Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Først nu er Juan Antonio Rocas afskedigelse fra kommunen i Marbella blevet endegyldig.

Roca arbejdsløs – afskediget på grund af fravær

I april 1992 blev Juan Antonio Roca ansat ved kommunen i Marbella som administrativ direktør for det kommunale selskab Gerencia de Obras y Servicios de Marbella. Han havde derefter flere forskellige poster, deriblandt som formand for byplanlægningen i kommunen frem til marts 2006, hvor han blev anholdt i forbindelse med korruptionssagen Malaya. Efter Rocas anholdelse påbegyndte den kommunale administration den træge procedure med at få ham afskediget. Den åbenlyse grund var fravær, og kommunen afskedigede ham endelig i maj 2009.
Det accepterede Roca ikke. Han mente, at han fortsat havde ret til sin stilling eller burde kompenseres for sine nu snart 20 års ansættelse med en løn på gennemsnitligt over 9.000 euro om måneden. Provinsdomstolen i Málaga godkendte i 2010 afskedigelsen, hvilket Roca ankede, men nu har den andalusiske domstol Tribunal Superior de Justicia de Andalucía (TSJA) stadfæstet, at afskedigelsen er definitiv, og at han ikke har ret til hverken kompensation eller løn for den mellemliggende periode.Roca, den hovedmistænkte i korruptionssagen, kan til gengæld risikere at blive dømt skyldig for korruption, underslæb og hvidvaskning af penge og dermed en fængselsstraf på op til 30 år samt at skulle tilbagebetale over 810 millioner euro, som han formodes at have tiltusket sig gennem sine år i kommunen. Roca er den eneste af de i alt 95 mistænkte i sagen, der stadig sidder fængslet.


Afstandsstriber, såkaldte ’galones’, malet på vejene.

Nye striber på vejene

Bilister er for dårlige til at holde afstand, og det var alene i 2010 årsagen til godt 31 procent af de alvorligste ulykker og 83 dræbte på de spanske landeveje.
Derfor er trafikmyndighederne nu begyndt at male afstandsstriber på de traditionelt farligste veje. Hver stribe, eller en ’galón’ som de kaldes her, fortæller føreren, hvor denne befinder sig i forhold til bilen foran. Afstanden mellem to af striberne markerer den anbefalede, minimale afstand.
Spanien følger dermed eksemplet fra andre lande, heriblandt Danmark, hvor afstandsstriberne i 2009 blev malet på flere af de farligste vejstrækninger.

Pensionsalderen stiger

Kongressen vedtog i går, at pensionsalderen skal stige fra 65 år til 67 år. EU havde anbefalet ændringen, som dog kun PSOE og CiU stemte for. Der har været modstand blandt en stor del af befolkningen, men nu er sagen altså afgjort.
Stigningen træder dog først i kraft i 2027.


Er det så sært?

10 procent flere besøgende i år

Costa del Sol får denne sommer besøg ca. 10 procent flere udlændinge end normalt. Det spår i hvert fald turistrådet Patronato de Turismo de la Costa del Sol. Går spådommen i opfyldelse, betyder det, at 1,2 millioner udlændinge fra juni og frem til september vil gæste Kysten, hvor de i alt vil stå for 6,2 millioner hotelovernatninger. Turistrådet erkender, at området nyder godt af urolighederne i Nordafrika og Mellemøsten, mens vejret i Nordeuropa sikkert heller ikke skader.


Javier Carnero finder flere ubetalte regninger.

Benalmádena skylder 170 millioner

Benalmádenas borgmester, Javier Carnero (PSOE), er blandt de efterhånden utallige borgmestre, som beklager sig over den store gæld, som de har arvet fra de tidligere byråd. Carnero mener nu, at kommunen skylder 170 millioner euro, 10 millioner mere end det tidligere byråd havde meddelt, skriver Diario Sur.
Kommunen er ellers i gang med at betale bunken af regninger til mindre, private leverandører, mens bankerne må vente lidt med at se sine penge. Omkring halvdelen af gælden er til pengeinstitutter.

Spanske kvinder blandt verdens mest stressede

Spanske kvinder er Europas og nogle af verdens mest stressede, viser en undersøgelse kaldet ’Tomorrow’s Women’ foretaget af meningsmålingsinstituttet Nielsen. Instituttet har analyseret 6.500 kvinder i 21 forskellige lande. Det viser sig, at 66 procent af spanske kvinder er stressede, og det overgås kun af kvinder i Indien (nummer et med 87 procent), Mexico, Rusland og Brasilien.
Årsagen til det høje stressniveau tilskrives de mange roller, som kvinderne forventes at udfylde. De skal helst have et fuldtidsjob, mens de stadig udfører al eller det meste af arbejdet i hjemmet, tager sig af børnene og forventes at finde tid til at gå ud med kolleger og venner, lyder det i rapporten fra Nielsen.


Ulovlig arbejdsnedlæggelse i kontroltårne førte til kidnapning, mener passager.

Flyveledere nu også beskyldt for kidnapning

De 16 flyveledere, som disse dage afhøres ved domstolen i Madrid i sagen omkring den formodede ulovlige arbejdsnedlæggelse i december sidste år, er nu også blevet anklaget for kidnapning.
Det er en passager, Víctor Valladares, som skulle med Ryanair til Düsseldorf, som har anlagt sag. Han sad først tre timer ombord på flyet ude på startbanen, hvorefter han hele weekenden ventede i afgangshallen på at kunne komme af sted, og det, mener han, er det samme som kidnapning.

Hesteløb på stranden i Sanlúcar

De årlige, legendariske og spektakulære hesteløb i Sanlúcar de Berrameda (Cádiz), hvor strandene forvandles til travbane, afholdes i to omgange.
De første løb kan opleves den 10. – 12. august, og de næste den 25. – 27. august. Startskuddene lyder omkring kl. 18.30.

¿Qué pasa? – de kommende dage

Benalmádena
Tivoli World
Tivoliet i Arroyo de la Miel er åbent hver dag kl. 17.00 – 01.00.
Indtil 18. september
En udstilling af fotografier fra den andalusiske natur af Carlos Pérez kan ses i det smukke Centro de Exposiciones i Benalmádena Costa.

Frigiliana
Indtil 9. september

En kollektiv sommerudstilling kan ses i Galería Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
Indtil 31. juli

Den store, årlige ølfestival, der nærmest kan sammenlignes med en oktoberfest i bedste, tyske stil, afholdes på Castillo Sohail.
Der er åbent fra kl. 19.00 – 02.00, lørdag og søndag allerede fra kl. 12.00.

Málaga
Indtil 2. oktober
Cherchez la Femme er titlen på en udstilling af graveringer af Picasso, der kan ses i museet Fundación Picasso på Plaza de la Merced. Mere info på www.fundacionpicasso.es.
27. juli kl. 22.30
Koncert med den colombianske musiker Juanes i Cortijo de Torres. Entré fra 19,50 euro kan købes på www.elcorteingles.es.

Marbella
Indtil 7. august

Værker af Joan Miró (Serie Mallorca) udstilles i Museo del Grabado Español Contemporáneo i den gamle bydel.
22. og 23. juli kl. 22.00
En spansk udgave af Shirley Valentine opføres på Teatro Ciudad de Marbella. Entré 25 euro ved indgangen eller på www.elcorteingles.es.
23. juli kl. 21.00
Live Festival hedder en musikfestival med flere internationale pop- og rockgrupper, sangere og DJ’s, som afholdes på Playa del Pinillo. Entré fra 40 euro ved indgangen eller tlf. 695 276 556.

Mijas
Hver onsdag kl. 12.00

Flamencoshow på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.
Hver tirsdag og torsdag kl. 19.30 og 23.30
Underholdning i form af bl.a. jazz og flamenco på Plaza Virgen de la Peña.
23. juli kl. 20.00
Hestevæddeløb på Hipódromo Costa del Sol. Entré 5 euro, børn gratis. Dørene åbnes kl. 21.00.

Sotogrande
Hver weekend

Er der poloturneringer på Santa María Polo Club. Flere detaljer fås på www.santamariapoloclub.com.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa