Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Den største skandale i demokratiets historie

Sådan beskriver Javier Arenas, lederen af oppositionspartiet PP i Andalusien, sagen om svindelpensionerne, kendt som ERE, i avisen Málaga Hoy. Han har igen krævet, at formanden for det ledende parti, PSOE Andalucía, José Antonio Griñan, går af, efter han med Arenas’ ord ”havde godkendt over 600 millioner euro til illegale pensioner og provisioner.” Med provisioner henviser han til, at der er mistanker om, at fagforeningerne UGT og CCOO skulle have modtaget én procent af samtlige udbetalinger.

Sagen om svindelpensioner tager kvælertag på den lokale regering. I går meddelte rådsmand med ansvar for justits, Luis Pizarro, at han træder af. Pizarro var én den tidligere lokale regeringschef, nu vicestatsminister, Manuel Chaves’ nærmeste. Officielt begrundes fratrædelsen med, at regeringen i dag vil afskedige én af hans partifæller, Gabriel Almagro, men det er mere benzin på bålet omkring skandalen.

El País istemmer ikke Arenas’ udtalelse, men går dog så langt som til at sige, at det er den største krise i 20 år i Junta de Andalucía.

 

Tidligere NATO-tillidsmand skal vidne i sag om flystyrt i Afghanistan

Der forventes i den nærmeste fremtid at blive kastet nyt lys over Spaniens største militære tragedie i fredstid, når den tidligere NATO-tillidsmand, Oberstløjtnant Abraham Ruiz López, torsdag bliver kaldt til vidneskranken. Han skal blandt andet forklare, hvorfor ikke alle soldaterne var indbefattet af en livsforsikring, og hvordan det kunne gå til, at halvdelen af de omkomne blev identificeret forkert, og derfor givet videre til de forkerte familier. Samtidig skal han forklare, hvorfor der blev brugt et russisk fly i stedet for et bygget i vesten.

I 2003 styrtede et russisk Yak-42 fly ned i Afghanistan. 62 spanske soldater og 12 ukrainske besætningsmedlemmer omkom, og den efterfølgende behandling af de omkomne og pårørende har indtil videre ført til fængselsdomme i 2009, hvor general Vicente Navarro blev idømt tre års fængsel, mens to underofficerer blev idømt halvandet års fængsel. De blev dømt for at have sat de forkerte navne på de uidentificerede lig.

 

El Corte Inglés får bøde for at filme forbipasserende

Højesteret har fastholdt bøden på 60.101 euro, som El Corte Inglés er blevet pålagt at betale for at have overvågningskameraer uden for stormagasinet i Málaga, skriver El País.

Kameraerne var rettet mod gaden og filmede forbipasserende personer og biler. Det var bureauet for databeskyttelse, Agencia Española de Protección de Datos (AEPD), som havde sagsøgt El Corte Inglés. AEPD fik i august 2008 en anmeldelse fra en privatperson, som havde konstateret, at der fandtes otte overvågningskameraer med zoomfunktion monteret på facaden. Optagelserne kunne kun ses på et enkelt kontor i bygningen og blot i en periode på syv dage.

Det mente retten i Málaga dog ikke var i overensstemmelse med reglerne omkring databeskyttelse.

El Corte Inglés ankede dommen, men har nu fået afslag. Selskabet mener, at de ikke havde intentioner om at anvende optagelserne, men at kameraerne udelukkende var sat op af sikkerhedsmæssige hensyn.


Flere lande på de internationale dage i Fuengirola

De internationale dage, Feria Internacional de los Pueblos, i Fuengirola afholdes i år fra den 29. april til 2. maj.

Sidste år deltog 29 lande, men kommunen har meddelt, at antallet i år er 33.

 

Spanier opfinder læge til Ipad

En ny applikation til Ipad’en kan hjælpe lægerne med at diagnosticere forskellige former for hudsygdomme. Dermomap hedder det nye program, der indeholder detaljerede oplysninger om de 100 mest almindelige hudsygdomme. Tilsammen dækker de 95 procent af alle diagnoser, og ifølge designerne fra afdelingen for hudsygdomme på hospitalet Ramón y Cajal i Madrid, er programmets succesrate meget høj.

Programmet fungerer ved at læge eller patient taster symptomerne ind, og programmet kan så filtrere den sygdom ud, som stemmer overens med symptomerne. Samtidig øger programmet lægesamarbejdet på tværs af landegrænser:

”Vi kan sende et billede af et stykke hud til den anden side af Jorden og få et svar i løbet af få minutter. Det her er vejen frem,” siger Pedro Jaén, chefdermatolog på Ramon y Cajal-hospitalet.

Programmet er designet til, at praktiserende læger kan stille en diagnose uden at sende patienten til en specialist, men fordi programmet ikke anvender komplicerede lægetermer, er det også muligt for patienter at bruge det. Men på trods af de mange gode anvendelsesmuligheder, er det ikke en erstatning for diagnose hos en speciallæge:

”Det er på ingen måde en erstatning af en rigtig diagnose, men nærmere et supplement,” forklarer Sergio Vaño Galván, som har været med til at designe programmet.

 

Andalucía Tennis og anden Experience

Tennisturneringen Andalucía Tennis Experience, en officiel WTA-turnering, er i gang i Marbella, nærmere betegnet på Hotel Puente Romano.

Turneringen startede den 2. april, finalerne spilles den 10.
I går sås den spanske spiller Anabel Medina og russiske Svetlana Kuznetsova i Marbella, hvor de spiste tapas og, som det ses på billedet, besøgte den gamle bydel.
Læs mere på www.andaluciatennis.com hvor man også kan se spilletider, entreer m.v. Entreerne (fra bare 5 euro, 26 euro til semi og finalerne) kan købes på www.elcorteingles.es eller ved indgangen.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa