Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Paven ses her med kronprinsparret Felipe og Letizia.

Paven ankommer i dag

Pave Benedikt XVI forventes at lande omkring kl. 12 i dag i Madrids lufthavn Barajas. Herefter vil store dele af hovedstaden være afspærret, når paven farer omkring i sin pavemobil.
Pavens ankomst betyder den officielle start på den religiøse verdenskonference for ungdommen, der hedder Jornada Mundial de la Juventud (JMJ). Over en million unge mennesker fra hele verden er allerede forsamlet i hovedstaden, hvilket ikke alle er lige tilfredse med.
Spanien er som altid splittet, når det gælder Kirken. Halvdelen glæder sig over JMJ, mens de andre skælder ud over, at alle de religiøse tilhængere indtager hovedstaden og at det offentlige har bidraget til JMJ med 50 millioner euro. Myndighederne forsikrer dog, at den spirituelle forretning vil generere en omsætning på 100 millioner i hovedstaden.
Meningsforskellene kom til udtryk i aftes, da pilgrimme og modstandere af paven havde verbale sammenstød på 15-M bevægelsens epicentrer, Puerta del Sol. Unge katolikker råbte ”Benedikt,” hvortil modstanderne svarede ”er en nazist.” Fysiske sammenstød førte til otte anholdelser og enkelte sårede. Kort før midnat ryddede politiet pladsen helt.
I aften vil Paven tale på Plaza Cibeles, og ellers forventes han at blive i Spanien til den 21. august.


Se her er en toro bravo.

Dræbertyren Ratón får endnu en chance

Den brave tyr Ratón, som i søndags dræbte en 29-årig mand under et tyreløb i Xàtiva i Valencia-regionen, havde allerede i 2006 fundet sit første offer, en 54-årig mand, som den også stangede ihjel. Derudover har den i sin 10-årige karriere skadet adskillige løbere i diverse tyreløb.
Men det rækker tilsyneladende ikke. Nu skal Ratón endnu engang stille op til dyrplageri. Myndighederne i Valencia-regionen har besluttet, at tyren på trods af sit seneste drab skal deltage i tyreløbene – bous al carrer som det kaldes på de kanter – den 10. september i byen Sueca. Tyren kommer faktisk fra en gård i Sueca, selvom den aldrig har ”optrådt” her. Men derfor ønskede byens borgmester, Salvador Campillo, at den også skulle deltage i det såkaldte løb i byen.
I Sueca tør man alligevel ikke slippe tyren ud i byens gader, men nøjes med at lade endnu en flok mennesker kaste sig over den i et afspærret og kontrolleret område, som denne gang er en improvisorisk tyrefægterarena, før den måske endelig får lov at være i fred.
Ratón fylder snart 12 år.


Gennemsnitsprisen for en nats søvn er nu 220 euro.

Sov allerdyrest i Marbella

En ny undersøgelse foretaget af Trivago viser, at en overnatning i august koster mere på Marbellas hoteller end noget andet sted i Spanien, skriver Diario Sur.
Gennemsnitsprisen ligger lige nu på 220 euro per nat per værelse, hvilket er ni procent mere end i juli.
Andre steder er priserne steget endnu mere, f.eks. i Málaga, hvor undersøgelsen siger, at de er steget med 23 procent. Her kan man dog stadig overnatte for gennemsnitligt 97 euro.
I Madrid og Barcelona koster en overnatning i august det samme som i juli, hhv. og gennemsnitligt 89 og 120 euro.

Stadig risiko for strejke i La Liga

Formanden for fodboldforbundet Liga de Fútbol Profesional (LFP), José Luis Astiazarán, måtte i går meddele, at forbundet ikke er nået til enighed med de professionelle fodboldspilleres fagforening Asociación de Futbolistas Españoles (AFE). Repræsentanter for LFP og AFE mødes til nye forhandlinger i morgen.
Når man ikke til enighed omkring spillernes overenskomst og løsningsmodeller for de spillere, hvis klubber ikke har betalt lønninger i flere måneder, gør spillerne alvor af deres trusler om at strejke, foreløbig de to første omgange af ligaen, der starter i den kommende weekend.
Det bliver i så fald den første fodboldstrejke siden 1984, den fjerde i historien.


Forhåbentlig er der bid i den sparepakke, som nu skal godkendes af kongressen.

Krisemøde i kongressen

Statsminister José Luis Zapatero forventes i morgen at indkalde til et krisemøde i kongressen. I så fald må kongresmedlemmerne afbryde deres ferier og møde op i Madrid før planlagt – formodentlig den 23. august.
Oppositionspartiet PP har længe udtrykt ønske om at se statsministeren i kongressen til en debat omkring den økonomiske situation.
Økonomien ligger fortsat i aflåst sideleje, og regeringen skulle ifølge El País pønse på endnu en sparepakke, som statsministeren nu vil fremlægge for kongressens medlemmer. Målet med denne kur er at spare yderligere fem milliarder euro i de offentlige udgifter. Pengene skal bl.a. findes hos apotekerne, hvis tilskudsordninger skal effektiviseres og reduceres, ligesom der er planer om at ændre på selskabsskatten.
Målet er naturligvis også at berolige markedet efter de seneste ugers uroligheder.
Regeringen lykkedes sidste år at mindske budgetunderskuddet fra 11,1 i 2009 til 9,2 procent af bruttonationalproduktet. Målet for i år er seks procent, mens det langsigtede mål er tre procent – den grænse som EU har sat, men som mange medlemslande har så svært ved at overholde.

Eksporten stiger

Fra den positive nyhedsskuffe lyder det nu, at Spaniens eksport i årets første halvår steg med 18,5 procent i forhold til samme periode sidste år.
Tallet kommer fra det nationale statistiske institut INE, og er naturligvis fra før den nuværende forkølelse. Den øgede eksport har dog givet en række firmaer godt sul på kroppen.


OB: 1 – Villarreal: 0.

Det var et uheld

Sagde Villarreals træner, Juan Carlos Garrido, til sportsavisen Marca efter nederlaget i aftes mod OB i Odense. Han kalder også kampen for sær, da hans hold havde mange chancer, som de altså ikke forstod at udnytte.
Garrido tror stadig på, at det bliver Villarreal, som efter tirsdagens kamp på hjemmebane, går videre. I OB er man ikke længere helt så sikker på det.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa