Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

ETA fastholder våbenhvile

Trods skudepisoden, der fandt sted i Frankrig i sidste uge, hvor to ETA-medlemmer sårede en fransk politibetjent, hvorefter de blev anholdt, hævder terrororganisationen af våbenhvilen står fast. Organisationen udtaler desuden, at de forstår den tvivl, skudepisoden kan frembringe hos befolkningen, men forsikrer, at der er tale om en episode uden for ETA’s kontrol, men som skyldes den spanske og franske regerings antiterrorhandlinger samt politiets anholdelser, tortur og fængsling af ”uskyldige” baskere. Talsmænd fra ETA udtaler desuden, at organisationen vil fortsætte arbejdet med at afmilitarisere ETA og dermed nå det fremsatte mål om et fremtidigt demokratisk ETA.


Ingen trafikofre i Málaga-provinsen

I løbet af påskeugen skete der 34 uheld på de spanske veje, der resulterede i 37 dødsfald. Ifølge det spanske færdselspoliti DTG er yderligere 15 personer alvorligt sårede samt 26 lettere sårede. Sidste år medførte påskeugen 44 trafikofre og hele 249 sårede. Selvom opgørelsen for påskeugen først kan offentliggøres officielt i aften kl. 24.00, regner man med, at tallene for denne påskeuge vil vise en general bedring i forhold til året før.

På grund af det dårlige vejr valgte mange spaniere at afslutte deres påskeferie allerede søndag, hvilket medførte lange køer på motorvejene. Værst var det i Andalusien med 12 km lange køer. Men trods trafikkaosset på specielt A-7’eren skete der ingen dødsuheld i Málaga-provinsen i løbet af påskedagene.


Lån skal betales 50/50

Den spanske højesteret har vedtaget, at hver ægtefælle ved skilsmisse skal betale halvdelen af de kreditter, parret har optaget, mens de var gift. Beslutningen har skabt megen røre, da det var forventet, at afbetaling af et lån ved skilsmisse ville blive fastsat i forhold til de pågældende ægtefællers indkomst. Højesterets beslutning er taget på baggrund af det faktum, at værdien af en bolig ejet af ægteparret vil blive delt 50/50 ved skilsmisse, såfremt den er købt i begge ægtefællers navn, og derfor skal et lån optaget i samme bolig fordeles på samme måde.


Rafael Nadal er ustoppelig

I går vandt Rafael Nadal finalen i Barcelonas ‘Conde de Godó’ turnering over David Ferrer. Verdensetteren fra Mallorca vandt i løbet af en time og 49 minutter over en David Ferrer, der spillede ustabilt og lavede en del fejl, som straks blev udnyttet af Nadal.
Rafael har dermed vundet 45 ATP titler, heraf 31 på grus. Han har vundet turneringen i Barcelona seks gange.


Ekstremt vejr førte til kollaps af bygninger

Påskevejret bød på ekstreme regnskyl flere forskellige steder. I området omkring Cebolla i Toledo førte regnen til, at en flod løb over sine breder. The Reader reporterer, at biler blev skyllet væk og garager og kældre oversvømmet.
I León gik det ud over det historiske kvarter, hvor en bygning kollapsede, og i landsbyen Peguerinos blev en teltlejr evakueret på grund af oversvømmelserne.
På trods af de voldsomme vandmasser er der ikke meldt om tilskadekomne.


Andalusierne afviser tyrefægtning som en kulturel begivenhed

En undersøgelse foretaget af National Research Council viser den andalusiske befolknings opfattelse af deres egen, kulturelle identitet. Resultatet er præsenteret i BACU, Barometro Andaluz de Cultura, det andalusiske barometer af kulturen. Flamenco er noget af det, som der er størst enighed omkring blandt folks opfattelse af kultur, imens tyrefægtning får den mindste accept. Undersøgelsen viser, at 40 % af andalusierne, som deltog i undersøgelsen, nægter at give tyrefægtning en kulturel karakter. For 60 % af deltagerne betyder kultur først og fremmest at være dygtige og veluddannede og der er en stærk enighed om, at kulturen er af stor betydning for folks daglige tilværelse. Blandt de karaktertræk, som anses for mest repræsentative for den andalusiske kultur finder vi festivaler, messer samt påsken i spidsen med 55,5 % af stemmerne, efterfulgt af den historiske arv på 49 %. Flamenco får 33 % af stemmer og tyrefægtning 15 %.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa