Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Spanien vil ikke sende flere fly til Libyen

Udenrigsminister Trinidad Jiménez har bekræftet, at Spanien ikke vil sende flere kampfly til missionen i Libyen. Man har heller ikke planer om at deltage i luftangreb mod det libyske luftvåben, som nogle af de andre allierede må varetage.
Udenrigsministeren anser det som vigtigere at lægge større politisk pres på Gadaffi for at få diktatoren til selv at gå af. Den spanske regering går dermed imod strømmen, anført af Frankrig og Storbritannien, som mener, at NATO bør have mere støtte og mere magt til at beskytte civilbefolkningen og hjælpe oprørerne med at vinde territorium.
Den spanske regerings beslutning blev offentliggjort i Berlin, hvor NATO-landenes udenrigsministre i går var samlet for at analysere situationen i det nordafrikanske land.
Det spanske luftvåben bidrager i øjeblikket med fire jagerfly af typen F-18, et optankningsfly, en fregat, en ubåd og et overvågningsfly, der er deltager i arbejdet med at forhindre våben i at komme ind til Libyen. ”Det er, hvad vi fortsat vil bidrage med,” udtalte udenrigsminister Jiménez, som i dag forventes at få ministerrådets tilladelse til at forlænge den spanske deltagelse med foreløbig to måneder.


Efterfølger til Pulpo Paul skal findes

Hvem husker ikke blæksprutten Paul. Ikke? Jamen det var havdyret, på disse kanter kaldet Pulpo Paul, som forudsagde Spaniens sejr i semi og finalen ved sidste års VM i fodbold.
Nu skete der desværre det, at den gode Paul senere gik hen og døde i sit akvarium i Tyskland, men for at råde bod på det savn, har man bedt to af hans artsfæller, den ene døbt Iker, den anden Iniesta, forudsige, om Real Madrid eller Barcelona vinder lørdagens kamp mellem de to tophold.
Den ene blæksprutte er en kæmpe på 16 kilo fra Stillehavet, mens den anden kun vejer et enkelt kilo og kommer fra Middelhavet.
Forudsigelsen skal finde sted i dag midt på dagen i Sea Life i Benalmádena. Hvis en af dem gætter rigtigt, skal den løfte arven efter Paul.
Og Iker eller Iniesta får travlt. De to titaner mødes ikke kun denne lørdag, men også i cupfinalen den følgende onsdag, og den 27. april og 3. maj gælder det Champions League semifinaler.


Ups, Kina vil alligevel ikke investere

I onsdags meddelte regeringen, at Kina var parat til at investere 9,3 milliarder euro i den spanske banksektor, nærmere betegnet de trængte sparekasser.
Dagbladet El País skriver i dag, at regeringen har erkendt, at man havde ”begået en fejl i identificeringen af investeringen og i beløbet.”
Det skulle dog være ganske vist, at Kina stadig er parat til at opkøbe spanske obligationer, hvilket den kinesiske regering meddelte statsminister José Luis Zapatero under dennes tour i Asien. Det var fjerde gang, statsministeren besøgte Kina.


Fiskere pågrebet med 3,6 ton hash

To mænd på henholdsvis 51 og 49 år er blevet anholdt af Guardia Civil i Huelva, da de helt synligt for omverdenen transporterede 3,6 ton hash i en lille fiskerbåd.
Mændene er nu sagsøgte for smugling og for at udsætte andre menneskers sundhed for fare. Fiskerbåden færdedes i et område, hvor Guardia Civil patruljerer for netop at forebygge narkotikahandel. Da mændene blev stoppet i en rutinekontrol var de på vej mod floden Carreras og på båden fandt politiet 113 pakker med hash, som sammenlagt vejede 3.616 kilo.


Ny rekord: 48 timer uden ofre på vejene

For første gang, siden man begyndte at føre regnskab over ulykker og ofre på de spanske landeveje, er hele to døgn gået uden fatale ulykker.
Den 13. og 14. april går dermed over i trafikdirektoratet Dirección General de Tráficos historiebøger.
Foreløbig er ni døgn i år passeret uden omkomne, dog var det første gang, at alle overlevede to på hinanden følgende døgn på vejene.


Antonio Banderas-spotting

Skuespilleren Antonio Banderas, der er født i Benalmádena og stadig føler sig som en rigtig malagueño, opholder sig disse dage på Kysten.
Sidste weekend var han i Málaga for at slå et slag for påskeugen, Semana Santa, hvor han selv er med i et af de broderskaber, som bærer tronerne rundt i byen, ligesom han og Melanie Griffith har deltaget i et velgørenhedsarrangement for bl.a. Cudeca,
Onsdag stod han for den officielle indvielse af det nyistandsatte hotel Iberostar Marbella Coral Beach på den gyldne mil i Marbella, hvor han her ses sammen med Melanie Griffith.
Parret har hus i Los Monteros, få kilometer fra Marbella, hvor de formodes at opholde sig til efter påskeugen.


¿Qué pasa?
– denne weekend

Benalmádena
Indtil 24. april, kl. 10.00-14.00 og 17.00-19.30
En udstilling af gravørkunst, heriblandt værker af Picasso, Miró og Warhol, kan ses i Centro de Exposiciones i Benalmádena Costa. Gratis entré. Lukket mandag.

Fuengirola
15. – 17. april kl. 12.00 – 19.00
Den første Feria de Arte Hispano Nórdica, hvor spanske og nordiske kunstnere udstiller deres værker, afholdes på Hotel Beatriz Palace. Gratis entre. For yderligere information kontakt Marianne på 616 918 419 eller artebaobao@gmail.com.

15. – 19. april
Den psykologiske thriller Dangerous Obsession opføres på Salon Varietes. Kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00. www.salonvarietestheatre.com

Mijas
17. april
Motorcykeltræf i La Cala de Mijas.

Marbella
Hver søndag indtil 29. april kl. 10.00-15.00
Marked med kunst og kunsthåndværk afholdes på Plaza de los Naranjos og Plaza de la Victoria i den gamle by.

Málaga
Indtil 1. juni
En udstilling af 25 af Picassos keramiske kreationer (La Colección Serra) kan ses i Casa Natal Picasso, hans fødehjem, på Plaza de la Merced. Åbent alle dage undtaget helligdage. Kl. 09.30 – 20.00. www.fundacionpicasso.es

15. april kl. 21.00
Påskekoncert med koret Cármina Nova på Teatro Cervantes. Entré på 902 360 295 eller www.teatrocervantes.com

17. april kl. 19.00
La Liga-fodbold på La Rosaleda stadion, Málaga CF – Mallorca.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa