Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa


Årets hidtil værste dag på børsen.

Obligationer for 3,31 milliarder euro solgt

Den spanske stat lykkedes i går at sælge obligationer for i alt 3,31 milliarder euro.
Den største bunke bestod af obligationer for 2,2 milliarder med en løbetid til 2014. Markedet straffede Spanien med en rente på 4,813 procent. Til sammenligning var renten ved et lignende udbud i juli på 4,291 procent. Staten solgte desuden obligationer med løbetid til januar 2015, disse med en rente på 4,984 procent.
Renten på 10-årige statsobligationer er siden juli steget med 40 basispoint, den faldt dog i går med 15 basispoint.
Ifølge El País gik slaget ikke værre, fordi formanden for Den Europæiske Centralbank (ECB), Jean-Claude Trichet, havde luftet tanken om, at man måske var villig til at købe de spanske obligationer. Foreløbig har ECB dog kun købt obligationer fra Portugal og Irland.
Finansminister Elena Salgado udtalte efter handelen, at den høje rente skyldes en svag handel med obligationer, nu hvor mange holder ferie. Statsminister José Luis Zapatero kaldte salgsresultatet ”tilfredsstillende”.
El Mundo skriver, at det er de sidste obligationer, der bliver solgt denne måned, men der skal dog inden årets udgang sælges for yderligere 38 milliarder euro.
På børsen oplevede man dog den hidtil værste dag i år. De traditionelt guldrandede Ibex 35 faldt med 3,89 procent.


Michelle Obama i Marbellas gamle bydel.

Obama-effekt i Marbella

Det er et år siden, Michella Obama og hendes datter Sasha besøgte Marbella – et besøg hvis PR-værdi vurderes til 800 millioner euro – og nu er den ventede effekt endelig begyndt at vise sig, ikke kun i Marbella, men langs hele Costa del Sol.
Kystens turistråd, Patronato de Turismo de la Costa del Sol, har netop regnet ud, at antallet af amerikanske turister stiger. I årets første halvår besøgte 31 procent flere amerikanere Costa del Sol i forhold til samme periode sidste år. Og det var oven i købet – i hvert fald det meste af tiden – uden en direkte forbindelse mellem Málaga og USA, da Delta Airlines, foreløbig det eneste selskab på ruten, kun flyver mellem Málaga og New York i sommerperioden.
Det er turistrådets ambition, at Kysten fremover vil modtage lige så mange amerikanere som for omkring 30 år siden, hvor ca. en halv million hvert år tog hertil. Der er ikke langt til at nå det mål.

Mijas kommune søger byggegrund

Kommunen i Mijas er på jagt efter en byggegrund. Planen er at bygge lejeboliger til kommunens unge, der ikke har råd til at leje en af de eksisterende boliger.
Der søges både i Mijas Pueblo, La Cala og Las Lagunas.
Tanken er at opføre lejligheder med et enkelt soveværelse, som kan lejes af unge eller enlige forældre under den normale markedspris.
Det er ikke unormalt, at en kommune påtager sig at bygge boliger til udlejning.


Det var første gang, politiet snuppede en immigrant på denne måde.

Illegal immigrant forsøger sig i sportstaske

En håbefuld immigrant blev forleden taget af politiet ved toldkontrollen i Melilla, nærmere betegnet ved færgen, der går til Málaga. Det er der jo ikke noget nyt i, det usædvanlige var dog, at den unge mand havde pakket sig selv i en sportstaske, som familien så havde lagt i bagagerummet sammen med den øvrige bagage, forklarer El Mundo.
Betjenten fra Guardia Civil, der undersøgte bilen, bemærkede en let bevægelse i én af taskerne, og bad bilens fører om at åbne den, og her lå så den unge marokkaner, der skulle have hjælp for at få lemmerne viklet ud af sportstasken.

Catalonien sælger ud af arvesølvet

Den catalanske lokalregering anser, at økonomien er så dårlig, at man er nødsaget til at sælge nogle af regionens ejendomme.
Foreløbig har man solgt fire ejendomme, men allerede det har været en dårlig forretning, da man har måttet lade dem gå for 42,2 millioner euro under markedsprisen. Problemet er, at de var indkøbt for få år siden, hvor priserne var langt højere end i dag.
Alligevel fortsætter salget, i alt 37 ejendomme er udbudt til salg, for hvilke man trods alt håber at få sammenlagt omkring 550 millioner euro, der skal bruges til at betale nogle af regionens mange regninger.


Skorpioner gemmer sig også indendørs.

Antequera plages af skorpioner

Indbyggerne i Antequera plages i øjeblikket af en invasion af skorpioner, skriver Diario Sur.
De kravler over det hele, på byens fortove, i haverne og sågar indendørs. De bider, hvilket gør ondt, men deres gift er dog ikke livstruende, forsikrer avisen, der påpeger, at de hvide skorpioner, som dem i Antequera, ikke er de giftigste.
Et bid kan dog være farligt for børn under fire år.

Grænsen til Gibraltar lukket af kommunale arbejdere fra La Línea

850 kommunalt ansatte i La Línea de la Concepción har ikke fået løn siden april.
Siden sidste uge har mange af dem derfor demonstreret for at gøre omverdenen opmærksom på situationen, og i går brændte de bildæk af tæt på grænsen til Gibraltar, som var lukket en halv time.
”Vi har protesteret hver dag, men vi har været nødt til at brænde bildæk af og lukke grænsen til Gibraltar for at få ørenlyd,” citerer El País en af demonstranterne.
Kommunen i La Línea har ganske enkelt ikke pengene til at betale lønningerne.


Vikinger forsøger igen i år at invadere Galicien.

Vikingefestival i Galicien

Galiciens ældste fiesta, Romería Vikinga, afholdes den 7. august i Catoira (Pontevedra). Festivalen har været afholdt hvert år siden 1960 og bliver et stadig større tilløbsstykke.
Vikingeskibe sejler op ad floden Arousa, og der udkæmpes store slag mellem galicierne og horder af vore forfædre.
Mere information på www.catoria.es.

Helligdage
5. august: Lokal helligdag i Álora og Torrox.

¿Qué pasa? – de kommende dage

Benahavís
6. august kl. 20.30

Antonio Banderas og Eva Longoria deltager også i år en stor gallamiddag på Hotel Villa Padierna. Interesserede er velkomne til at kontakte organisatorerne på tickets@starlitegala.com.

Benalmádena
5. – 7. august kl. 10.00-15.00 og 18.00-02.00

Et tøjmarked, kaldet I Feria Outlet, holdes i Tivoli World i Arroyo de la Miel.
5. august kl. 22.00
La Pequeña flauta mágica, altså Tryllefløjten for børn, opføres i Tivoli.
6. august kl. 22.00 og 00.00
Sangeren Rosa giver koncert i Tivoli.
Indtil 18. september
En udstilling af fotografier fra den andalusiske natur af Carlos Pérez kan ses i det smukke Centro de Exposiciones i Benalmádena Costa.

Frigiliana
Indtil 9. september

En kollektiv sommerudstilling kan ses i Galería Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
5. august kl. 21.30

Cubanske rytmer med Vocal Tempo kan opleves i Parque de España. Gratis entré.
12. – 15. august kl. 19.00 – 02.00
Middelaldermarked med boder og underholdning, mad og drikke fra hedengangne tider afholdes på Castillo Sohail. Gratis adgang.

Málaga
Indtil 2. oktober

Cherchez la Femme er titlen på en udstilling af graveringer af Picasso, der kan ses i museet Fundación Picasso på Plaza de la Merced. Mere info på www.fundacionpicasso.es.
6. og 7. august
De spanske mesterskaber i atletik afholdes på Estadio Ciudad de Málaga.

Marbella
Indtil 7. august

Værker af Joan Miró (Serie Mallorca) udstilles i Museo del Grabado Español Contemporáneo i den gamle bydel.
5. august kl. 19.30
En koncert med Gary Mullen & The Works markerer 25 års jubilæet for Queens sidste koncert i Europa, der fandt sted på fodboldstadionet i Marbella. Denne hæderskoncert til det britiske band afholdes på Playa del Pinillo. Mere info på 680 815 102 (spansk) 676 289 968 (engelsk).
5. august – 30. oktober
Værker af gravørkunstneren Eugenio Ampudia kan ses i Museo del Grabado Español Contemporáneo.

Mijas
Hver onsdag kl. 12.00

Flamencoshow på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.
Hver tirsdag og torsdag kl. 19.30 og 23.30
Underholdning i form af bl.a. jazz og flamenco på Plaza Virgen de la Peña.
5. august kl. 20.00
Hestevæddeløb på Hipódromo Costa del Sol. Entre 5 euro, børn gratis. Dørene åbnes kl. 21.00.

Motril
5. august kl. 21.30

Koncert med Alan Parsons Project i tyrefægterarenaen. Entré fra 33 euro kan købes på www.ticketmaster.es

Sotogrande
Hver weekend

Er der poloturneringer på Santa María Polo Club. Flere detaljer fås på www.santamariapoloclub.com.


Læs flere nyheder her…

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.