Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Snød skattevæsnet for 210 millioner euro

Juan Antonio Roca, der er tiltalt i korruptionssagen kaldt Malaya, som i øjeblikket er for retten i Málaga, har tilstået, at han tog 210 millioner euro fra kommunekassen.
Roca havde i 15 år posten som byrådsmedlem med ansvar for byplanlægningen i Marbella. Først var han afdøde borgmester Jesús Gils højre hånd, mens hans under de senere borgmestre, Julian Muñoz og Marisol Yagüe, lod til at være hjernen bag korruptionssagens netværk.
Under afhøringen af Roca i går, tilstod han, at han styrede i alt 71 selskaber, hvis aktiviteter ikke blev opgivet til skattevæsnet, og det er den samlede formue fra unddragelsen, som han nu har erkendt, løber op i 210 millioner euro.
I alt 98 personer er tiltalte i korruptionssagen, heriblandt tidligere borgmester Julian Muñoz, hans eks-kone, Maite Zaldivar, samt hans forhenværende kæreste, sangeren Isabel Pantoja.
Retssagerne startede den 27. september sidste år og forventes at tage over et år.
Afhøringerne af den 57-årige Roca fortsætter i dag. Han er også tiltalt for bl.a. korruption og hvidvaskning af penge og kan risikere op til 30 års fængsel og at skulle betale diverse kompensationer og bøder.
Marbella kommune, anført af borgmester Ángeles Muñoz, mener, at de beslaglagte værdier og bøder løber op i fire milliarder euro, eftersom det er Marbella by, der har lidt under alle årene med korruption, bør pengene tilfalde byen og ikke statskassen, som det ellers er normen.

 

Zapatero søger samarbejde med De Forenede Arabiske Emirater

Zapatero har under sit ophold i Dubai i denne uge givet udtryk for et ønske om samarbejde mellem Spanien og De Forenede Arabiske Emirater. Hans vigtigste mål er at fremme samarbejdet om vedvarende energi, og at tiltrække investeringer. Derudover er det en del af Zapateros dagsorden at give de spanske militære styrker en mulighed for at bruge De Forenede Arabiske Emirater til mellemlanding for flyvninger mellem Spanien og Afghanistan.
Der er allerede skrevet en aftale om et samarbejde med spanske virksomheder, der deltager i udbygningen af Qatars infrastruktur op til verdensmesterskaberne i fodbold 2022. Der forventes at blive investeret 150 millioner dollars.
De Forenede Arabiske Emirater vil også investere andre 150 millioner dollars i en spansk sparekasse. Hvilken sparekasse, der er tale om, er endnu ikke blevet offentliggjort.

 


 

45,6 procent færre biler indregistreret i februar

6.758 biler blev i februar måned indregistreret i Andalusien, og det er er 45,6 procent færre end samme måned i 2010. Tallene kommer fra bilfabrikanternes association (Anfac) og bilforhandlernes sammenslutning (Ganvam).
De seneste 12 måneder er det akkumulerede fald på 41,1 procent.
På landsplan fik 66.120 biler samme måned plader på, hvilket er et fald på 27,6 procent.
Anfac og Ganvam tilskriver de lave salgstal den økonomiske situation samt strikse regler for lån.

 

Mindre kriminalitet i Málaga-provinsen

Ifølge en ny undersøgelse offentliggjort i dag i Diario Sur er kriminaliteten i Málaga-provinsen indenfor det sidste år faldet med fire procent.
Voldskriminaliten er i Málaga by faldet med 12 procent, mens den i provinsen er faldet med gennemsnitligt fire procent. Også antallet er mord er faldet, i dette tilfælde til halvdelen i forhold til tidligere år.
Årsagen tilskrives bl.a. mere politi i gaderne.
Samtidig er den kriminalitet, der ses som mindre alvorlig, f.eks. røveri, steget og repræsenterer nu 40 procent af samtlige lovovertrædelser.

 

Medlem af PP i Valencia beskyldt for at have modtaget bestikkelse

En ledende skikkelse i rådhuset i Valencia, Vicente Igual, beskyldes for at have modtaget 100.000 euro som kommission for at give ejerne af en stripbar tilladelse til at drive virksomhed i byen. Det skriver El País i dag.
Pengene skulle ifølge barejeren, Pilar Monreal, have gået gennem en mellemmand i Partido Popular, og hun hævder at have beviser i form af dokumentation på en internetoverførsel. Hun har samtidig fremvist en video og en lydklip, der viser det tidligere partimedlem, José Luis Bayo, under et møde med Pilar Monreal, hvor han præsenterer sig som mellemmand.
Rådhuset i Valencia benægter alle anklager, herunder en sammenhæng mellem Vicente Igual og José Luis Bayo.

 

Karnevallet begynder i dag i Cádiz

I dag er karnevallet begyndt i Cádiz. Karnevallet beskrives som en eksplosion af musik og farver, udklædte mennesker og gadeteater.
Cádiz’ karneval er Spaniens næststørste, kun overgået af det i Santa Cruz på Tenerife.
Karnevallet i Cádiz varer frem til den 13. marts.

 

Læs flere nyheder her:

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa