Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Halvering af momsen skal stimulere salg af nybyggeri.

Moms på bolighandel halveres

Momsen på køb af nye boliger skal sænkes fra otte til blot fire procent, meddeler regeringen nu. Målet er naturligvis at stimulere salget, specielt af nybyggeri, der ellers står så godt som stille.
Sænkningen sker kun 13 måneder efter, at momsen ellers steg fra syv til otte procent.
”Regeringen har godkendt en reducering af momsen fra otte til fire procent ved køb af nye boliger. Der er en midlertidig ordning, der varer til den 31. december,” bekræftede minister og talsmand José Blanco fredag under et pressemøde.
Byggebranchens bidrag til Spaniens bruttonationalprodukt er faldet fra 10 til fire procent, og ifølge nye tal fra EU faldt omsætningen i branchen med 43,7 procent alene i 2010 i forhold til året før, mens den gennemsnitlige nedgang i EU var på 8,1 procent. Der er i øjeblikket omkring 700.000 nye, usolgte boliger, som blev bygget under boomet, der ebbede ud i 2008. På trods af nærmest konstante prisfald de forgangne tre år mener eksperter, at der stadig er brug for yderligere reduceringer for at få gang i salget. Og det er nu regeringens mål.
Økonomiminister Elena Salgado mener, at momsreduceringen også vil give positive resultater for statskassen. ”Hvis en bolig ikke bliver solgt, er momsen nul,” konkluderede ministeren. Hun fortsatte: ”Tallene for de seneste måneder viser, at boligsalget er faldet med mere, end man kunne forvente.”
Salgado forventer også, at den lavere moms vil frigøre midler til udlån i bankerne, som har måttet tage imod nøgler fra låntagere, som ikke har kunnet betale deres afdrag.

Fem milliarder euro hentes til statskassen

Regeringen har desuden vedtaget endnu en sparepakke, en pakke som estimeres at kaste fem milliarder euro af sig.
2,4 milliarder euro skal hentes ved lavere tilskud til medicin og til apotekerne, mens selskabsskatterne skal ændres, hvormed man ikke forventer at spare, men at inddrive yderligere 2,5 milliarder euro til skattekisterne. Sidstnævnte ændringer vil berøre omkring 3.900 firmaer, som har årlige omsætninger på den gode side af 20 millioner euro.

Ung finsk kvinde forsvundet i Fuengirola

En finsk kvinde på 18 år er nu meldt savnet hos politiet i Fuengirola, skriver Diario Sur. Jenna Lepomäki skulle sidst være set den 29. juni til en fest hos nogle venner.
Kvindens mor har i hvert fald ikke hørt fra datteren siden da, og har derfor bedt om hjælp fra kommunen, der har meldt hende savnet. Jenna Lepomäki var på ferie i Fuengirola.


Vedligeholdelse af området lader meget tilbage at ønske.

Direktøren for Hipódromo Costa del Sol afskediget

Mijas kommune, som er hovedaktionær i selskabet Recursos Turísticos, som driver gallopbanen, Hipódromo Costa del Sol, har netop afskediget dets direktør, María del Mar Rodríguez.
Årsagen er ifølge Diario Sur ”dårlig ledelse, for få events og manglende vedligeholdelse af området.” I år har der kun været afholdt løb 12 dage, og området synes næsten forladt. Derudover har byrådet kritiseret, at ”hendes løn var højere end den tidligere borgmesters, som igen var højere end den nuværendes.”
Rodríguez har krævet 84.000 euro i kompensation, og hun hævder, at afskedigelsen skyldes politiske motiver, da hun blev ansat af den tidligere, socialistiske ledelse. Kommunen har tilbudt 700 euro, og sagen skal afgøres ved retten, hvilket formodes at ske i september.

Anholdt marokkaner ville forgifte drikkevand

Abdellatif Aoulad Chiba, den 37-årige marokkanske statsborger, som sidste onsdag blev anholdt i La Línea de la Concepción (Cádiz) mistænkt for aktivt at støtte al-Qaeda, planlagde også at forgifte drikkevand.
Ifølge El País er det under afhøringer af manden kommet frem, at han planlagde at gennemføre et ”angreb mod hedninge ved at forgifte drikkevandet ved campingpladser og hoteller,” lyder et uddrag fra afhøringerne.


Den nyfødte baby havde stadig sin navlestreng.

Nyfødt baby efterladt i Torre del Mar

En baby blev i går efterladt på et dørtrin i Torre del Mar. Babyen, en pige, havde stadig sin navlestreng, og myndighederne mener, at hun kun var en halv time gammel, da hun blev efterladt.
Beboerne i huset hørte den lille græde, og hun formodes kun at have været alene på gaden i få øjeblikke.
Pigen er nu indlagt på hospital La Axarquía, hvorfra hun meldes ved godt helbred. Politiet undersøger sagen for om muligt at finde frem til den lilles forældre.


Paven vinker farvel i Barajas.

Paven tager eneret på Gud

Pave Benedikt XVI forlod i går Spanien efter sit fire dage lange besøg i forbindelse med verdenskonferencen for unge katolikker, Jornada Mundial de la Juventud (JMJ) eller World Youth Day (WYD).
Højdepunktet for hans besøg var en gigantisk religiøs messe søndag formiddag på flyvepladsen Cuatro Vientos. Ifølge organisatorerne af verdenskonferencen var omkring 1,5 millioner unge katolikker samlet her for at høre det religiøse overhoveds budskaber.
Aftenen før havde flyvepladsen syd for hovedstaden ellers levet op til sit navn under et andet paveligt arrangement. Da havde en voldsom storm og sikkert vinde fra de fire verdenshjørner ødelagt telte, hvormed flere deltagere blev sårede, og paven tvunget til at afbryde sin tale.
Søndag bød dog ikke på nogen metrologiske udfordringer, og paven kunne ufortrødent udbrede sine budskaber, der denne gang gik ud på, at man ikke må søge Gud eller Jesus andre steder end i Kirken. ”Man kan ikke søge Jesus alene, men kun i Kirkens fællesskab,” sagde han bl.a. til de forsamlede, der jo allerede syntes overbeviste, hvorfor beskeden måske nærmere var møntet på den spanske befolkning, hvoraf kun 13,5 procent går til messe hver søndag.
Samtidig fortsatte urolighederne i hovedstadens gader, hvor man også så politibetjente benytte tilsyneladende unødvendig vold mod demonstranter, handlinger som regeringen nu vil undersøge nærmere.
Kong Juan Carlos var godt tilfreds med hele arrangementet. ”Det har været fire dage fulde af glæde på Madrids gader og pladser,” sagde monarken til paven, før denne fløj tilbage til Italien med et chartret fly fra Iberia, som lettede fra Madrid lidt efter kl. 19.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa