Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Redningsfolk ved ulykkesstedet i Asturien.

Fire omkommet i flyulykke

Fire personer omkom i går, da to propelfly kolliderede i luften over Castrillón i Asturien.
De fire var alle polske mænd, begge fly var polsk indregistrerede og var på vej til Vilar de Luz i Portugal.
Begge fly havde, kort før de styrtede ned, sendt nødråb til kontroltårnet. Det ene styrtede ned i en bygning ved lufthavnen, mens det andet endte på en bjergskråning. Årsagen til ulykken kendes endnu ikke, men den kan være regn og tæt tåge.

Ikke alle indbyggere er lige meget værd

Hver kommune modtager et årligt beløb fra staten til bl.a. vedligeholdelse af infrastruktur, skoler og det lokale politi. Dette beløb baseres i teorien på antallet af indbyggere, og det er naturligvis derfor, at lokalpolitikere aldrig forbigår en chance til at forklare, hvor vigtigt det er, at alle indskriver sig i kommunen.
Beløbene dækker gennemsnitligt 20 procent af kommunernes udgifter, den næststørste indtægtskilde er boligafgiften IBI.
Málaga Hoy har dog netop offentliggjort resultatet af en undersøgelse, som viser, at der er enorme forskelle på, hvor meget hver enkelt kommune modtager, altså hvor meget en indbygger er værd.
Økonomen Juan Manuel Ruiz Galdón, som efterforsker kommunernes økonomi, efterlyser et mere gennemskueligt og retfærdigt system. ”I øjeblikket ved man dårligt nok hvor meget, hver kommune får eller hvorfor,” citeres han i førnævnte avis, som videre fremhæver, at forklaringen ikke kan findes i antallet af indbyggere i de forskellige kommuner.
Det nuværende system er specielt komplekst i kommuner med færre end 75.000 indbyggere. Her er beløbene, som nogle af netop disse byer i Málaga-provinsen modtager pr. år og indbygger.

Sayalonga: 1.094,00 euro.
Júzcar: 1.080,00 euro.
Benahavís: 229,00 euro.
Benalmádena: 173,37 euro.
Torremolinos: 172,00 euro.
Ojén: 170,00 euro.
Vélez-Málaga: 164,00 euro.
Mijas: 153,70 euro.


Lluis Corominas, svigersøn til grundlæggerne af modehuset Tous.

Skød indbrudstyv – er nu frikendt

Lluis Corominas er blevet frikendt for drabet på en formodet indbrudstyv, informerer El País.
To mænd var den 9. december 2006 brudt ind på hans og hustruen, Alba Tous’ grund i Sant Fruitós de Barges udenfor Barcelona. En sikkerhedsvagt ved huset ringede til Corominas, som var hjemme sammen med parrets to børn, og fortalte, at en bil med to bevæbnede mænd var kørt ind på grunden. Corominas greb et semiautomatisk våben, han gemte til selvforsvar, og gik udenfor, hvor han så en Renault Megane med to mænd. Den ene, en kosovoalbaner, skulle have gjort en pludselig bevægelse, hvorefter Corominas skød ham to gange i hovedet. Manden døde to dage senere. Den anden mand, en serber, kom ikke til skade.
Begge var ubevæbnede, men Guardia Civil forklarede under retssagen, at de tilhørte en kriminel gruppe, hvis speciale var indbrud.
Alba Tous er datter af Rosa Oriol og Salvador Tous, parret bag firmaet, der bærer hans efternavn, og som fremstiller nogle af Spaniens mest kendte juveler, tasker, bælter m.v. Firmaet blev grundlagt i 1965, har i dag 300 forretninger fordelt på 34 lande og er med på Fortune 500-listen. Salvador trådte tilbage i 2005, og siden har Alba været selskabets administrerende direktør.
Corominas havde tidligere været udsat for indbrud, også mens børnene var hjemme, og hans forsvar var naturligvis selvforsvar. Seks af de ni jurymedlemmer var enige og frikendte manden, der er blevet kendt som ”Tous’ svigersøn.”
Anklagerne, der havde krævet 11 års fængsel, forventes at anke dommen.


Málagas T 3, som blev indviet sidste år

Málagas lufthavn får nyt navn

Málagas lufthavn blev i går omdøbt. I stedet for at hedde bare Málaga er dens fulde navn nu Málaga-Costa del Sol.
Ideen til navneændringen blev forelagt sidste år af Kystens hotelforening Aehcos og er nu blevet godkendt af Fomento. Formålet er, at landets fjerdestørste lufthavn i højere grad skal fremme kendskabet til Costa del Sol.
Terminal 2, den som åbnede i 1991, hedder stadig Pablo Ruiz Picasso.
Hotelforeningen ønsker også, at lufthavnens IATA-kode, AGP, ændres til SOL. IATA har endnu ikke godkendt denne ændring.

Manden som skar hoved af britisk kvinde er nu i fængsel

Den bulgarske mand, som i maj dræbte en 60-årig britisk kvinde for derefter at skære hovedet af hende, er nu flyttet fra en psykiatrisk afdeling til fængslet på Tenerife. Det er sket, efter han angreb en sygeplejer på Hospital de la Candelaria, hvortil han blev bragt efter det makabre drab.


Juntaen har anvendt pensionspenge på reklamer, mener Javier Arenas.

Andalusiens lokalregering har betalt annoncekampagne med pensionspenge

Oppositionspartiet Partido Popular har nu beskyldt Junta de Andalucía for at have betalt en annoncekampagne med penge tiltænkt de i forvejen stormomsuste fonde til førtidspensioner ERE.
PP’s generalsekretær i regionen, Javier Arenas, mener ifølge El Mundo at have beviser på, at lokalregeringen har betalt i hvert fald én kampagne med disse midler, selvom man ikke har offentliggjort disse beviser eller meddelt, hvilken kampagne der er tale om. Arenas beklager sig dog over, at ”700 millioner euro er administreret efter nogle enkeltes forgodtbefindende,” hvormed han henviser til, at firmaer med de rette forbindelser har kunnet nyde godt af pengene.
Arenas har desuden endnu engang bedt formanden for lokalregeringen, José Antonio Griñán om en forklaring i sagen om pensionerne, som i øjeblikket er ved at blive undersøgt af domstolen i Sevilla.

 

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa