Det danske magasin i Spanien

 

 

Hej Christina
Hvor lang tid tager det for et hul at opstå i tænderne? Jeg mener selvfølgelig et hul, som man kan mærke, og som gør ondt? Er emaljen stærkere på visse tænder, eller er den ens på alle? Jeg får nemlig nemt hul mellem to tænder.

Med venlig hilsen
Lene

Hej Lene
Tak for din henvendelse. Emaljen er lige stærk på alle tænder. Grunden, til at der nemmere opstår huller mellem to tænder, er, at det er sværere at holde disse områder rene. Mellemrumsbørster og tandtråd bør anvendes til at rense de områder, hvor den almindelige tandbørste har svært ved at nå. Der findes mange forskellige metoder, hvormed du kan holde mellemrummene mellem tænderne rene. Hvis du spørger din tandlæge, vil han/hun kunne fortælle dig, hvilken børste/tandtråd, der passer bedst til dine tænder.
Hvad angår tændernes emalje, kan du gøre den stærkere ved at anvende fluor. Det findes i næsten alle slags tandpasta og i mundskyldsprodukter.
Mht. huller i tænderne er det svært at sige, hvor lang tid der går, før hullet bliver så stort, at det begynder at genere. Dannelsen af huller er afhængig af, hvor grundigt og hvor ofte du børster dine tænder, samt hvad du spiser. Hvis du kan mærke hullet, er der risiko for, at det bliver nødvendigt at rodbehandle tanden. For at undgå en sådan situation bør du gå til regelmæssigt tjek hos din tandlæge (en gang om året). Så undgår du nemmere huller i tænderne og en eventuel rodbehandling.
Du er velkommen til at kontakte os på Nordic Dental Centre, hvis du har flere spørgsmål.

Med venlig hilsen
Tandlæge Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.