forklarer La Opinión de Málaga.
De nærmeste fiskeområder for de små muslinger er ud for Cabopino. Det tager dog fiskerne to timer at nå dertil, og så er skaldyrene endnu ikke store nok, men under de minimale 2,5 cm. Og fiskerne ønsker ikke at fange dem, fordi det er ulovligt og fordi de ved, at de selv ville gøre en ende på deres levebrød. Fiskerne fra Fuengirola har dog under togterne set andre fange de små muslinger, hvilket de har anmeldt til politiet.
Det løser dog ikke fiskernes umiddelbare problem, som er, at de ikke har kunnet fiske i fire måneder. De er blevet tildelt støtte fra EU, men der forventes at gå endnu nogle måneder, før pengene bliver udbetalt.


Guardia Civil efter anholdelsen af cubaneren i Cala Ratjada.

Al Qaeda-medlem anholdt på Mallorca
Et formodet cubansk medlem af Al Qaeda blev i går anholdt på Mallorca, nærmere betegnet i Cala Ratjada på øens nordøstlige spids.
Guardia Civil have længe holdt øje med manden, som har initialerne J.E.F.M., og anklager ham nu for forherligelse af terrorisme og for trusler.
Han havde lagt 1.120 videoer på nettet, bl.a. på YouTube, størstedelen fremstillet af ham selv, hvormed han forsøgte at indoktrinere andre til den samme indstilling og tro på Al Qaedas ”hellige krig” for dermed at rekruttere medlemmer til organisationen.


”Uddannelse er ikke en udgift, det er en investering,” står der på lærernes bannere.

Tusinder demonstrerer igen i dag mod nedskæringer i undervisningssektoren
Tusindvis af lærere og andre ansatte i undervisningssektoren er igen i dag på gaderne i Madrid for at demonstrere mod nedskæringer indenfor skolesystemet.
Administrationen af skolesystemet hører først og fremmest hjemme hos de regionale myndigheder, og det er da også den lokale regering i Madrids beslutning om at nedlægge et par tusinde vikarpladser og øge antallet af elever i klasserne, der har givet anledning til skolemedarbejdernes vrede.
Formanden for den lokale regering, Esperanza Aquirre (PP), har desuden gjort sagen værre ved at sige, at ”lærere arbejder kun 20 timer om ugen”, og at hun i øvrigt mener, at ikke al undervisning, som ikke er obligatorisk, nødvendigvis bør være gratis.
I går demonstrerede 78 procent af regionens lærere, mener deres fagforening, mens de regionale myndigheder sætter det tal til bare 43 procent.
I dag forventes et lignende deltagerantal. Forældre og elever deltager også. Fagforeningerne forventer, at demonstrationen i dag skal blive en lige så stor ”succes” som i går.
I andre regioner, inklusiv Andalusien, har der foreløbig kun været få og små demonstrationer.


Seur præsenterer cykelvidunderet på Plaza de la Constitución.

Seur leverer på cykel i Málaga
Kurerfirmaet Seur har netop udskiftet en varevogn i Málaga med en cykel, som dog har hjælp af en lille motor. Det er ikke kun en mere miljøvenlig transportform, men gør det også nemmere for kurererne at komme omkring i den gamle del af byen.
Derudover giver det Seur en hel del reklame, som vi iler med at viderebringe.


Cristiano Ronaldo har denne gang skabt polemik allerede før kampen ved at give Santanders fans fingeren.

La Liga midt på ugen
Det er en god uge for alle Liga-nørder. I går spilledes tre kampe, hvor den mest interessante nok var opgøret mellem Villarreal og Mallorca. Førstnævnte vandt 2 – 0.
I aften spilles fem kampe, bl.a. Santander – Real Madrid og Málaga – Athletic. Begge kampe starter kl. 20.00. To timer senere starter matchen mellem Valencia, der i øjeblikket fører ligaen, og Barcelona.
I morgen fortsætter boldfesten med yderligere to kampe.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa