Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Antallet af udenlandske ferierende steg i juni med 51,2 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

1.000.000 holder ferie Málaga

Antallet af ferierende i Málaga stiger støt, og byens turistråd forventer nu, at man i 2011 vil nå en million besøgende og dermed slå alle rekorder. Og det drejer sig ikke kun om ferierende langs Costa del Sol, som vælger at spendere en dag i provinshovedstaden, men turister, der overnatter i byen.
Juni slog sin egen rekord. Da overnattede 86.355 gæster på byens hoteller, og det var 23,46 procent flere end samme måned sidste år. Antallet af overnatninger steg også, i dette tilfælde med 21,05 procent til i alt 155.307.
Mange af disse var spaniere, mens udlændinge alligevel repræsenterer den største fremgang. 44.087 valgte i juni at feriere i byen, hvilket er en stigning på hele 51,2 procent i forhold til juni 2010.
Sammenlagt var der i årets første halve år en stigning på 11,45 procent i forhold til samme halvår af 2010, hvilket vil sige, at 429.515 personer overnattede på byens hoteller, og at eftersom juli og august traditionelt er de bedste måneder, er målet på en million indenfor rækkevidde.
Byrådsmedlem med ansvar for turisme, Carolina España, kalder tallene, der kommer fra det nationale statistiske institut (INE), ”historiske”.
I resten af landet ser man også positive tal, men kun få steder i samme omfang som i Málaga, der i den procentvise stigning af antallet af besøgende foreløbig kun overgås af Córdoba, og i antallet af overnatninger kun slås af samme by samt Bilbao. Antallet af besøgende i hele Spanien steg i årets første halvdel med fem procent, i Málaga-provinsen med 8,9 procent, mens stigningen i selve Málaga altså lød på 11,45 procent.
Danmarks nyudnævnte ambassadør Lone Dencker Wisborg.

Vi får ny ambassadør

Danmarks nuværende ambassadør, Lars Thuesen, har valgt at flytte tilbage til Danmark og en stilling som chef for Eksportrådet.
Det bliver Lone Dencker Wisborg, der fra september skal overtage posten som ambassadør i Madrid, oplyser Udenrigsministeriet.
Hun kommer fra en stilling i Center for Global Sikkerhed (GS), som udenrigsministeriet oprettede i 2009, er 45 år og uddannet jurist.Rubalcaba er mere ærlig end Rajoy, mener adspurgte i en meningsmåling.

PSOE vinder ind på PP

Socialisterne med Alfredo Pérez Rubalcaba som spidskandidat vinder terræn i forhold til PP i en meningsmåling omkring det kommende parlamentsvalg. Dagbladet El Mundo skriver, at en ny meningsmåling foretaget af center for sociologiske undersøgelser (CIS) viser, at mens PSOE ellers var godt ti procentpoint efter PP, er afstanden reduceret til syv procentpoint, siden Rubalcaba blev den officielle kandidat til statsministerposten.
Ifølge undersøgelsen mener størstedelen af befolkningen, at netop Rubalcaba er mere ærlig, kommunikativ, effektiv og en bedre forhandler og at han derfor ville blive en bedre statsminister end sin modstander, PP’s Mariano Rajoy. På spørgsmålet om, hvilken kandidat de adspurgte har ”meget tillid” til, svarede 5,9 procent Rubalcaba, mens kun 2,5 procent pegede på Rajoy. I den anden ende, med spørgsmålet om, hvem som de slet ikke har tillid til, svarede 32,7 procent Rubalcaba, 33,4 procent Rajoy.
PP ville dog stadig vinde med 7,1 procentpoint, hvis der var valg i dag, viser altså CIS’ meningsmåling.


Afdragsfrie lån til de mest uheldigt stillede

Banco Santander vil fra den 1. august tilbyde kunder kun at betale renter på boliglån. Det er nu ikke alle, som får denne mulighed, men kun de mest økonomisk trængte. Man skal kunne bevise, at man grundet arbejdsløshed eller andre omstændigheder har mistet mindst 25 procent af sin indtægt.
Tilbuddet gælder foreløbig for en periode på maksimalt tre år.
Generaldirektør for Banco Santander, Alfredo Sáenz sagde, i forbindelsen med offentliggørelsen af nyheden, at, tilbuddet vil blive ”en stor lettelse” for dem, som har svært ved at få økonomien til at hænge sammen.Alberto Contador, der ikke foreløbig optræder i cykeltrøjen igen.

Contador afhøres først i november

Afhøringen af Alberto Contador var fastlagt til begyndelsen af august, men nu har den internationale sportsdomstol CAS besluttet at udskyde seancen til november. Årsagen er, at antidopingkommissionen Wada har bedt om yderligere tid til at studere sagen.
Den tredobbelte Tour de France-vinder er anklaget for at have indtaget det illegale stof clenbuterol.
Selv insisterer han på, at stoffet stammer fra en bøf, han spiste kort før dopingtesten.Det forlyder, at den 28-årige spanske cykelrytter har droppet bøfferne.Galicien er værst ramt af skovbrandene.

Rekordstore skovbrande

Skovbrande slår i øjeblikket rekord. Fra starten af året og indtil midten af juli havde brande rundt om i landet svedet 7.193 hektar skove af, mens brande samme periode sidste år ødelagde 2.792 hektar skov, oplyser miljøministeriet.
Brandene har foreløbig berørt 28.854 hektar, men størstedelen er krat og marker, 6.736 hektar mere end i 2010.
Galicien, Asturien, Cantabrien og Baskerlandet er i nævnte rækkefølge de værst ramte regioner.Cazorla, fast mand på landsholdet, er nu i Málaga.

Málaga CF’s lommer dybere end alle andre klubbers

Málaga CF er den fodboldklub, som har brugt mest på at forny sit mandskab til den kommende sæson. Klubben overgår ikke kun de andre spanske klubber, men samtlige europæiske. Først havde klubbens ejer, den qatarske sheik Abdullah Al-Thani, indkøbt Van Nistelrooy, Toulalan, Joaquín, Monreal, Isco, Buonanotte, Sergio Sánchez og Mathijsen, men de otte topspillere var ikke nok, så nu har holdet fået selskab af Santi Cazorla, der er med i landsholdstruppen. Sheiken erhvervede ham i sidste øjeblik fra Villareal for 20 millioner euro.
Al-Thani ønsker ikke, at hans hold igen i år skal trues af nedrykning, og der er store ambitioner i Champions League. Han har derfor alene i denne omgang brugt 58 millioner euro, viser udregninger foretaget af El País. Til sammenligning har Real Madrid spenderet 55 millioner, FC Barcelona 26 millioner, mens Manchester City har investeret for 57 millioner og Liverpool 48 millioner.
Siden Al-Thani sidste år købte Málaga CF, har han brugt i alt 85 millioner euro på indkøb af nye spillere.
Holdet er lige nu i træningslejr i Holland og spillede i aftes mod Utrecht, en kamp holdet vandt ubesværet med 3-0. Duda, Babtista og Van Nistelrooy scorede. Kris Stadsgaard blev skiftet ind i det 66. minut.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa