Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

José Luis Zapatero genopstiller ikke

Rygterne havde svirret længe, men i weekenden meddelte statsminister José Luis Zapatero endelig, at han ikke genopstiller ved næste parlamentsvalg, som skal afholdes i 2012.
Den 50-årige statsminister begrundede sin beslutning med, at han altid har ment, at to perioder er nok. Umiddelbart inden udtalte han i et interview med El País, at han har vundet to valg, men at ingen ikke kan være på toppen hele tiden.
Han menes at have truffet og offentliggjort sin beslutning nu for at lade partikollegerne vælge en ny formand, som kan styrke partiet til lokalvalgene den 22. maj.
Den nuværende indenrigsminister, Alfredo Pérez Rubalcaba, er favorit til at blive ny partileder, mens også forsvarsminister Carme Chacón, der i øjeblikket er landets mest populære minister, spås som mulig kandidat. Partiet afholder et primærvalg senere på året.
Ifølge meningsmålingsinstituttet Metroscopia, ligger PSOE i øjeblikket 15,8 procentpoint efter konkurrenten Partido Popular, og 55 procent af spanierne (otte procentpoint flere end i november) tror, at det er lige meget, hvem som kommer til at lede det socialistiske parti – de konservative har allerede vundet.
PP kræver stadig, at der udskrives valg nu. Det på trods af at lederne af landets største selskaber for nylig opfordrede Zapatero til ikke at udskrive valg i utide for at undgå uro, men i stedet at koncentrere alle kræfter på at få landets økonomi i form.Spanierne trætte af de to største partier

Lederen af det lille parti UPyD, Rosa Díaz, mener, at spanierne er ved have fået nok af de to største partier, PSOE og PP. Dagen efter Zapateros meddelelse om, at han ikke genopstiller, sagde hun på et møde i Madrid, hvor 6.000 var mødt op, at tiden er inde til et ’tredje Spanien’.
Díaz gav tilhørerne en opsang til tonerne om ikke at give op, men at tage initiativ. Hun er desuden kritisk over for det nuværende valglov, som hun mener er udemokratisk, og uddannelsessystemet, hvor de 17 regioners forskellige modeller ’er en katastrofe.’
UPyD (Unión, Progreso y Democracia) har i øjeblikket et kongresmedlem.


41 strande behøver nyt sand

Myndighederne er nu i gang med at genopbygge 41 strande, hvor vinterens storme har fjernet store dele af sandet.
Det drejer sig om strande i fem forskellige provinser, heriblandt Málaga, hvor i alt 10 strande skal tilføres nyt sand. Det skal komme delvist fra andre strande, floder og havbunde. Derudover skal vandet renses for affald og ukrudt, ligesom der skal nye stier på strandene.
Flere af strandene langs Costa del Sol skal være klare før påske, der starter den 17. april. I sidste uge berettede vi, at myndighederne regner med at have strandene i Marbella færdige til påske, men det er ikke tilfældet andre steder.
Først efter påsken forbedres blandt andet strandene Santa Ana og Malapesquera i Benalmádena, som får sand fra Puerto Marina, strandene i Vélez-Málaga, der tilføres sand fra floden Vélez, mens Ferrara i Torrox, én af de mest beskadigede, skal genskabes med sand fra nærliggende strande. En af årsagerne til ventetiden er, at man tror, at nye storme inden sommeren alligevel bare ville ødelægge dem igen.
Siden den 1. april er det Junta de Andalucía, som i stedet for miljøministeriet har ansvaret for regionens kystområder.


Málagas 14. filmfestival afsluttet

Málagas årlige filmfestival er siden starten i 1998 blevet større og mere spektakulær. I år var det den 14., som blev afholdt mellem den 26. marts og 2. april. I løbet af disse dage vistes scener fra film og dokumentarprogrammer, ligesom der blev afholdt en lang række andre aktiviteter.
Festivalen kombinerer nye i branchen med veteraner og kompletteres med besøg af filmstjerner. Heriblandt var Antonio Banderas, som også var der for at promovere sin nye film Solo.
Denne gang var der også indslag fra den latinamerikanske filmindustri, som viste 11 af de mest repræsentative af denne sæsons latinamerikanske film.
Max Lemkes drama Cinco Metros Cuadrados vandt prisen for bedste film. Fernando Tejero vandt i kategorien bedste skulespiller i samme film, mens prisen for bedste kvindelige skuespiller gik til Begona Maestre for præstationerne i filmen Arriya.
Bedste instruktør blev Tom Fernandez for filmen Para que sirve un oso?.


Real taber kamp, Mourinho taber ansigt

Real Madrid tabte lørdag hjemme mod Sporting Gijon 0-1 i den 30. spillerunde i La Liga.
Nederlaget i sig selv var slemt nok for klubben, der stadig kun har 83 points, mens FC Barcelona førte sig frem til 91 points. Spot til skade var, at det er første gang i ni år, at træner Mourinho har tabt på hjemmebane.
Málaga CF spillede i går mod Levante i Valencia, hvor de efter et nederlag på 1-3 fra måtte rejse hjem til en næst sidsteplads med 29 point. Almería ligger helt i kælderen med 26 points.
Mallorca er efter et nederlag mod Deportivo nummer ni med 38 point.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa