Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Brand i Sagrada Familia

1.500 mennesker blev evakueret i går formiddags, da en brand brød ud i den ikoniske kirke Sagrada Familia i Barcelona. Branden startede i kirkens krypt, som bliver brugt til religiøse formål, og derfor er åben for offentligheden. Ilden blev hurtigt slukket og ingen kom til skade, men bygningen har fået røgskader af endnu ukendt omfang.
En mand er blevet anholdt for ildspåsættelsen. Kirken er lukket for offentligheden, indtil det vurderes sikkert at åbne igen.
Kirken er stadig under opbygning med private midler og forventes færdig til 100-året for Antoni Gaudis død i 2026.

Baltasar Garzón suspenderet for anden gang

Den kendte landsretsdommer Baltasar Garzón er suspenderet af Retsrådet Consejo General del Poder Judicial (CGPJ).
Sidste år blev han suspenderet fra de spanske domstole. Det skyldtes, at han havde besluttet at undersøge de mange tusinde mord, der fandt sted på begge sider af de politiske og ideologiske kløfter under den spanske borgerkrig. CGPJ fandt, at dommeren overskred sine beføjelser.
I stedet blev Garzón, mest kendt for at få Chiles diktator Pinochet anholdt, headhuntet til at rådgive ved Den Internationale Domstol i Haag.
Han havde dog stadig et udestående hjemme i Spanien. Han var anklaget for på ulovlig vis at have beordret aflytning af samtaler mellem implicerede i Gürtel-sagen og deres dommere.
Dette udestående indhentede Garzón i går, hvor dommerens forsvarer argumenterede, at aflytningerne ikke har påvirket sagen, og at de var begrundede, eftersom sagen også drejer sig om pengevask. Men CGPJ afgjorde, at han skulle suspenderes for anden gang.
Han arbejder så i stedet for i Haag, hvor han bl.a. forbereder den sag, som måske skal føres mod Moammar Gadaffi for forbrydelser mod menneskeheden.

200 kg kokain gemt i ananas

Det spanske politi har anholdt 12 personer, der var involveret i transport af 200 kokain fra havnen i Valencia til Toledo.
Politiet havde fulgt forsendelsen gennem syv måneder, og aktionen kulminerede i samtidige anholdelser i byerne Toledo, Valencia, Alicante og Madrid. Aktionen blev udført i samarbejde med Costa Ricas anti-narkotika beredskab, der har kunnet identificere de anholdte, som alle har forbindelser til organiseret kriminalitet i Sydamerika.
Samtidig blev fem biler konfiskeret, hvoraf en af dem indeholdt ananas.
I år har det spanske politi indtil videre konfiskeret 2,5 ton kokain, mere end 20 tons hash og marihuana og over 21 tons speed.


Fange frigives i dag i anledningen af påsken

I dag, Miércoles Santo, frigives en indsat i Málaga. Det er en tradition, der fører tilbage til 1759, hvor den blev indført af kong Carlos III. Beslutningen om, hvem som bliver benådet, siges selvfølgelig at være Jesus’.
I år er valget i Málaga-provinsen faldet på en 52-årig mand fra Marbella, fængslet for besiddelse af narko til en værdi af 100 euro, for hvilket han fik tre år bag tremmer. Hans initialer er offentliggjort som C.D.A., mens hans fulde navn først bekendtgøres, når han officielt løslades under en ceremoni kl. 20.30 på Plaza del Obispo ved katedralen.
I alt frigives 17 i hele landet.

Sting i Granada

Den britiske popsanger Sting giver koncert den 15. juli i tyrefægterarenaen i Granada. Koncerten er en del i touren Symphonicity, og den tidligere forsanger og bassist i The Police skal synge sammen med byens filharmoniske orkester, Orquesta Ciudad de Granada.
Entré fra 35 til 110 euro kan købes på www.ticketmaster.es eller www.elcorteingles.es.


Både sol og regn i påskedagene

Ifølge www.eltiempo.es kan vi i Málaga-provinsen forvente lidt af hvert.
Torsdag: Fra 13 til 17 grader, 13 mm regn og en vindstyrke på op til 22 km/t.
Fredag: Fra 12 til 16 grader, 6,4 mm regn og en vindstyrke på op til 29 km/t.
Lørdag: Fra 12 til 18 grader, 1,4 mm regn og en vindstyrke på op til 22 km/t.
Søndag: Fra 13 til 20 grader, 4,7 mm regn og en vindstyrke på op til 14 km/t.

Rigtig god påske!


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa