Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Korruption kontra demokratiske kommunalvalg

Elmundo.es har foretaget en undersøgelse, der stiller spørgsmålstegn ved politikernes troværdighed op til det kommende kommunalvalg d. 22. maj. Ifølge undersøgelsen er mere end 800 politikere, funktionærer og selvstændigt erhvervsdrivende med tilknytning til kommunerne over de sidste fem år blevet mistænkt for korruption. Der er i samme periode forelagt 730 sager for Statsadvokaturen. Sagerne omhandler blandt andet bestikkelse, embedsmisbrug og pengehvidvaskning. Rundt regnet er der tale om et beløb på 3 milliarder euro, men i flg. ElMundo.es kan der sagtens være tale om et meget højere beløb.
En anden undersøgelse viser, at det, der bekymrer den spanske befolkning mest, udover arbejdsløshed og økonomi, er den stigende korruption. Cirka 10 % af befolkningen mente ifølge undersøgelsen, at korruptionen var det største problem i Spanien, hvilket kan skyldes de store korruptionssager som Malaya, Gürtel, Palma Arena og Pretoria.


7-stjernet hotel fra 2013

Det blev i går annonceret, at Spaniens første 7-stjernede hotel, Bahía Fenicia, i Almuñecar officielt åbner sine døre i 2013. Hotellet bliver landets mest luksuriøse hotel med 200 værelser og 50 hotellejligheder og ydelser, der omfatter transport med limousine eller helikopter fra lufthavnen til hotellet, samt privat butler og kok. Bahía Fenicia er en del af den luksuriøse hotelkæde Banyan Tree, der har 23 hoteller fordelt over hele verden, hvor de mest kendte ligger i De Forenede Arabiske Emirater, Iran, Peru og Caribien. Den anden og tredje fase af Bahía Fenicia forventes færdige i henholdsvis 2014 og 2015 og vil bringe 250 nye arbejdspladser til Almuñecar samt en helt ny, mere eksklusiv turisme til regionen, udtaler Almuñecars borgmester Juan Carlos Benavides.


Påsken bedre end forventet

Spanien har haft en særdeles indbringende påske. Med en anseelig stigning i omsætningen sammenlignet med påsken sidste år har regeringen fået sig en glædelig overraskelse. Generalsekretær for turisme og indenrigshandel, Joan Mesquida, udtalte i går til El Mundo, at påsken har overgået regeringens forventninger med en omsætningsstigning på 10 % i forhold til påskeugen i 2010.
Mesquida forklarer bl.a. den bemærkelsesværdige stigning med, at påsken denne gang faldt sent på året. “Folk har mere lyst til at rejse på denne årstid”. Dertil begrunder generalsekretæren resultaterne med, at moderne familier er begyndt at prioritere rejser frem for fx tøj, udflugter og andre kostbare glæder.
Med 9 mio. internationale turister i 1. kvartal 2011 kan vi glæde os over en fremgang på 2,9 % i forhold til 2010. Det mest besøgte feriested her i første kvartal af 2011 var Gran Canaria. De Kanariske Øer har nemlig, ifølge en undersøgelse udarbejdet af ministeriet for industri, turisme og handel, som internationalt turistmål stået for 30,6 procent af ankomsterne, hvilket har ført til mere end 2,7 millioner turister i de første tre måneder af året – altså en stigning på 15,2 procent sammenlignet med 1. kvartal 2010. Besøgstallet har også været bemærkelsesværdigt højt i Andalusien, som lægger sig på en tredjeplads med 13,6 % af ankomsterne ligesom Madrid og Valencia er blandt de mest besøgte, spanske destinationer i de første tre måneder af 2011.
El Día skrev i går, mandag d. 25. april, at de fleste af 1. kvartals turister, hele 79,9 %, valgte at rejse med fly til Spanien. Dette er 3,4 % flere sammenlignet med første kvartal fra samme periode af 2010. Også her oplever Spanien altså en positiv vækst. I forlængelse af de berigende flyrejser har 63 % af turisterne i første kvartal indkvarteret sig på hotel frem for at opsøge alternativer som fx leje af ferielejligheder eller vandrehjem. Trods regn i påsken og aflysning af de traditionsrige optog var det altså ikke så skidt endda.


Gibraltars politi beskyldes for at opføre sig som pirater

Det spanske politi beskylder Gibraltars ditto for at opføre sig som pirater i kampen mod narkohandel i havet ud for den britiske ø. Beskyldningerne kommer efter, at et patruljefartøj fra Gibraltar stødte sammen med en båd fra Guardia Civil i søndags. En spansk betjent kom til skade under sammenstødet, der fandt sted under en jagt på narkohandlere, som smugler hash over strædet fra Marokko.
Guardia Civil har indleveret en klage over hændelsen, der beskriver, at de spanske betjente blev udsat for seriøse trusler, chikane og fornærmelser af Gibraltars politi.
”Den britiske flåde og politiet i Gibraltar opførte sig som de pirater, der hærgede strædet førhen,” siger en talsmand fra den spanske politiorganisation.
Hændelsen er den seneste i en række sammenstød mellem Gibraltars politi og Guardia Civil. I december 2009 blev Spanien tvunget til at undskylde, at det spanske politi havde sejlet ind på britisk område i jagten på smuglere.
Nogle uger tidligere blev den britiske flåde anklaget for at have brugt et spansk flag som mål under en militærøvelse i internationalt farvand ud for Gibraltars kyst. Det viste sig dog senere ikke at være tilfældet.


Marsudstyr testes i Spanien

Test af en avanceret rumdragt, der skal kunne holde til de barske forhold på Mars, er netop blevet afsluttet ved Rio Tinto. Det er Austrian Space Forum, der hele sidste uge har udført test af deres rumdragt.
Området omkring Rio Tinto er helt ideelt til test af udstyret, forklarer Gernot Groemer fra Austrian Space Forum:
”Vi har et mineral her, der hedder Jarosite. Det er nøjagtig det samme, der findes på Mars.”
Det har taget 3 år at designe rumdragten, som vejer 45 kg og indeholder avanceret computerteknologi, som blandt andet bruges til at simulere trykforholdene på Mars.
Det europæiske rumagentur, ESA, har samtidig testet deres marsrobot ’Eurobot’ i området.
”ESA, som er partner til Austrian Space Forum, er meget imponeret over den kvalitet og professionalisme, som er blevet udvist. På trods af begrænsede midler er der tale om research på højt plan, kombineret med passion og entusiasme. Organisationer som ESA og NASA kan nyde godt af de erfaringer, der er opnået her,” siger Fits de Jong, ledende biomedicinsk ingeniør for ESA.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa