Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa


En del af La Resinera de Benahavís.

Gaddafis fald river byggeprojekt i Benahavís med sig

Muammar Gaddafis fald betyder et komma og måske også et punktum for et af den senere tids mest ambitiøse byggeprojekter på Costa del Sol.
De spanske myndigheder havde i henhold til anmodninger fra både FN og EU allerede i marts fastfrosset den libyske diktators aktiver i Spanien, heriblandt en grund på 6.500 hektar i Benahavís. Gaddafi havde ellers ansøgt om tilladelser til opførelse af en 18-hullers golfbane, et hotel og 1.915 boliger på grunden, kaldet La Resinera de Banahavís. Dele af området ligger også i Estepona, Pujerra og Júzcar, størstedelen er fredet naturområde, men man bør principielt kunne bygge på ca. 500 hektar. Jorden tilhører egentlig Libyan Foreign Bank, som er statsejet, hvilket selvfølgelig vil sige, at den har været kontrolleret af diktatoren.
Nu ligger ansøgningen om byggetilladelser på kommunekontoret i Benahavís, hvor man som resten af verden afventer situationen i Libyen.
Gaddafi ejer selv ejendomme i Sabinillas, Sotogrande, Sevilla og Granada samt to boliger i Marbella, der ofte er anvendt af hans datter Aisha og sønnen Seif al Islam, som de libyske oprører i går formodedes at have anholdt, men som igen har vist sig i Tripoli.





Uralde skal ikke tilbage til dansk fængsel.

Spansk Greenpeace-direktør slipper for yderligere straf

Retssagen mod den tidligere direktør for Greenpeace i Spanien Juan López de Uralde og 11 andre medlemmer af miljøorganisationen afsluttedes i går ved Byretten i København.
De tiltalte blev alle idømt en straf på blot 14 dages betinget fængsel for at have lavet det famøse stunt som statsledere med følge til en gallamiddag på Christiansborg Slot under klimatopmødet COP15, der blev afholdt i december 2009 i den danske hovedstad.
Aktivisternes budskab ”Politicians talk – Leaders act”, skrevet på gule bannere, røg verden rundt. Tre af aktivisterne blev anholdt inde på Christiansborg og sad sammen med et fjerde medlem af organisationen fængslet over både jul og nytår. Yderligere syv personer, der er medlemmer af Greenpeace Nordic blev senere tiltalt i sagen.
Retssagen mod de 11 aktivister startede i juni, og i går afsagde dommeren så sin dom, der lyder på 14 dages betinget fængsel. Derudover skal Greenpeace Nordic betale en bøde på 75.000 kroner. Anklageren havde ellers krævet 60 – 70 dages fængsling for ulovlig indtrængen, foregivelse af offentlig myndighed og dokumentfalsk samt for majestætsfornærmelse, eftersom dronning Margrethe var til stede ved gallamiddagen. Sidstnævnte anklage valgte dommeren at tilsidesætte, eftersom aktionen ikke var rettet imod dronningen selv.


Mor til efterladt baby fundet

Politiet har allerede fundet moren til den kun time gamle baby, som søndag blev efterladt på et dørtrin i Torre del Mar.
Det viser sig, at moren kun er 17 år, og at hun havde skjult sin graviditet for sine forældre og født babyen helt alene på sit værelse i familiens hjem.
Myndighederne har endnu ikke afgjort, hvorvidt moren skal tiltales for at have efterladt den nyfødte pige, eller hvad der skal ske med hende.



Udenrigsminister Trinidad Jiménez.

Vrede over udenrigsministers udtalelser omkring en mulig palæstinensisk stat

Den 2. september skal EU’s udenrigsministre mødes i Polen for at diskutere alverdens kriser og krige. Blandt de mest ømme punkter bliver nok spørgsmålet om, hvorvidt EU samlet skal anerkende en palæstinensisk stat. En mulig palæstinensisk stat er senere samme måned på dagsordenen i FN.
Spaniens udenrigsminister har dog taget bladet fra munden i forvejen. ”Der er en følelse af, at tiden er inde. Palæstinenserne ønsker at være en del af den forventede demokratisering af den arabiske verden,” udtaler hun i et interview i El País. Jiménez forklarer videre, at hun ønsker at presse de øvrige EU-ministre til samlet at anerkende en palæstinensisk stat, selvom hun ved, at mange lande vil være imod et sådant skridt.
Udenrigsministerens udtalelser er ikke faldet i god jord alle steder. Da slet ikke i Israel, hvor Spaniens ambassadør, Álvaro Iranzo, i går blev kaldt til udenrigsministeriet for officielt at modtage ministeriets utilfredse ytringer. Israels viceudenrigsminister forventes at ankomme til Madrid i morgen for at klargøre landets position.


Delte meninger om pavens økonomiske fodaftryk

Nu da verdenskonferencen for unge katolikker, Jornada Mundial de la Juventud (JMJ) eller World Youth Day (WYD) er forbi, har flere parter forsøgt at regne ud, hvilken økonomisk betydning konferencen med over en million deltagere og pavens fire dage lange besøg har haft for Madrid.
Netop de offentlige udgifter i forbindelse med konferencen – anslået til 50 millioner euro – gav anledning til protester og demonstrationer.
Organisatoren har regnet ud, at Madrid faktisk har tjent 100 millioner euro på arrangementet, mens hovedstadens handelskammer mener, at indtægterne, inklusive hotelovernatninger, transport o.l., nærmere er 160 millioner euro. Flere andre bud afviger også.
Madrids ærkebiskop, Antonio María Rouco, har derfor bedt revisionsfirmaet PwC om et definitivt bud på det religiøse arrangements økonomiske betydning.



Så stor.

Også Liga-strejke den kommende weekend

Fodboldsæsonen, der skulle være startet den forgangne weekend, begynder sandsynligvis heller ikke den kommende.
Repræsentanter for Liga de Fútbol Profesional (LFP) og de professionelle fodboldspilleres fagforening Asociación de Futbolistas Españoles (AFE) har holdt adskillige møder, senest i går, men man er endnu ikke nået til enighed. Parterne er længst fra hinanden i spørgsmålet omkring en overenskomst, der skal sikre, at spillerne får sine lønninger uanset klubbernes økonomiske forhold.
De største klubber, som FC Barcelona og Real Madrid, har ingen problemer med at betale deres spillere, alligevel strejker også spillere som Messi, der ses på billedet, i solidaritet med kollegerne.


To mål. Mindst

Søger Villarreal i aften, når holdet møder OB i kampen om en plads i Champions League.
Odense-klubben håber, at strejken blandt de spanske spillere vil komme klubben til gode, mens spillerne i Villarreal er udhvilede, sultne og også tænker på de 25 millioner euro, de går glip af, hvis de ikke går videre. For at gøre det, skal de altså overgå OB’s sejr på 1-0 i første del af duellen.
Kampen starter kl. 20.45. Den vises bl.a. på TV1.


Læs flere nyheder her…

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.