Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

“Vi har ikke brug for hjælp!”, siger Spaniens økonomiminister

Det Europæiske Centralbanks opkøb af spanske og italienske statsobligationer viste omgående positiv effekt på markederne, men ECB-bossen understreger igen og igen, at der blot er tale om en midlertidig redningsvest og at landene skal se at få de refomer indført, som er nødvendige for at få deres økonomier på ret køl igen.
I flg. El País fastslog den spanske økonomiminister, Elena Salgado, i går, at Spanien ikke har brug for en økonomisk redningsaktion. “Langt fra!”, hævdede hun. Det ser det imidlertid ikke ud til, at hverken finansmarkederne eller eller formanden for Den Europæiske Centralbank, Jean-Claude Trichet, er helt enige i.

Viggo Mortensen indspiller ny film i Alicante

Den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen, bedst kendt for sin rolle som Aragorn i trilogien Ringenes Herre, har netop afsluttet indspilningen af sin seneste film ”Everyone has a plan ” i Ciudad de la Luz i Alicante. Filmen foregår i det store hele i Buenos Aires i Argentina, men de sidste finesser og studieoptagelser blev optaget i et studie i Alicante.
Filmen får premiere i Spanien i foråret 2012, og er ifølge Viggo Mortensen en anderledes thriller, der handler om to tvillingebrødres indbyrdes kamp og modsætninger. Da den ene tvilling, Pedro, afgår ved døden overtager den anden, Agustín, (Viggo Mortensen), hans identitet for at slippe ud af sit triste liv, hvilket fører ham på en spændende men også farlig rejse ind i en kriminel verden, han ikke tidligere har kendt, men som hjælper ham til at finde sin egen identitet.
Filmen er instrueret af den argentinske debutant Ana Piterbarg og har udover den tidligere oscar-nominerede Viggo Mortensen, argentinske Soledad Villamil og spanske Javier Godino, i hovedrollerne. Filmen er produceret af Gerardo Herrero fra Tornasol Films.

Byfest i Málaga

I Málaga er man ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til årets store byfest, La Feria de Málaga, der løber af stablen fra på fredag d. 12. til søndag. d. 21. august. Som traditionen byder, indledes festlighederne kl. 24.00 med et enormt fyrværkeri ud over havnen – ikke mindre en 9.202 stk. fyrværkeri sendes op i nattehimlen i løbet af 20 minutter, og igen i år er der tale om et kunstværk af ild og lys med temaerne On the Floor, Jennifer López og Pitbull.
Udover at være en fantastisk fest med hele 311 forlystelser, 161 casetas og mere end 200 forskellige optrædender (koncerter, opvisninger, show etc.), som man primært kan opleve på festpladsen i udkanten af byen, men også i inde i centrum, hvor gader, stræder og pladser er pyntet op, er La Feria de Málaga også en betydningsfuld forretning. Ca. 1.500 job er skabt, omend kun i ugerne op til, under byfesten og i ugen efter, og yderligere får en stor del firmaer, som fx underleverandører, øget omsætningen som en indirekte konsekvens af festlighederne. I år har 70% flere bar-, restaurant- og caféejere end sidste år søgt om tilladelse til servering på offentligt område, byens hoteller har forhåndsbestillinger til en belægningsprocent på 90 og der er givet tilladelse til en lang række gadesælgere i den gamle bydel. Ikke mindre end 1,8 mio. lamper er hængt op på festpladsen og inde i selve byen, men omtanke for miljøet (og kommunekassen) har resulteret i sparepærer, hvilket de seneste par år har nedbragt byfestens elregning med ikke mindre end 70%, og man regner med en yderligere energireduktion på 10% i år.
Godt 6. mio. byfestgæster forventes at deltage i La Feria de Málaga 2011 – heraf ca. 18.000 krydstogtturister.


To losunger født i Doñana.

Yderligere 34 millioner euro til lossen

EU har netop indvilliget i at give yderligere 34 millioner euro til bevarelse af den truede iberiske los.
Pengene kommer fra unionens miljøorganisation kaldet LIFE, og udbetalingen sker til Junta de Andalucía over de næste fem år. Det er tredje gang, at den andalusiske lokalregering tildeles midler fra LIFE til arbejdet, der skal forhindre, at lossen udryddes helt.
Man forsøger ihærdigt at få de store katte, verdens mest udryddelsestruede dyr, til at formere sig i centre i Sierra Morena og i Doñana, hvorfra man med mellemrum sætter losse ud i det fri, ikke kun i Andalusien, men også i Extremadura og Castillien La Mancha samt i Portugal. Kattene sættes ud i områder, hvor de levede for årtier tilbage, men hvorfra de siden er forsvundet, specielt på grund af byggeri.
Man arbejder også fortsat på at mindske antallet af ikke naturlige dødsfald blandt dyrene. I øjeblikket bliver mange af lossene kørt ihjel af biler, mens andre nedlægges af jægere eller falder i rævesakse.
Der findes i øjeblikket 284 losse i Andalusien.

Søndag d. 21. august kl. 20!

Så er det endelige tidspunkt fastsat for den nye La Liga-sæsons første kamp på La Rosaleda. Søndag d. 21. august kl. 20 møder det toptunede Málaga-mandskab, der tæller nyindkøb for ikke mindre end 58 mio. euros, mesterholdet Barça.
Ugen efter, søndag d. 28. august kl. 20.00, møder Málaga CF Sevilla.


Krig med 125 tons tomater.

Tid til Tomatina

Tomatfesten Tomatina i den lille by Buñol i Valencia-regionen er én af landets mest spektakulære og sære fiestas. Omkring 40.000 (voksne) mennesker kriges ved at kaste omkring 125 tons tomater efter hinanden, og alle deltagerne og byens gader farves røde af tomater.
La Tomatina afholdes hvert år den sidste onsdag i august, hvilket i år vil sige den 31. august. Tomatkrigen foregår fra kl. 11.00-12.00.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa