Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Den internationale Valutafond ser positivt på Spanien

Forventningerne til den spanske økonomi for de næste to år er skruet en smule i vejret af Den internationale Valutafond.
Valutafonden skønner, at det spanske bruttonationalprodukt vil stige med 0,8 procent i år og 1,6 procent i 2012. I januar lød prognosen på 0,6 procent for 2011.
Det er stadig kun en lille stigning i forhold til prognosen for EU-gennemsnittet. Her er tallene 1,6 procent for 2011 og 1,8 procent for 2012.
Men ingen prognoser overgår regeringens egen; 1,3 procent stigning i år og 2,3 procent næste år. Regeringen forsvarer den positive prognose med, at reformerne stadig ikke har haft den fulde effekt.

Fortsat modstand mod højere pensionsalder

Godt 79 procent af spaniere er fortsat imod at lade pensionsalderen stige fra 65 til 67 år, viser en undersøgelse fra CIS, der foretager sociologiske undersøgelser.
Kun 23,6 procent af de adspurgte ser det rimelige i, at vi bør arbejde længere, mens 28,8 procent modsætter sig, at det antal år, man skal arbejde for at få fuld pension, stiger fra 35 til 37 år.
Næsten halvdelen mener ikke, at en aftale vil løse de aktuelle, økonomiske problemer.

PSOE i Fuengirola tager specielt mod udlændinge hver onsdag

PSOE i Fuengirola har som et supplement til Forum Residents, et forum, som tager sig af de mange spørgsmål og nogle gange særlige behov, man har som udlænding i kommunen, indført specielle åbningstider for denne gruppe i parties kontor.
Åbningstiderne er hver onsdag kl. 18.00 – 20.00, hvor man bl.a. kan møde partiets svenske kandidat, Johanna Forssell (billedet). Kontoret ligger på Calle Molino 7 (ved det gamle rådhus).


Kronprinseparret i Jordan

Kronprins Felipe og prinsesse Letizia er nu ankommet til Jordan. Besøget er det sidste i en tour i Mellemøsten, der også har inkluderet Israel og Palæstina. I Israel mødtes Felipe med præsident Benjamin Netanyahu, i Palæstina med Mahmud Abbas. Kronprinsen opfordrede begge til at finde en fredelig løsning på konflikten mellem de to nationer.
Det er første gang, at en spansk regent besøger Palæstina, hvilket har fået udenrigsminister Trinidad Jiménez til at kalde det ”historisk”.
I aften spiser kronprinseparret med den jordanske kong Abdullah og dronning Rania.


Flere stjålne børn anmeldes

Sagen begyndte i januar med anmeldelse af 261 stjålne børn, men i går afleverede foreningen Anadir (Asociación Nacional de Afectados por Adopciones Irregulares) yderligere 281 sager til de spanske domstole.
Antallet af søgsmål omkring børn, der i årene fra borgerkrigens begyndelse og til flere år efter diktaturets afslutning blev stjålet fra mødre og bortadopteret eller rettere solgt, er dermed oppe på 542.
Anadir modtager stadig nye sager, og de kommer fra stort set alle provinser, og formanden for foreningen, Antonio Barroso, der selv blev bortadopteret, regner med, at man vil forelægge mange flere sager.
Foreningens advokat, Enrique Vila, mener ifølge El Mundo, at der kan være tale om over 300.000 børn, som ved hjælp af læger, sygeplejere, nonner, præster og bedemænd blev taget fra deres biologiske forældre og solgt.
Mange af ”børnene” har nu fået foretaget en DNA-prøve i håbet om at finde deres familier.


Længst fængslede ETA-medlem på fri fod

José Maria Sagarduy Moja, alias ”Gatza”, blev dømt til 70 års fængsel for medvirkning i to drab og flere attentater. Han blev fængslet i juli 1980, da han var 22 år, og i dag, næsten 53 år gammel, frigives han.
Straffenedsættelse har gjort, at han har siddet knapt 31 år bag tremmer.
Ved porterne til fængslet i Jaén, hvor han blev sluppet ud, mødtes han af omkring 50 ETA-sympatisører, der var mødt op på trods af, at dommeren i sagen, Fernando Grande-Marlaska, havde forbudt, at manden blev hyldet. På den anden side var 30 pårørende til ofre for terrorisme. Stedet var også præget af stor medie- og politiovervågning.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa