Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

10 og seks års fængsel for medvirken i attentater på togene i Madrid

To af de sidste retssager mod alle de formodede involverede i terrorattentaterne i Madrid den 11. marts 2004, hvor 191 personer blev dræbt og hundredvis såret, er netop afgjort.
Det drejede sig om to islamister, ifølge El Mundo kaldet Zohair Khadiri og Djilali Boussiri, som er dømt for at have hjulpet seks af bombemænd med at flygte, efter de havde detoneret bomberne gemt i rygsække på toge på Atocha-stationen. Højesteret har idømt Zohair Khadiri og Djilali Boussiri hhv. 10 og seks års fængsel. En tredje, Nasreddine Ben Laidne, har samtidig fået en straf på to år for at have forfalsket dokumenter.
Dommen stadfæster også, at de har været medvirkende til ”udbredelse af islam via voldelige metoder”, hvilket også er sket ved at hjælpe andre islamister til at gemme sig for myndighederne og andre som ville deltage i en jihad i Irak.
Gruppen holdt til i Santa Coloma i Barcelona, hvor altså også seks mænd bag 11 M gemte sig, før de lykkedes at komme ud af landet. To af dem, Mohamed Afalah og Daoud Ouhnane, begik senere selvmord i Irak. Abdelilah Hriz er fængslet i Marokko, Mohamed Belhadj blev hentet her til landet, hvor han er fængslet, mens Said Berraj og Otman el Mouib stadig menes at være på fri fod.
Tre andre af bagmændene omkom, da de i april 2004 selv detonerede en bombe i en lejlighed i Leganés.


Gadaffis spanske bomber

Muammar Gadaffis styrker anvender ifølge The New York Times spanskfabrikerede bomber mod civile i Misrata.
De torpedo-lignede klyngebomber, navngivet Expal og Instalaza, blev fabrikeret på to spanske fabrikker, indtil de i 2008 blev forbudt.
Samme år eksporterede Spanien våben til en samlet pris af 3,8 millioner euro til det nordafrikanske land. Andre europæiske landes eksport var dog langt større.Myndighederne tager kampen op mod sort arbejde

De spanske myndigheder har godkendt en nul-tolerance politik over for sort arbejde, skriver Thereader.es.
Det sker for at komme den uregistrerede økonomi til livs og nul-tolerancen kommer til at gælde både selvstændige og firmaer.
Det nye tiltag skal især beskytte de immigranter fra lande uden for EU, der i dag arbejder sort under slaveagtige forhold, hvor de ikke har noget socialt sikkerhedsnet at falde tilbage på, hvis de mister arbejdet. Samtidig skal den nye politik sikre, at der kommer flere skattepenge i den noget trængte statskasse.
Straffen bliver særlig hård for dem, der modtager kontanthjælp, men arbejder sort ved siden af. Her vil bødetaksten begynde ved 12.000 euro og stige helt op til en halv million euro i de mest alvorlige tilfælde.
Undersøgelsen af mængden af sort arbejde sættes i gang omgående, og vil fortsætte til foråret 2012.


”Polygamist” anholdt i Marbella

En ung rumænsk mand er anholdt i Marbella for at have tvunget unge kvinder til sexslaveri, skriver dagbladet ABC i dag.
Manden havde forestillet, at han var forelsket i dem, og at han ville gifte sig med dem for at få dem til Spanien, hvor han i stedet muterede til alfons og tvang kvinderne ud i prostitution.
Policia Nacional anholdt i weekenden den 26-årige mand. Også to portugisere blev anholdt, anklaget for at have lovet unge kvinder og mænd arbejde med op til 3.000 euro i månedsløn, mens de i virkeligheden blev tvunget til prostitution.


Påskeugen er i gang

Påskeugen startede i går med Palmesøndag, hvor man frem til næste søndag kan se fantastiske, farverige og nogle gange nærmest skræmmende processioner i de fleste spanske byer.
De største er i Sevilla og Málaga, som billedet her er fra.
Se en oversigt over optogene i avisen Diario Sur her


Helspansk i Monte Carlo

Det var syvende gang i træk, da Rafael Nadal i går vandt ATP-turneringen Monte Carlo Masters. Det er første gang i historien, at en tennisspiller har vundet turneringen syv gange, men det var allerede en rekord, da han sidste år vandt over Fernando Verdasco.
Rafael Nadal har nu 27 titler på grus, kun tre fra Björn Borgs rekord, og Rafael er stadig kun 24 år gammel.
Finalen blev spillet mod landsmanden David Ferrer, der gjorde indædt modstand, men måtte bøje sig efter godt to timer og resultatet 6-4, 7-5, overfor den mallorcanske verdensetter.


Málaga CF klarer sig måske alligevel

En og anden Málaga-fan åndende sikkert lettet op, da sidste fløjt lød, da Málaga CF lørdag spillede hjemme mod Mallorca. Brasilianske Julio Baptista stod for to af målene, Sebastián Fernández fra Uruguay for det tredje, og det resulterede altså i, at Michael Laudrup måtte returnere tomhændet til Mallorca.
Resultatet har løftet Málaga til en fjerde sidsteplads, og skulle sagen afgøres i dag, ville klubben ikke rykke ned i de næste, glemsomme rækker.
El clásico, dysten mellem Real Madrid og FC Barcelona, endte 1-1, hvilket betyder, at de to tophold har hhv. 77 og 85 point.
Da de to blæksprutter Iniesta og Iker i fredags skulle forudse resultatet af kampen, gættede Iker på uafgjort, og det bliver således den 16 kilo tunge blæksprutte fra Stillehavet, der skal overtage arven efter Pulpo Paul.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa