Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Ulykkesstedet i Granada.

Anden helikopterulykke på to dage
Søndag styrtede en helikopter ned i El Puerto de Santa María efter en mislykket sikkerhedslanding. Alle fire ombordværende overlevede.
Det gjorde de tre ikke, som var ombord på en helikopter, der i går gik ned i et område kendt som Fuente de la Gitana, som ligger mellem Tocón de Quéntar og La Peza i Granada-provinsen. Helikopteren gik straks efter styrtet i brand, hvilket formodes at være den endelige dødsårsag.
Helikopteren, en Bell 412, blev brugt til brandslukning. Den var dog ikke involveret i at slukke skovbrande, da den styrtede ned, men på vej fra Córdoba til Infocas base i Alhama de Almería.
To brandslukningsfartøjer fløj kort efter ulykken over området for at forhindre, at ilden fra den forulykkede helikopter skulle sprede sig.


Skal også gælde uden for bygrænserne.

Taxametre på vej til Marbella
Det er snart slut med at køre taxa uden en fastsat takst i Marbella. Kommunen har nemlig vedtaget, at samtlige byens taxaer skal have taxameter, og også at disse skal anvendes på samtlige ture. I andre byer skal chaufførerne kun bruge taxametret inden for bygrænsen, og ikke på ture til eller fra en anden by eller til f.eks. lufthavnen, men det skal taxaerne fra Mabella altså.
Kommunalrådet og taxavognmændene forhandler i øjeblikket om, hvor meget hver kilometer skal koste. Parterne ser bl.a. til Málaga by, hvor en kilometer koster 0,87 euro, men muligvis sætter man den 0,90 euro.
Alle taxaerne skal have taxametre installeret inden udgangen af året.
Samtidig skal det også blive muligt at betale for taxaturen med kreditkort, ligesom taxaer med licens til at køre med kørestolsbrugere skal blive mere tilgængelige.
For at forbedre byens image vil chaufførerne ikke længere have lov til at køre i shorts (kvinder dog gerne i nederdel), ærmeløse t-shirts eller med strandsandaler.


Da Sortu lovede, at en legalisering ville ende truslerne om vold.

ETA-pro parti forsøger igen at stille op
Det ETA-venlige og ekstremt nationalistiske parti Sortu, som forfatningsdomstolen med syv stemmer for og to imod forbød at stille op til lokalvalget i maj, forsøger nu at blive godkendt til parlamentsvalget den 20. november.
Justitsministeriet har skriftligt anmodet forfatningsdomstolen om ikke at lovliggøre Sortu, fordi den baskiske venstrefløj ’abertzale’ stadig er støttet af Batasuna, der igen er den baskiske terrororganisations politiske fløj, skriver El País. Men den baskiske abertzale er fast besluttet på at vinde endnu mere magt i november i både Baskerlandet og Navarra, end det har gjort med partiet Bildu. Magten skal først og fremmest fravistes det i abertzalens øjne alt for tolerante PNV.
Den tidligere leder af Batasuna, Arnaldo Otegi, blev i fredags idømt 10 års fængsel for at have tilhørt en væbnet gruppe og for at have forsøgt at genopbygge et forbudt politisk parti. Alligevel insisterer andre medlemmer af Sortu, som havde forventet Otegis dom.
Sortu har foreløbig appelleret til forfatningsdomstolen med den begrundelse, at dommerne tidligere på året ignorerede, at partiets vedtægter tager afstand fra ETA’s voldelige metoder.

ETA-medlemmer mistænkt for tyveri af 200 nummerplader
Det er netop kommet frem, at de spanske og franske myndigheder mistænker, at ETA-medlemmer stod bag tyveriet af næsten 200 nummerplader for nogle dage siden i den sydfranske by Pau. Nummerpladerne var ganske enkelt fjernet fra biler i byen.
Er det ETA, som står bag tyverierne, betyder det et brud på den såkaldt permanente våbenhvile, som den baskiske terrororganisation selv proklamerede den 10. januar i år. Det vil dog ikke være det første tilfælde, da ETA-medlemmet Iñaki Domínguez Atxalandabaso blev anholdt i juni, da han var på vej ind i Frankrig fra Italien med elektroniske anordninger til fremstilling af bomber i sin bil.


Hanerne slås, til den ene dør.

Brugte miljøministeriets penge på hanekampe
Dyreværnsforeningen SEPRONA har anmeldt byrådet i Santa Cruz de La Palma. Anledningen er, at man mistænker byrådet, inklusiv borgmesteren, Sergio Ramos (PSOE), for at have brugt 166.000 euro på at bygge en ring til hanekampe og at pengene skulle være kommet fra miljøministeriet og være øremærket øens naturpark, der er erklæret World Biosphere Reserve af UNESCO.
Ramos har foreløbig forklaret, at ringen til hanekamp blev påbegyndt af hans forgænger på borgmesterposten.
Faktisk er ringen til hanekampe ikke ulovlig, så det, som domstolen nu undersøger, er kun, hvor pengene er kommet fra. Hanekamp er lovligt på de Kanariske Øer, og derudover er Andalusien den eneste region, hvor denne form for dyremishandling også tolereres.
Der er dog en klausul, indført i 1991 i den kanariske lokalregerings lovgivning, som forbyder en offentlig administration at organisere hanekampe, ligesom det beskrives som ”uønsket at tillade nogen at tjene penge på underholdning, der er baseret på mishandling af dyr, disses lidelser og død.”


Borgmester Esperanza Oña besøger banerne i Los Pacos.

Ny tennisklub i Fuengirola
I oktober åbner en ny offentlig tennisklub i Los Pacos, Fuengirola.
Klubben får fem baner, der alle er kunstofbaner. Der skal være en tennisskole med undervisning for både børn og voksne.
Byrådet forklarer, at den nuværende offentlige tennisklub med kun to baner er blevet alt for lille, og at man har valgt at anlægge Los Pacos Club de Tenis for at imødese en voksende efterspørgsel blandt byens indbyggere. Den har kostet kommunen 1,1 millioner euro.
Den officielle åbning sker den anden halvdel af oktober.


Close med Donostia-trofæet

Glenn Close hædres i San Sebastián
Hun har spist txangurro, drukket txakoli og på alle måder nydt San Sebastián under filmfestivalen.
Glenn Glose er ikke ny i byen, selvom det er 20 år siden, hun var her sidst. Men denne gang fandt hun speciel glæde i sit besøg, eftersom hun modtog en pris, Premio Donastia, for sin livslange indsats i filmbranchen.
Hun var også i byen for at promovere sin seneste film, Albert Nobbs, der er instrueret af Rodrigo García.
Filmfestivalen varer til den 24. september.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa