Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Sammen med forårets solskin og blomster kommer vind og pollen, hvilket signalerer starten af allergisæsonen for mange mennesker. Pollen fra træer og blomster er de mest udbredte årsager til allergier i foråret, mens pollen fra græs og ukrudt er mest udbredt i slutningen af foråret og sommeren. Der er dog også helårlige allergier overfor fx støv, støvmider og dyrehår.
En stor del af befolkningen lider af allergi i forskellige niveauer. Symptomer som løbende næse, tilstoppet næse, nysen og rindende samt kløende øjne er almindelige og hyppige irritationer, som mange oplever i løbet af året. Allergi er forårsaget af et oversensitivt immunforsvar, der giver en overdreven immunrespons. Kroppens immunforsvar beskytter normalt mod skadelige stoffer såsom bakterier og vira. Allergi opstår, når kroppens immunforsvar ikke fungerer optimalt og reagerer på allergener, som generelt er harmløse og normalt ikke forårsager en immunrespons. Hvis der opstår en immunrespons, frigives histamin, og det er det, der producerer allergisymptomerne.

Behandlingsformer mod allergi
For at bekæmpe allergien eller holde den nede bruges som regel medikamenter, der giver en symptomatisk lindring. En anden måde at behandle allergi på er at få fat på årsagerne til lidelsen ved at behandle hele kroppen og fokusere på at balancere immunsystemet og dermed forebygge kroppens sundhedsmæssige fordele for at undgå allergi i fremtiden. Traditionel kinesisk medicin (TCM) bruger netop denne indgangsvinkel.
En behandling mod allergi ved hjælp af traditionel kinesisk medicin er meget mere individuel end vestlig medicin. Kinesisk medicin betragter årsagen til allergi som en ubalance i organerne og immunforsvaret. Denne ubalance kan være forårsaget af overdreven stress, dårlige kostvaner, træg fordøjelse og hormonforandringer. Når disse ubalancer bliver behandlet med kinesisk medicin mindskes allergisymptomerne. Du kan også prøve at holde allergien nede ved at ændre dine kostvaner, herunder begrænse fede fødevarer, mejeriprodukter, raffineret sukker, alkohol og koffein.
Akupunktur udspringer af TCM, men hvordan kan akupunktur hjælpe med at behandle allergi? Akupunktur kan være medvirkende til at regulere blodgennemstrømningen og genoprette kroppens naturlige histaminrespons.
Når man bruger akupunktur i behandling, vil det altid dreje sig om at udvikle en plan, der omhandler personens akutte symptomer og giver en lindring, samtidig med at forbedre det underliggende immunforsvars ubalance, som er årsagen til allergien. Behandlingerne omhandler som regel, sideløbende med akupunkturen, diætændringer og brug af særligt udvalgte naturlægemidler.

Akupunktur er det mest effektive
Verdenssundhedsorganisationen WHO dokumenterer, at flere kontrollerede undersøgelser viser, at akupunktur er en mere effektiv behandlingsform end almindelig antihistamin medicin.
I en undersøgelse offentliggjort i september 2004 af Allergibladet, konkluderede forskerne, at en kombination af kinesiske urter og ugentlige akupunkturbehandlinger kan mindske symptomerne på sæsonbetinget allergi.
Centro Sanum har en akupunktør, Rachel Cohen, tilknyttet klinikken, så kontakt hende, hvis du vil vide mere om, hvordan akupunktur kan hjælpe dig. Derudover har Centro Sanum lavet et maj-tilbud, hvor du får 10 euro i rabat på en akupunkturbehandling. Normal pris 40 euro men i maj får du den til 30 euro. Kontakt Centro Sanum og bestil en tid.

Af fysioterapeut Jacob Lindgreen, Centro Sanum

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa