Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


40 procent af feriebudgettet bruges på at spise ude.

Andalusierens egen ferie

Millioner af mennesker holder hvert år ferie i Andalusien, men hvad med andalusierne selv? Hvor tager de hen og hvordan foretrækker de at tilbringe ferietiden?
Det fortæller en undersøgelse, Balance del Año Turístico, fra Junta de Andalucía, noget om.
70 procent af andalusierne er meget trofaste og tager hvert år det samme sted hen, helst et sted i deres egen region. 84,4 procent af dem kører selv, hvilket er langt over landsgennemsnittet, som er 65,2 procent. Gennemsnitligt holder de ferie i 6,3 dage, og det skal helst være i årets andet eller tredje kvartal.
64,1 procent af dem reserverer hoteller m.v. på internettet.
Og så sætter de stor pris på at spise ordentligt under ferien. Faktisk er andalusierne de spaniere, som prioriterer restaurantbesøg højst, de afsætter nemlig 40 procent af feriebudgettet til at spise ude.Statsminister Zapatero fylder 51 år i dag.

Bittersød fødselsdag midt i den værste krise

Det er José Luis Zapateros fødselsdag i dag. Statsministeren fylder 51 år midt i en af de værste kriser i hans politiske liv, hvor der er angreb på Spaniens børs og bekymring om landets gæld, ligesom risikopræmien på spanske statsobligationer i går steg til 407 point, det højeste siden indførelsen af euroen, mens den dog senere på dagen faldt til 385. Ibex 35 faldt i går med 0,85 procent.
Hans fødselsdag er meget lig den, som USA’s præsident Barack Obama gennemgår, han fylder nemlig også år i dag.
Zapatero, der i går returnerede til Madrid efter blot en enkelt dags ferie i Huelva, talte med bl.a. formanden for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy, og de blev ifølge El País enige om nødvendigheden af ”hurtigst muligt” at godkende næste hjælpepakke til Grækenland og at indføre en række reformer i euro-landene.
Statsministeren forventes altså at tilbringe sig fødselsdag på sit kontor i La Moncloa, hvor han afventer reaktionen på de statsobligationer til en værdi af 3,5 milliarder euro, som Spanien i dag sætter på markedet.


Kongen beder alle parter stå sammen

Gårsdagens situation var så bekymrende, at kong Juan Carlos, der jo deltager aktivt i den politiske debat og landets affærer generelt, har bedt alle parter om at stå sammen og ikke bare ”skændes med hinanden”.


PP vil have valg endnu tidligere

Lederen af oppositionspartiet PP, Mariano Rajoy, har lyttet til kongen og statsministeren. Rajoy, der er på ferie i sin hjemegn i Galicien, har netop udtalt, at Spanien ”ikke får brug for en redningspakke”, underforstået fra EU, og at Zapatero fortæller sandheden omkring landets økonomiske situation, her underforstået solvens.
Han har dog tilføjet, at der er brug for politiske ændringer nu. PP’s top har desuden foreslået, at parlamentsvalget, der allerede er rykket frem til den 20. november, afholdes endnu tidligere.Camps får chauffør og andre goder trods mistanke om korruption og tilbagetrækning som regionsleder.

Fryns fra det offentlige trods korruptionsanklager

Francisco Camps, den tidligere leder af Valencias lokalregering, der i slutningen af juli trådte tilbage fra sin post, fordi han er sigtet for korruption, lever stadig godt af offentlige midler.
PP-politikeren er blevet tildelt en chauffør, to sikkerhedsvagter og en assistent.
”Det er ikke fordi, han har spurgt om det, men det er, hvad loven tildeler,” siger Serafín Castellano, stabschef for den nye leder af lokalregeringen, Alberto Fabra, dog til El País.
Camps skal for retten til efteråret i den såkaldte Gürtel-sag, hvori han er anklaget for at have modtaget bestikkelse i form af jakkesæt og andre beklædningsgenstande til en værdi af 14.000 euro fra en selskabsgruppe til gengæld for lukrative aftaler med den lokale regering.
Derudover er han blevet tildelt en plads i det regionale, juridiske råd, CJC, der rådgiver Valencias parlament, hvilket virker endnu mere mærkeligt, men myndighederne mener altså, at de to situationer godt kan være forenelige. PSOE, der er i opposition til det ledende parti, PP, kalder det dog ”pinligt”, at man tildeler en mand, som er anklaget for korruption, en post som juridisk rådgiver.
Camps er i øjeblikket fri mod en kaution på 55.000 euro.


Diskussion om hønsekødsfond koster 2.700 euro

En diskussion om kvaliteten af en hønsekødsfond, en af dem man køber færdiglavet i tetra brik, mellem en handlende og indehaveren af købmandsforretningen i byen Cuevas de San Marcos, har resulteret i, at den handlende skal betale 2.700 euro.
Den handlende havde dog i diskussionens hede smidt kartonen med fonden, som vedkommende altså mente, var dårlig, i hovedet på indehaveren, som fik sig et par skammer, ligesom flere varer i forretningen blev svinet til, da kartonen gik i stykker og hønsekødsfonden stod ud over hylderne.
Nu har provinsdomstolen i Málaga idømt den handlende en bøde på 1.300 euro, ligesom skadelidte skal have en kompensation på 1.400 euro.Spanien har vundet Davis Cup fire gange, her i 2008.

Davis Cup i Córdoba

Córdoba blev i går udnævnt til værtsby for semifinalen i Davis Cup, hvor de spanske tennisherrer møder Frankrig.
Spanierne led sidste år et sviende nederlag på 0-5 i kvartfinalen mod franskmændene, og det planlægger træner Albert Costa naturligvis at hævne. Det er endnu ikke offentliggjort, hvem af de spanske spillere, der vil være med i Córdoba. Vinder Spanien, skal holdet spille finale for ottende gang i historien, og forsøge at vinde cuppen for femte gang.
Kampene spilles fra den 16. – 18. september. Den anden semifinale står mellem Serbien og Argentina.
Læs mere på her.Tyrefægterarenaen i Marbella.

Tyrefægtning i morgen i Marbella

Fredag afholdes en posthumt tyrefægtning til ære for den afdøde tyrefægter Antonio Ordóñez.
Tyrefægterne er Finito de Córdoba, Miguel Ángel Perera og Rivera Ordóñez ‘Paquirri’.
Entré fra 20 til 135 euro. Seancen starter kl. 23.00. Yderligere information her.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa