Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Væltes Lars Løkke Rasmussen af Lene Espersen?

Mallorca-ferie skyld i regeringsskift i Danmark
En ferie på Mallorca markerede begyndelsen på den mulige ende på 10 års liberal-konservativ regering i Danmark, skriver El Mundo i en artikel omkring folketingsvalget i dag i Danmark.
I begyndelsen af 2010 var statsminister Lars Løkke Rasmussen, forklarer avisen, nødsaget til at udpege konservative Lene Espersen til udenrigsminister. Håbet var, at ”hendes energiske image” ville løfte Det Konservative Folkeparti over 10 procent i meningsmålingerne, hvilket ville sikre højrefløjen en fjerde valgsejr i træk, efter dem som Løkkes forgænger, den nuværende generalsekretær for NATO, Anders Fogh Rasmussen, havde vundet.
Lene Espersen fejrede dog sin udnævnelse med at tage på ferie på Mallorca sammen med sin familie, i stedet for at deltage i det arktiske møde i Canada sammen med alverdens udenrigsministre, heriblandt Hillary Clinton. Espersens popularitet gik i frit fald, og hun blev nødt til at trække sig tilbage som formand for de konservative – som i dag længes efter dagene, hvor de lå på 10 procent. Venstrefløjen overtog derefter føringen i så godt som samtlige meningsmålinger.
El Mundo kommenterer videre, at alt også i dag tyder på, at Helle Thorning-Schmidt bliver Danmarks nye statsminister, og at socialdemokratiet vil danne regering sammen med socialisterne (SF), den ekstreme venstrefløj (EL) og de social-liberale (B). Dermed skal Villy Søvndal for første gang være med til at danne regering, formoder avisen, uden dog at spekulere i, om han bliver Danmarks nye udenrigsminister.
Derudover forklarer avisen sine læsere, at krisen ikke har berørt Danmark så meget som de andre europæiske lande, og at landet har en arbejdsløshed på kun 6,1 procent, men at VK-regeringen alligevel beskyldes for ikke at have udnyttet de gode tider til at indføre de nødvendige reformer af den danske velfærdsmodel, som ikke er holdbar. Og det er den ifølge avisen ikke, eftersom over 60 procent af den danske befolkning modtager løn eller en form for understøttelse fra staten.


Mattheos I sejler under cypriotisk flag.

Spaniere kidnappet af pirater
Så mange som syv spaniere kan være blandt de 23 personer, der siden i går holdes som gidsler af pirater, der har kapret et cypriotisk tankskib ud for Togo. Ifølge El País udtaler moren til et af gidslerne, at der kun er tale i alt seks spaniere, mens kilder i udenrigsministeriet sætter tallet til fem.
En dem er fra Tenerife, de øvrige fra Galicien.
Skibet, Mattheos I, blev kapret 62 sømil ud for Togo, hvortil det var på vej med olie. Informationen er grundet omstændighederne sparsom, men piraterne skulle først have forsøgt at kapre et norsk skib, men eftersom den norske besætning gemte sig i maskinrummet, gik de ombord på det cypriotiske skib.


Antonia Muñoz anklages for at have favoriseret sin familie.

Har Manilvas borgmester ikke rent mel i posen? Det skal Guardia Civil nu undersøge
Retten i Estepona har givet Guardia Civil grønt lys til at undersøge, hvordan og hvorfor to selskaber, ejet af familie til borgmesteren i Manilva, blev kontraheret af kommunen. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra PP i Málaga.
Borgmesteren, Antonia Muñoz fra Izquierda Unida (IU), var tre gange blevet bedt om at fremlægge dokumentation i sagen, men eftersom hun ikke har reageret på disse anmodninger, giver dommeren nu politiet bemyndigelse til at undersøge omstændighederne.
Familien til borgmesteren skulle eje selskabet Excavaciones Salvador González, der gennem de sidste fire år tilsyneladende har faktureret kommunen 600.000 euro, og Muebles y Decoración Valentin, hvor borgmesteren selv er administrator, der skulle havde opkrævet 170.000 euro.


Airbus’ A-320 Neo.

Nyt arbejde til Airbus i Cádiz
Airbus’ militærdivision, Airbus Military, har netop bekræftet, at fabrikken i El Puerto de Santa María i Cádiz skal fremstille dele til nye fly. Det drejer sig om dele til A-320 Neo (New Engine Option) og en stabilisator til A-400 M.
De nye opgaver forsikrer arbejde i et par år til fabrikkens godt 300 ansatte, men der forventes også at blive behov for at udvide staben.
Flyindustrien beskæftiger i øjeblikket 10.278 personer i Andalusien.


Statsminister José Luis Zapateros sidste besøg i senatsbygningen.

Zapatero takker af i senatet
Zapatero har sagt farvel og tak i senatet. Det skete med en beklagelse om, at han ikke fik mulighed for at reformere rådet, skriver El País.
Statsministeren har gennem årene vist sig i senatet en gang om måneden, oftere end sine forgængere, og i går var så den sidste gang for den afgående statsminister.
Både senatet og kongressen lukker ned den 27. september.


Cristiano Ronaldo scorede ikke mod Dinamo Zagreb.

Forfulgt fordi han er rig og smuk
Real Madrids Cristiano Ronaldo mener, at dommeren i Champions League-matchen i aftes i Zagreb var uretfærdig. I hvert fald gav han den portugisiske spiller dommer Oddvar Moen en svada, da kampen blev fløjtet af.
Madrid havde vundet 1-0. Ronaldo blev i kampens løb nedlagt mange gange, uden at der blev fløjtet, men måske skyldtes hans vrede også, at han ikke selv scorede.
”Det var en skandale,” sagde spilleren bl.a. efter kampen. En tur under bruseren hjalp ikke, og i et efterfølgende interview svarede han på spørgsmålet om, hvorfor han selv tror, at han tackles så mange gange, uden at dommeren fløjter. ”Jeg tror, at mange mennesker misunder mig, fordi jeg er smuk, rig og en stor spiller.”


Hjort kalder efter en mage.

Kronhjortene kæmper i Los Alcornocales
Kronhjortenes parringstid er begyndt, og hannerne slås med hinanden for at få æren af at producere næste generation af hjorte. Man kan se kampene – og også høre dem i flere kilometers afstand – f.eks. i naturparken Los Alcornocales i Cádiz-provinsen, som er på 170.025 hektar. Her lever omkring 35.000 hjorte.

Parringstiden varer til engang i oktober, afhængig af vejret.
Find vejen her

Det er også muligt at tage med på en organiseret tur, læs mere her www.cadizturismo.com

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa