Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Den saudiarabiske kongefamilies ejendom ‘Casa Blanca’ på den gyldne mil skal huse royalt bryllup.

Saudiarabisk bryllup skal klinge i Marbellas kasse

Den gigantiske saudiarabiske kongefamilie forbereder sig til brylluppet mellem prinsesse Sara Fahd Bin Salman, barnebarn af prins Salman bin Abdulaziz Al-Saud, afdøde kong Fahds bror, og Talal Bin Abdulaziz Bandar. Og det skal stå i Marbella, hvortil en fortrop allerede er på vej. Nærmere betegnet til familiens ejendom El Rocío, populært kaldet Det Hvide Hus, på den gyldne mil.
Siden kong Fahds død i 2005 har der kun været sporadiske besøg af kongefamilien, som de senere år har holdt en langt lavere profil end i kong Fahds velmagtsdage. Han holdt ofte lange ferier i Marbella, hvor han sammen med sit følge skabte beskæftigelse til adskillige, parkerede Boeing 747’er i Málagas lufthavn, okkuperede byens bedste hoteller og fyldte forretningernes kasseapparater med penge.
Og det skal nu snart ske igen. Diario Sur skriver, at der forventes flere end 1.500 gæster til brylluppet, og de formodes naturligvis at generere en god, ekstra omsætning i Marbella og omegn. Der er meget hemmelighedskræmmeri omkring brylluppet og de besøgende, men flere hoteller har allerede meldt alt optaget i begyndelsen af juli. Brylluppet finder sted den 2. juli i familiens palads, mens festlighederne forventes at strække sig over flere dage.


Fuengirolas Esperanza Oña taget i ed – for sjette gang.

Landets borgmestre taget i ed

Lørdag blev landets 8.116 borgmestre taget i ed, og de nye kommunalråd er nu på plads.
I Málaga-provinsen regeres flertallet af kommunerne de næste fire år af Partido Popular. I 26 kommuner har partiet majoritet, mens det i otte andre er med i et koalitionsstyre. I Andalusien er 272 byråd blå, mens det efter valget i 2007 kun var tilfældet i 130 kommuner.
PP har desuden magten i 34 af landets 50 provinshovedstader, heriblandt stadig Málaga, mens PSOE kun sidder på de ni.
I San Sebastián og 105 andre baskiske kommuner er det nu koalitionspartiet Bildu, som regerer. Flere steder mødtes lokalpolitikerne i lørdags af demonstranter fra organisationen 15M, mens de i andre byer blev hyldet. Det skete f.eks. i Mijas, hvor de fremmødte jublende råbte ’Alcalde, Alcalde’ efter Ángel Nozal, byens første konservative borgmester i demokratiets historie.

Flere regeringers hjemmesider nedlagt – hackere anholdt

Policia Nacional har anholdt tre medlemmer af Anonymous, en gruppe af internationale hackere, som også har opereret fra Spanien, informerer El País. Gruppen havde nedlagt flere regeringers hjemmesider og planlagde bl.a. at sabotere valgene den 22. maj.
En af de anholdte havde en server derhjemme, der havde et program, som kan bruges til at “angribe” hjemmesider – heriblandt regeringers, finansielle institutioners og store selskabers. Det er det samme program, som bl.a. har nedlagt hjemmesider tilhørende Sony’s Playstation og BBVA samt regeringerne i Egypten, Algeriet, Libyen, Iran, Chile og New Zealand.
Den 18. maj angreb de formodede hackere den spanske valgkomites hjemmeside, og senere det catalanske politis og fagforeningen UGT’s sider, og de formodes at have forsøgt at skade de største partiers sider op til valgene i maj, hvilket politiet dog forhindrede. Der formodes også at have været planer om at offentliggøre pro-ETA informationer.
Anonymous skulle have udført denne kampagne for at forsvare WikiLeaks grundlægger, Julian Assage, og andre, som går ind for total informationsfrihed på nettet.
For at undgå at blive opdaget, havde de anholdte logget på nettet via ubeskyttede WIFI-forbindelser hos f.eks. naboer; to af dem havde slet ikke selv en internetforbindelse derhjemme. Anholdelserne fandt sted i Almería, Alicante og Barcelona.
I går morges blokerede andre af gruppens medlemmer Policia Nacionals hjemmeside i flere timer, hvilket formodes at være en hævnaktion over anholdelserne.


En af de fire spanske F-18, som indgår i NATO’s styrker.

Spanien fortsætter i alliancen mod det libyske diktatur

Ministerrådet besluttede i fredags, som forventet, at fortsætte med at bidrage til NATO’s aktioner mod det libyske diktatur. Nu skal beslutningen ifølge El Mundo bekræftes af kongressen, hvilket kun skulle være en formsag.

Pacifisme for få

Fredag blev den første demonstration af bevægelsen 15M afholdt i Fuengirola. På trods af at bevægelsens tilhørere denne dag ikke afholdt demonstration i Málaga for at kunne støtte den i Fuengirola, mødte kun omkring 70 personer op til den pacifistiske demonstration mod regeringen, lokale politikere og alverdens uretfærdigheder på Plaza de la Constitución.
Samtidig har organisationens tilhængere i nogle byer vedtaget at afslutte belejringen af pladserne, og i f.eks. Madrid begyndte man i går at rydde op på Puerta del Sol. Ikke alle er dog enige. Det gælder bl.a. i Málaga, hvor belejringen af Plaza de la Constitución fortsætter.
15M-organisationen, opkaldt efter 15. maj, hvor demonstrationerne begyndte, planlægger en landsdækkende protest den 19. juni.

Spaniens U-21 i Herning

Det spanske ungdomslandshold U21 er mødt op til europamesterskaberne i Danmark med alle intentioner om at gå i det voksne fodboldlandsholds støvlespor og vinde mesterskabet.
I går måtte de dog nøjes med et X, da de mødte England i Herning.
Athletic Bilbaos Ander Herrara bragte Spanien foran, mens Englands Danny Welbeck udlignede blot to minutter før tid.
På onsdag skal lille La Roja møde Tjekkiet.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa