Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Tilbagebetaling af udbetalinger på ufærdige boliger tvivlsom.

Over 6.000 har penge i klemme hos konstruktionsfirma

De 6.234 firmaer og private personer ved ikke, om de nogensinde ser de penge, de har til gode hos det skandale- og konkursramte byggefirma Aifos, skriver Diario Sur. Aifos var i boligboblens bedste tider et af de største konstruktionsfirmaer på Costa del Sol.
Selskabet gik dog i juli 2009 i betalingsstandsning med en gæld på 884 millioner euro. Og dette tal inkluderer ikke de penge, som boligkøbere havde lagt som udbetaling på endnu ufærdige boliger – dette tal er man stadig ved at lægge sammen. Konkursen, den største af sin slags i Andalusien, blev erklæret, da ejeren af Aifos, Jesús Ruiz Casado, blev tiltalt i Malaya-sagen.
Domstolen i Málaga, hvor konkursboet gøres op, forventer først at nå en afklaring i løbet af 2012. Selvom købere af de ufærdige boliger er registreret som kreditorer, vil de først derefter få besked om, hvorvidt der er en mulighed for, at de vil se deres penge igen.Andalusien skylder mest, efterfulgt af Catalonien og Valencia. Kilde El País.

En gæld på 24 milliarder euro stækker regionerne

De 17 autonome regioner skylder sammenlagt staten 24,235 milliarder euro, og det alene for 2008 og 2009. Gælden er skatter og afgifter, som endnu ikke er betalt. Partido Popular, der som bekendt oplevede jordskredssejre ved valget i maj, regerer nu i størstedelen af landets regioner, hvor de flere steder har overtaget magten efter PSOE. De nye, lokale regeringsledere har efter magtovertagelsen været hurtige til at se på de regionale regnskaber, og fra flere af dem lyder det, at gælden er større end forventet, og at det betyder store likviditetsproblemer.
Det har fået lederen af PP, Mariano Rajoy, til at opfordre regeringen til at udskyde afbetalingen af gælden med op til 10 år. Partilederen er af den overbevisning, at det er regeringen, som har tilladt, at regionerne ikke har overholdt sine budgetter og derfor er så gældstyngede. Skatteminister Juan Manuel López Carbajo mener dog, at den nuværende frist på fem år allerede er mere end ”generøs”, og vil ikke acceptere forslaget. Det vil heller ikke økonomiminister Elena Salgado, som mener, at staten allerede har støttet regionerne tilstrækkeligt ved bl.a. i både 2008 og 2009 at udbetale mere til dem end planlagt.
Rajoys forslag vil i dag blive debatteret yderligere på et møde i finansudvalget, som også vil diskutere regeringens forslag om, at regionslederne selv skal stå til ansvar for regionernes økonomi, noget som EU har efterspurgt.
Den mest gældsplagede region er Andalusien, som stadig ledes af PSOE. Den sydligste region har en samlet gæld til staten på godt seks milliarder euro, altså en fjerdedel af regionernes samlede gæld, mens Catalonien skylder godt tre milliarder og Valencia over to milliarder.
Det er samtidig kommet frem, at de forskellige offentlige administrationer har en samlet gæld på 35 milliarder euro til omkring 250.000 leverandører. Mange af de små og mellemstore firmaer er allerede gået konkurs eller risikerer at gøre det, hvis myndighederne ikke snart betaler. I gennemsnit betales en faktura først efter et år.Barbate Club de Golf de ”interés turistíco”.

Golfklub i Barbate bliver attraktion

Golfklubben Següesal Golf Resort, som skal anlægges ved Barbate i Cádiz, bliver den første golfklub i regionen, som får betegnelsen ”interés turistíco” altså af interesse for turister eller attraktion. Den tildeles af Junta de Andalucía og er en udmærkelse, som normaltvist gives historiske monumenter og specielt flotte naturområder, men det mener man altså også, at denne golfklub fortjener.
Ressorten får en 18-hullers bane, to hoteller, ligesom her bliver bygget forskellige boliger – alt sammen til en investering på 100 millioner euro. Golfentusiaster må dog væbne sig med tålmodighed, da arbejdet først starter i 2012.


Skuddrama i Madrid

En tidligere betjent fra Guardia Civil dræbte i går sin ekskæreste, hvorefter han skød sig selv.
Hændelsen fandt sted i et fitnesscenter i Madrid-bydelen Chamartín, hvor ofret arbejdede som livredder ved centrets swimmingpool. Den tidligere betjent, hvis navn er offentliggjort som Ángel Luis T.J., havde medbragt to pistoler til centret, hvor han skød sin forhenværende kæreste, Marcos H., fem gange i brystet og en gang i hovedet, hvilket denne ikke overlevede. Drabsmanden skød derefter sig selv i hovedet, hvilket han har overlevet, men han er dog ikke udenfor livsfare.Det koster mere at tanke op i Málaga end i andre provinser.

Ågerpriser på benzin i Málaga

Tankstationer i Málaga-provinsen har det seneste års tid taget højere priser for benzin end tankstationer i landets øvrige provinser.
I maj 2011 var gennemsnitsprisen f.eks. 1,362 euro for en liter blyfri oktan 95 i Málaga, mens gennemsnitsprisen for hele landet lå på 1,35 euro per liter.Oppositionsleder Javier Arenas tjener mest.

Arenas tjener mere end Griñán

Formanden for den andalusiske del af PP, Javier Arenas, tjener mere end lederen af lokalregeringen, socialistiske Antonio Griñán.
Ifølge El País tjente Arenas sidste år godt 142.000 euro, mens Griñáns indtægt var på lidt over 85.000 euro. Offentliggørelsen af indtægterne, som de har opgivet til skattevæsnet, kommer efter pres fra PSOE.
Arenas er dermed det bedst betalte medlem af det andalusiske parlament.Ryanair lægger ansvaret for reduktion af ruter hos lokalregeringen.

Ryanair skærer ned på antallet af flyvninger

Lavprisflyselskabet Ryanair har netop meddelt, at man planlægger at halvere antallet af flyvninger til og fra lufthavnen i Girona. Det sker, fordi man ikke har kunnet nå til enighed med den catalanske lokalregering om en ”konkurrencedygtig” aftale.
Selskabet har haft seks fly baseret i den nordspanske lufthavn, hvorfra de fløj 45 forskellige ruter. Disse reduceres til tre fly og 25 ruter. Ryanair har gennem de seneste år været Gironas største operatør. Reduktion i rutenettet starter i oktober.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa