Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Baltasar Garzón i sag mod Gadaffi

Den spanske dommer Baltasar Garzón skal være rådgiver ved den Internationale Domstol i Haag i sagen mod den libyske leder Moammar Gadaffi. Dommeren arbejder øjeblikket i Haag, fordi han er suspenderet som dommer i Spanien. Det skyldes, at han i sine undersøgelser omkring krigsforbrydelser begået under den spanske borgerkrig skulle have overtrådt sine beføjelser. Højesteret undersøger i øjeblikket sagen.
I samarbejde med chefdommeren, Luis Moreno-Ocampo, studerer han nu mulighederne for at sagsøge den libyske leder, hans familie og sammensvorne for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden.
Det er FN’s Sikkerhedsråd, som har bedt den Internationale Domstol se på situationen i Libyen, og hvorvidt man kan retsforfølge de implicerede.

Spanien hjælper flygtninge i Libyen

Spanien sendte i går et fly med nødhjælp til Benghazi i det østlige Libyen, hvor modstander af regimet i øjeblikket har magten.
Flyet skal forblive i området og hjælpe med at evakuere flygtninge, der befinder sig ved den tunesiske grænse. Et andet er ankommet til Djerba i Tunesien, hvorfra flygtningene skal transporteres til Egypten.

Fiktive medarbejdere skaffer sig uberettiget pension i Andalusien

Skandalen kendt som ERE ruller i Andalusien, hvor de lokale myndigheder har fundet flere tilfælde, hvor fiktive medarbejdere har påstået at arbejde for et offentligt støttet firma, og derfor har haft ret til førtidspension. Det har vist sig, at der ikke var tale om firmaer, støttet af det offentlige lokalstyre, og pensionen er derfor givet på et forkert grundlag.
Sagen griber om sig, efter 33 flere sager om falske medarbejdere er fundet. Indtil nu er der tale om 70 fiktive ansatte. Kun 1.569 sager er indtil videre undersøgt ud af de 6.096 personer, som modtager støtte, så der er mulighed for, at flere sager dukker op.
”Vi skal helt til bunds i sagen,” siger Manuel Reico, beskæftigelsesrådmand i Junta de Andalucía, til El País.
Skandalen begyndte i februar, hvor politiet fandt en fond med 647 millioner euro til at hjælpe afskedigede offentlige ansatte og firmaer i problemer efter finanskrisen. Det viste sig, at nogle firmaer udnyttede fonden ved at ansætte folk i firmaer med dårlig økonomi for derefter at afskedige dem, så de kunne få førtidspension i forbindelse med nedskæringer.
Skandalen har rødder helt op i den lokale regering, hvor et tidligere medlem af og to andre medlemmer af PSOE er under mistanke for at have modtaget støtte på et falsk grundlag.


400 kg hash konfiskeret i Cádiz

En helikopter med 400 kg hash om bord blev i går stoppet af Guardia Civil i Cádiz. Samtidig blev fem mænd anhold og to køretøjer konfiskeret. Det skriver El Mundo.
Helikopteren var på vej fra Marokko til den spanske kyst tidligt om morgenen, da den blev spottet af et spansk kontroltårn. Helikopteren havde ingen flyvetilladelse og blev derfor hentet ned af to helikoptere fra Guardia Civil. Her viste det sig, at helikopteren var fyldt med 400 kg hash fordelt i otte pakker. De to piloter om bord blev anholdt, og det samme gjorde to personer, der ventede på jorden med lygter for at tage imod varerne. De to piloter er tyskere, mens de to medhjælpere på jorden er spanske. Desuden blev endnu en spanier anholdt for at medvirke i aktionen.

Ny parkeringsplads i Marbella

I går bekræftede Marbellas borgmester, Ángeles Muñoz, at der skal bygges en ny parkeringsplads i Marbella. Det er den gamle fodboldbane Francisco Norte i centrum, som bliver konverteret til en 10.000 kvadratmeter stor betalingsparkering. Arbejdet forventes at være færdigt i april.


Fire måneds fængsel for at sparke til en kanin

Retten i Málaga har idømt en mand fra Rincón de la Victoria fire og en halv månedes fængsel for at sparke til naboens kanin, der var holdt som kæledyr.
Kaninen var løbet ind på hans grund, hvor han først sparkede til den, og derefter smed den over hækken. Dyret var så medtaget, at dyrlægen måtte aflive det.
Straffelovens paragraf 337 siger, at mishandling af kæledyr kan straffes med mellem tre måneder og op til et års fængsel. I går debatterede domstolen i Málaga, hvorvidt en kanin kan kvalificeres som kæledyr, og beslutningen blev til fordel for kaninerne.
Manden skal også betale en bøde på 50 euro for at sparke dyret hinsides.


Real Madrid – Málaga CF i aftes

7 – 0.
”Horror,” skriver dagbladet La Opinión i dag.


¿Qué pasa? – denne weekend

Eksklusiv fernisering hos kunstmaleren Erik Frøkjær
Den 5. og 6. marts inviterer tidligere entreprenør og nu kunstmaler Erik Frøkjær til åbent hus i sit atelier i La Cala de Mijas. Der er åbent hus begge dage fra 12.00 – 19.00 i Casa Blanca, Urb. Los Claveles III, Avenida I, Mijas Costa.
Man er velkommen til ringe til ham på 0045 2091 2243

Málaga
Indtil 1. juni
En udstilling af 25 af Picassos keramiske kreationer (La Colección Serra) kan ses i Casa Natal Picasso, hans fødehjem, på Plaza de la Merced. Åbent alle dage undtaget helligdage. Kl. 09.30 – 20.00. www.fundacionpicasso.es

Marbella
5. marts kl. 10.00-14.00
Økologisk marked med bl.a. frugt og grønsager, honning, olier og vine afholdes på Paseo de la Alameda.

5. marts og 2. april kl. 20.00
Dinner show med duoen Carly på Restaurant Garum. Entré, inkl. lækker middag (eks. drikke), 36 euro. For mere information se www.garummarbella.com.

Almuñécar
5. marts
Bakkesangerne kommer til Argentina Steakhouse. Ikke de helt rigtige, men Syngepigerne fra Costa del Sol, som skaber den rigtige bakkestemning. Egon Kjer akkompagnerer. Denne aften serveres argentinergryde og æblekage. Bord kan reserveres på 958 639 358.

Fuengirola
Indtil 20. marts
Bogmarked på Plaza de la Constitución.

4., 7. 14. og 15. marts kl. 19.00
Club Nórdicos revy om livet på Costa del Sol kan opleves i den engelske kirke The Ark Fellowship ved siden af foreningen lokaler. Entré 15 euro inkl. Drikke og snack, reserver på 952 667 067 (kl. 11-15).

5. marts kl. 20.00, 6. marts kl. 19.00
Koncert med The New Orleans Jump Band på Salon Varietes. Se også www.salonvarietestheatre.com

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa