Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Gaddafis byggeprojekt på Costa del Sol stoppet

Den spanske stat har blokeret for den libyske leder, Muammar Gaddafis byggeprojekt på Costa del Sol.
Det kom i sidste uge frem, at den libyske bank Libyan Foreign Bank, som tilhører staten, ejer 6.500 hektar land i Benahavís, og at kommunen havde modtaget en ansøgning om tilladelse til opførelse af en 18-hullers golfbane og 1.915 boliger på grunden.
I går besluttede den spanske regering dog, ganske som sanktioner fra både FN og EU nu foreskriver det, at stoppe al arbejde i forbindelse med planerne for byggeriet. Sanktioneringen betyder også, at det nuværende libyske styre ikke vil kunne sælge eller på anden udnytte ejendommen.
Ifølge udenrigsministeriet ejer Gadaffi og hans familie muligvis flere ejendomme i Sydspanien, ejerforhold som myndighederne nu ser nærmere på. Der er desuden mistanke om, at familien har andre former for investeringer her i landet, og er det tilfældet, vil også de blive fastfrosset.


Overenskomst på plads med udskældte flyveledere

Forhandlingsmanden Manuel Pimental har fået en aftale i stand mellem de spanske flyvelederes fagforening USGA og lufthavnsselskabet AENA. I begyndelsen af 2010 genopstod konfrontationen mellem de to parter. Flyvelederne var vrede over, at minister for offentlige arbejder (Fomento), José Blanco havde sænket deres løn til omkring 200.000 euro om året.
Det var flyvelederne dog ikke tilfredse med, eftersom de indtil da havde tjent gennemsnitligt 350.000 euro om året. Det var for et arbejdsår på 1.200 timer, hvilket ofte ikke var tilstrækkeligt, hvorfor mange tog overarbejde, som resulterede i årlige lønninger på og over 700.000 euro om året. De havde desuden ret til at gå på en slags førtidspension ved de fyldte 52 år, uden at deres grundløn blev sat ned.
Sagen kulminerede i forbindelse med helligdagene den 6. og 8. december, da 442 flyveledere sygemeldte sig. Det berørte 650.000 strandede passagerer, landets økonomi og dermed regeringen, som så sig nødsaget til at erklære en slags undtagelsestilstand. Flyvelederne blev tvunget på arbejde – alternativet var at blive sat for en militærdomstol – og at deres arbejde blev overvåget af flyveledere fra flyvevåbnet.
Siden da har man forsøgt at nå frem til en ny overenskomst, hvilket lykkedes i går. Den går hovedsageligt ud på gradvist at sænke flyveledernes lønninger, men også deres arbejdstid. På den måde bliver forholdene lig dem i andre europæiske lande, ligesom risikoen for arbejdsnedlæggelse nu skulle være minimal.

Verdens forbrug af cava steget med 11 procent

Salget af den catalanske cava oversteg alle forventninger i 2010, hvor over 244 millioner flasker blev solgt. Det er en stigning på 11 procent i forhold til 2009, skriver den spanske avis El País.
Spanien står selv for det største forbrug med 95,6 millioner flasker, men der er også store aftagere i resten af verden. Næst flest flasker blev åbnet i Tyskland med 41 millioner, og i Storbritannien blev der solgt 32 millioner flasker. Selv i Frankrig, hvor champagnen ellers plejer at være enehersker på markedet for mousserende vine, er cavasalget også i vækst. Her var der en stigning på 15 procent i forhold til 2009.

De fleste smuglercigaretter kommer fra Kina

Samtidig som de officielle salgstal for cigaretter falder, stiger den ulovlige indsmugling. I stedet for at komme med speedbåd fra Afrika kommer de ulovlige cigaretter nu med større skibe fra Kina, skriver El País.
De største havne for smuglervarer er Vigo, Algeciras og Valencia.
Cigaretterne ankommer i pakker med kendte mærker som Marlboro, Winston og Chesterfield, men indeholder tobak af meget ringere kvalitet. Sidste år konfiskerede tolderne 12,5 millioner pakker fra skibe fra Asien. De var skjult i containere med glas, porcelæn eller tekstiler. Cirka 90 procent kom fra Kina.

Rødglødende sammenstød mellem Málaga CF og Real Madrid i aften

I aften spiller Málaga CF mod Real Madrid. Det er en vigtig kamp for begge hold. Real Madrid kan ikke tåle at tabe, hvis holdet skal bevare en chance for at true FC Barcelona i toppen af La Liga. Det kan heller ikke Málaga, der som bekendt kæmper for at blive i ligaen. Sidstnævnte er dog ankommet til hovedstaden bevæbnet til tænderne, efter Real Madrids træner, José Mourinho, tidligere på ugen fornærmede klubben. Portugiseren sagde, at hvis han skulle blive fyret fra Real Madrid, ville han ikke acceptere et trænerjob i Málaga, men tage til en ”stor” klub i Italien eller England. Det var naturligvis med slet skjult reference til Málagas træner, Manuel Pellegrini, der netop blev vist døren i Madrid, da holdet ikke levede op til forventningerne sidste sæson og nu træner Málaga.
Den kommentar har fornærmet ikke blot Pellegrini, men hele klubben inklusiv selvfølgelig spillerne.
Kampen starter kl. 22.00.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa