Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Terrorsigtet: Spaniens regering vil konvertere Europa til et ’postmoderne, multikulturelt Utopia’.

Breivik beskylder Zapatero for at bøje sig for muslimer

Den terrorsigtede nordmand Anders Behring Breivik kritiserer i sit over 1.500 sider lange manifest flere spaniere og spanske anliggender.
Han kritiserer bl.a. statsminister José Luis Zapatero for at bøje sig for muslimer og beskylder ham for at være kommet til magten takket være Al Qaeda. Her refererer han til terrorangrebet i 2004 på togene i Madrid, hvor Zapatero og PSOE få dage senere vandt valget, hvilket, mener mange, skyldtes, at daværende statsminister, José María Aznar, og den konservative regering var for hurtige til at bebrejde ETA for angrebet. Breivik mener, at Spanien derefter har overgivet sig til muslimerne og den massive immigration, og at den socialistiske regering har en vision om at konvertere Europa til et ’postmoderne, multikulturelt Utopia’.
Han kalder desuden statsministeren en ’formildende væsel’ og skriver videre, at Zapatero har gjort grin med det spanske forsvar ved at udnævne en gravid kvinde (Carme Chacón) til forsvarsminister, og at forsvaret ikke er parat til at forsvare landet mod muslimer.
Han mener, at Spanien har glemt sin fortid og generobringen af landet fra maurerne. I flere omgange refererer han til Spanien som ’Al Andalus’, der var maurernes navn for Spanien, og det navn som Al Qaeda anvender i dag.
Breivik kritiserer også andre spanske politikere. Heriblandt den tidligere socialistiske justitsminister Juan Fernando López Aguilar, der får en svada for kommentarer om den europæiske forfatning, og partifællen María Teresa Fernández de la Vega, som han definerer som ’mester i politisk korrekthed’.
Den formodede gerningsmand bag massakren i Norge nævner Spanien i sammenlagt 92 tilfælde.

Breiviks far tager til Spanien

Anders Behring Breiviks far, Jens Breivik, er bosat i det sydlige Frankrig, men grundet sin søns formodede terrorangreb og deraf følgende pres fra medierne, er han nu flygtet til Spanien, skriver El Mundo.Avisen henviser til en kommentar fra Jens Breiviks nuværende hustru, altså ikke Anders Behring Breiviks mor. ”Min mand er rejst til Spanien,” citeres hun i El Mundo, som ikke præciserer hvor, Jens Breivik nu skulle opholde sig.
Han skulle ikke have set sin søn siden 1995 og være blevet informeret om de grusomme hændelser og sin søns tilståelse via internettet.


Terroren i Norge berører specielt spanierne.

Spanien genoplevede terroren

Den spanske befolkning forstår bedre end de fleste, hvad den norske befolkning føler lige nu. De genoplevede i weekenden terroren sammen med nordmændene, eftersom det største terrorangreb i nyere tid i Europa som bekendt fandt sted i 2004 i den spanske hovedstad.
Da var det, som Breivik også henviser til i sit manifest, Al Qaeda, der stod bag bombesprængningerne, som om morgenen den 11. marts dræbte 191 togpassagerer ombord på togene på Atocha-stationen. Spaniens kong Juan Carlos var da også blandt de mange, som den forgangne weekend sendte sine kondolencer til det norske folk, i dette tilfælde adresseret til Norges kong Harald. Også statsminister José Luis Zapatero har i et telegram til sin norske pendant, Jens Stoltenberg, givet udtryk for det spanske folks solidaritet.


Spaniens havne strækker sig over 200 km. Her ses havnen i Algeciras.

Advarsler mod havnebyggeri

Mens mange glæder sig over, at sheik Abdullah Al-Thanis vil udbygge lystbådehavnen La Bajadilla i Marbella og konstruere en ny, San Andrés, i Málaga, hvor man også er ved at udbygge den eksisterende havn, advarer miljøorganisationen Greenpeace nu mod det ekstensive havnebyggeri.
Landets havne dækker allerede 200 kilometer af kyststrækningen. Her er i øjeblikket 28 havne, og 20 af disse planlægger eller er allerede i gang med at udvide, lyder det i en rapport fra Greenpeace. Heri advarer organisationen, at de mange havne er begyndt at overtage bolig-boblens massive byggeri. ”Mange havne ligger så tæt, at de konkurrerer med hinanden om handel, hvilket vil resultere i spøgelseshavne uden skibe,” siger Pilar Marcos, ansvarlig for Greenpeaces kystkampagne til El País.
Landets fire største havne, som er Algeciras, Barcelona, Bilbao og Valencia, tiltrækker i øjeblikket 70 procent af skibstrafikken.

Nationalbanken overtager Caja Mediterráneo

Den spanske nationalbank, Banco de España, har netop overtaget kontrollen med sparekassen Caja Mediterránea (CAM). Det skete efter ønske fra sparekassens ledelse.
Staten har foreløbig givet CAM en saltvandsindsprøjtning på 2,8 milliarder euro og forventes senere at give den en kredit på yderligere tre milliarder, informerer El País. Sparekassen var på nationalbankens liste over de pengeinstitutter, som, man forventede, ville blive tvunget til at bede om en hjælp, som ifølge nationalbanken garanterer, at pengeinstituttet forbliver solvent. ”Kontoindehavere og kreditorer kan nu være ganske rolige,” lyder det i en pressemeddelelse fra Banco de España. Vejen skulle ifølge El País nu være banet for en egentlig nationalisering af CAM, der skal omdøbes til Banco CAM.

PP vil høre, hvad vælgerne vil ændre

Partido Popular har lanceret en hjemmeside, hvor alle kan komme med ideer, forslag og kommentarer – uanset politisk overbevisning.
Partiet spørger her, hvad man ville ændre, og tanken er, at forslagene vil komme i betragtning til kampagnen op til parlamentsvalget i 2012. Partiet ønsker hermed, skriver Málaga Hoy, at signalere, at det har en åben indstilling og gerne vil lytte til vælgerne.
Se med eller kommenter på www.yocambiaria.es.


March mod hovedstadens Puerta del Sol.

Indignerede når Madrid

Tilhængere af bevægelsen 15M, de såkaldt indignerede, har genindtaget pladsen Puerta del Sol i hjertet af Madrid.
Hundredvis af de forbitrede – over den store arbejdsløshed, banksystemet og hvad de kalder manglende demokrati – havde for et par måneder siden påbegyndt en march mod hovedstaden. De var gået de flere hundrede kilometer fra Málaga, andre fra Valencia eller andre af Spaniens større byer, for at udbrede organisationens budskaber. I weekenden nåede de Madrid, hvor de og tusinder flere forsamledes på Puerta del Sol og dermed km 0, der er blevet et symbol for græsrodsbevægelsen.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa