Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Strandbarer åbne hele året

Godt 300 solskinsdage om året og alligevel har chiringuitos på Costa del Sol lukket det meste af vinteren, hvilket også betyder, at der hverken er solsenge eller parasoller på strandene. Ifølge det nuværende reglement skal strandbarer, som ligger på offentlig grund, lukke den 31. oktober, og de må først åbne igen den 1. april.
Ikke længere, mener byrådet i Marbella. Man har nu ansøgt Junta de Andalucía om tilladelse til, at strandbarerne kan have åbnet hele året. Lokalregeringen overtog den 1. april bemyndigelsen over strandområderne, der før hørte under miljøministeriet.


Allerede krise på museet Thyssen-Bornemiza i Málaga

Museet CarmenThyssen-Bornemisza i Málaga blev indviet den 24. marts med planer om store projekter. Men i dag, knapt en måned senere, er museet ramt af en intern krise. Maria López, direktør for museet, har sammen med kuratoren Tómas Lorens, indleveret sin opsigelse.
López begrunder sin beslutning med, at visse betingelser i hendes kontrakt er blevet tilsidesat. Llorens mener, at museet savner den historiske og kunstneriske troværdighed, som et museum af denne slags forventes at have. I et brev adresseret til Carmen Thyssen og byens borgmester, Francisco de la Torre, skriver han detaljeret om årsagerne til sin beslutning. Han beskriver det som resultatet af flere hændelser, der den seneste uge har ført til interne konflikter. En af disse er udnævnelsen af Javier Ferrer til posten som administrator. Llorens mener, at denne savner erfaring, og at hans arbejde de seneste år har været politisk.
Museet står nu med store projekter hængende i luften, og det er uvist, om man kan nå målet på 200.000 besøgende om året.


Cigaretpakker får påtrykt billeder af syge lunger

Cigaretpakker solgt i Spanien skal fremover vise billeder af konsekvenserne ved rygning.
Fra 26. maj skal alle cigaretmærker rette sig efter det nye regulativ, men det vil stadig være lovligt at sælge pakker, der kun har advarende tekst.
De nye pakker kommer til at være påtrykt et af 14 forskellige billeder, udvalgt af EU. Billederne kommer blandt andet til at forestille sorte lunger, dårlige tænder og forskellige sygdomme, som hovedsagligt skyldes rygning. Billederne vil samtidig blive ledsaget af en tekst, der beskriver de omfattende konsekvenser ved rygning.
Flere lande har allerede taget billederne i brug, med Belgien som det første land tilbage i 2006. Kort efter tog Rumænien og Storbritannien regulativet til sig, og flere EU-lande har planer om at følge trop. Uden for EU har 15 lande, heriblandt Canada, Brasilien og Australien, allerede påført billederne.
Det nye regulativ kommer kun tre måneder efter al rygning blev forbudt indendørs på barer og offentlige steder.


Hundens dag fejret på markedspladsen i Fuengirola

3000 mennesker og tusindvis af kæledyr deltog i søndags i ’Dia del Perro,’ hundens dag, i Fuengirola.
Da sidste års event blev en stor succes, besluttede man at gøre hundens dag til en årlig begivenhed. Borgmesteren, Esperanza Oña (billedet), deltog med sit kæledyr og sagde, at hunden har en stor positiv indflydelse på vores liv og at dyrets selskab hos ensomme mennesker ofte ikke kan erstattes.
Dagen begyndte på Plaza de España, hvor alle deltagere fik en velkomstgave – et pudebetræk formet som et “ben”. Festen fortsatte ud i Fuengirolas gader og endte på markedspladsen. Her var der opvisninger med blandt andet politihunde og hunde fra træningsholdet Alexcan. Flere stande var stillet op på markedspladsen, blandt andet fra dyrlægeforbundet i Málaga, Fuengirolas forskellige dyrlægeklinikker, dyrehospitalet, El Club de Leones, som træner førerhunde, diverse hundetrænere samt andre med tilknytning til hundeverden.
Eventen blev arrangeret af kommunen og er en hyldest til hunde og deres vigtige sociale betydning. Det kan være lige fra hundens opgaver inden for politi- og sikkerhedssektoren til hjælpe- og førerhunde.


Kun 18 procent stemte om uafhængigt Catalonien

Ganske vist var 90 procent af stemmerne for et uafhængigt Catalonien, men kun 18 procent af de stemmeberettigede catalanere mødte op, da man weekenden afholdt en fiktiv afstemning i den nordøstlige region.
18 procent svarer til omkring 250.000 stemmer.


Kofi Annan på vej til Marbella

I morgen starter klimakonferencen III Congreso Mundial de Cambio Climático y Vino i kongrescentret i Marbella, hvor FN’s tidligere generalsekretær, Kofi Annan, deltager.
Konferencen handler om, hvordan klimaændringerne påvirker vine og hvordan vinavlere bærer deres del af ansvaret. Konferencen løber over to dage, den 13. og 14. april. Kofi Annan holder sit foredrag i morgen kl. 18.00.
Læs mere på www.cambioclimaticoyvino.com

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa