Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Påsken bliver den bedste i mange år

Ved at måle antallet af hotelreservationer spås det, at påsken i år bliver den bedste i mange år for den andalusiske ferieindustri.
Man regner med, at mange hoteller bliver belagt med 80 procent mellem skærtorsdag og anden påskedag.
Hotelejerne mener ifølge Málaga Hoy, at det skyldes, at Costa del Sol er et attraktivt feriemål i påsken, hvor meteorologerne har lovet fint vejr.
Flere at de mest kendte hoteller langs Kysten kalder bookingerne ”overvældende” og siger, at de er så godt som fuldt bookede.


Forlad Andalusien, forlad Spanien

Sådan lød i går en besked fra Partido Popular til Manuel Chaves hos konkurrenten PSOE.
Den tidligere formand for den andalusiske lokalregering og nu tredje vicestatsminister med ansvar for regionerne er beskyldt for mandatsvig. Det er i sagen om svindelpensionerne ERE og så er det i sagen omkring hans søn, Iván Chaves, som, mener man i det konservative parti, skulle have nydt lidt for godt af farens position. Iván Chaves mistænkes for at have modtaget provision fra sin arbejdsgiver for at mægle i forhandlinger mellem denne og lokalregeringen
Det er ikke første gang, vicestatsministeren beskyldes for at have haft indflydelse på sine børns arbejdsgiveres fordelagtige aftaler. Hans datter, Paula Chaves, er beskyldt for at have været årsag til, at hendes arbejdsgiver, selskabet Aquas Teñidas som udvinder kobber i en mine i Huelva-provinsen, modtog 10 millioner i offentlig støtte, tre millioner mere, end der var ansøgt om. Det var, da Chaves stadig var leder af lokalregeringen.
Manuel Chaves har afvist alle anklager og mener, at beskyldningerne er løgne og en personlig hetz mod ham og hans familie. El Mundo skriver i dag, at han skal vidne i netop sagen omkring Aquas Teñidas, hvilket Junta de Andalucía nu ønsker at forhindre.
Kina lover fortsat opkøb af spansk gæld

Under statsminister José Luis Zapateros besøg i Kina lovede den kinesiske premierminister, Wen Jiabao, at fortsætte med at opkøbe spansk gæld.
Kina har opkøbt spansk gæld ved to lejligheder til en samlet sum af 25 milliarder euro eller mere end 12 procent af landets samlede gæld.
Samtidig brugte Zapatero mødet til at opfordre Kina til at byde ind på den kommende privatisering af de spanske havne og lufthavne og sørge for øget handel og turisme de to lande imellem i fremtiden. Foreløbig lader det til, at Kina vil investere 9,3 milliarder euro i den spanske banksektor.
Den kinesiske premierminister brugte lejligheden til at kalde Spanien for ”Kinas bedste ven i Europa”.


Spaniere arbejder mere end selv tyskerne

En undersøgelse foretaget af OECD maner et par fordomme i jorden. Undersøgelsen viser nemlig, at spanierne er dem, som arbejder flest timer i Europa, selv mere end tyskerne.
Undersøgelsen inkluderer både betalt og ubetalt arbejde og med sidstnævnte mener man f.eks. arbejde i hjemmet.
Hver spanier arbejder hver dag gennemsnitligt otte timer (udregnet som var arbejdsugen på syv dage, hvilket giver et højere antal timer fra mandag til fredag), mens tyskerne dagligt bruger 7,35 timer på at arbejde.
Mexicanerne arbejder mest, nemlig 10 timer om dagen, mens belgierne tager tingene mest med ro; de arbejder ifølge OECD kun gennemsnitligt syv timer om dagen.


Annan opfordrer private til at involvere sig

Kofi Annan, nobelprismodtager og tidligere generalsekretær for FN, deltog i aftes i klimakonferencen III Congreso Mundial de Cambio Climático y Vino i kongrescentret i Marbella.
Hans besked var, at ikke kun regeringer, men også private bør tage ansvar for miljøet og involvere sig i at stoppe klimaændringer. Samtidig understregede han, at de lande, som forurener mest, også bør bære udgifterne for oprydningen.
Læs mere om hans besøg på www.cambioclimaticoyvino.com

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa