Det danske magasin i Spanien

Besøg fra Grønland og Norge og til tv-kampen Danmark-Portugal:
Ole Nielsen, Vivi og Preben Kold Larsen fra Nuuk og Jorun Voldshuset og Jahn Schmedling fra Oslo.

Hundredvis af medlemmer og gæster til fodbold og koncerter – nogle helt fra Grønland, Norge og Færøerne – med dansk og spansk presse i hælene

Scenerne er sat:
La Rosaleda stadion i Málaga.
Restaurant Golden Days i Fuengirola.
Borgen i Fuengirola.
Tyrefægter-arenaen i Benalmádena.

Med Poul Jensen fra La Peña de Dinamarcas bestyrelse ankom Randers CFs direktion til koncerten med Bamse Venner, hvor der også blev tid til at par gode danske pølser.

Den blot 18 måneder gamle supporterklub af Málaga Club de Fútbol, La Peña de Dinamarca, er der med hundredvis af medlemmer og gæster til fodbold in natura, på tv og til koncerter. Den hyperaktive klub kommer med gæster fra ikke blot Sydspanien og Danmark, men også fra Grønland, Norge og Færøerne.

Poloer fra La Peña de Dinamarcas Steen Rasmussen til Patrick og Kris.

Og med såvel dansk som spansk presse i hælene.

Da Kanal 5 var på Costa del Sol for at følge de to danskere på Málaga CFs La Liga-hold i fodbold, Patrick Mtiliga og Kris Stadsgaard, kontaktede såvel denne som Spaniens største sportsavis, Marca, La Peña de Dinamarca for at lave reportage fra klubbens faste tilholdssted, restaurant Golden Days i Fuengirola, hvor et talstærkt hold af La Peñaer mødte op. En begivenhed, der vakte opsigt i gaden – og som over flere gange har fyldt en sendeflade på Kanal 5 og en helside i Marca. Og danske aviser kontakter klubben for interviews – senest Tipsbladet.

Pausefoto i kampen Portugal-Danmark. Jytte og Kai Holm og Michella og Kris Stadsgaard omgivet af gæster.

Golden Days fyldes, når La Peña de Dinamarca i samarbejde med restauranten inviterer til de danske EM-kvalifikationskampe i tv. Danmark mod Island, Portugal og Cypern samlede knap 300 mennesker, der stiftede bekendtskab med så prominente gæster som den tidligere formand for Dansk Idræts-Forbund og IOC-medlem Kai Holm, fodboldspilleren Kris Stadsgaard og radio- og tv-kommentatoren Birger Peitersen.

Mange fodboldinteresserede kvinder tog med i busser til Real Madrid-kampen i Málaga.

To busser til stadion
Når der hver anden weekend er La Liga-fodbold på La Rosaleda fylder La Peña de Dinamarca en 55 personers bus – ja, lørdag den 16. oktober, hvor kongeklubben Real Madrid var på besøg, blev det til to efter et for-arrangement med spisning og sportslige oplæg af bl.a. Birger Peitersen på Golden Days.

Birger Peitersen berigede med sin ekspertviden arrangementet omkring Danmark – Cypern. Her sammen med nogle af tilhørerne.

Flere måneder i forvejen havde fodboldinteresserede danskere bestilt fodboldbillet gennem La Peña de Dinamarca, som lagde et stort arbejde i dette arrangement. I alt 108 tog af sted i La Peña-regi – hovedsagelig familier med far, mor og børn på efterårsferie på Kysten. De fleste børn i øvrigt Real Madrid-fans.

Kai Holm og Kris Stadsgaard for bordenden sammen med formanden for La Peña de Dinamarca, Morten Møller.

Direktion til koncert
Klubben samarbejder endvidere med koncertarrangøren EventHuset og samlede 150 mennesker til Boney M og Bamses Venner – til sidstnævnte arrangement således 20 procent af gæsterne på den regnvejrsfulde aften. Heriblandt direktionen fra den danske superliga-klub Randers CF med sportsdirektør Jacob Nielsen i spidsen. De var på en belønningstur, efter at klubben sidste sæson kvalificerede sig til Europa League-kvalkampe.
Og interessen for klubben synes uhæmmet. Til kampen Málaga CF Levante den 14. november på La Rosaleda modtager den en fodbold-delegation fra Færøerne.

Sammen med Kanal 5 og Marca mødte de to danske Málaga-spillere Patrick Mtiliga og Kris Stadsgaard danske La Peñaer på Golden Days.

Selv tager klubben i slutningen af november til Mallorca for at møde Michael Laudrup og se hans hold, RCD Mallorca mod Málaga CF.

Den stolte far

Knud Stadsgaard fik, hvad han kom til Málaga efter:
En scoring og storkamp af sønnen mod Real Madrid

Søndag den 17. oktober hyggede de sig sammen i middagssolen på Café Copenhagen i Los Boliches.

Far Knud og sønnen Kris sammen med nogle venner og Kris’ kæreste Michella. Afslapning oven på en stor bedrift af Málaga CFs senest indkøbte danske spiller, midterforsvareren Kris Stadsgaard. 12 timer forinden havde han forladt La Rosaleda stadion i Málaga som sit holds bedste sammen med den ghanesiske forward Quincy. I et forrygende opgør tabte Málaga CF 1-4 til kongeklubben i stærkeste opstilling – med Kris som Málagas målscorer!
Manden, der aldrig scorer, rykkede i det 54. minut med frem ved hjørnespark og sendte ved fjerneste opstander bolden i nettet bag den spanske landsholdskeeper, Iker Casillas.

Knud Stadsgaard fik, hvad han var taget fra det midtjyske til Málaga for:
En scoring og storkamp af sønnen.

Et rejseliv
Den 50-årige chefpolitiinspektør valgte som ung dommergerningen efter sin far Kurt.

Han røg helt til tops med 200 Super Liga-kampe og 87 internationale fordelt mellem landskampe og Euro Cuppen, som Champions League hed tidligere. Nu er han dommerbedømmer såvel i Danmark som for det europæiske fodboldforbund UEFA. Således bedømte han dommeren i kampen Málaga CF-Real Madrid, Undiano Mallenco, i en CL-match i Tyrkiet.

Og sønnens fodboldkarriere blev en stor del af hans liv. Som personlig rådgiver og coach rejser han ud til det land, hvor Kris spiller. Tidligere til Reggina i Italien og Rosenborg i Norge.

”Opbakning hjemmefra betyder meget for ens børn – og så er jeg jo bidt af en gal fodbold”, siger Knud Stadsgaard.

Det bliver 6-8 rejser til Kris kampe og 10-12 til superligaen og internationale opgør. Kort før turen til Málaga bedømte han en dommer i en landskamp på Færøerne.

Risikobetonet

Om kampen Málaga CF-Real Madrid, siger Knud Stadsgaard:

”Málaga-holdet var overmatchet og det kan ikke være anderledes, når en udskiftningsspiller fra Real Madrid tjener lige så meget som hele Málagas hold. Og så er Málaga CFs offensive spil jo meget risikobetonet – ikke mindst mod et klassemandskab som Real, hvis pasningsspil var helt sublimt.

En flot kamp med seværdigt fodboldspil, hvor jeg selvfølgelig er stolt over min søns store præstation. Nu har han i sine syv første kampe lagt op til et mål mod Sevilla og nu scoret mod Real Madrid”

Knud Stadsgaard var også på lægterne til Málaga CF-Sevilla og er tilbage igen 19. december, hvor Atlético Madrid kommer på besøg på La Rosaleda. Herefter bliver det til 3-4 kampe den resterende del La Liga.

Om sin bedrift, sagde sønnike:

”Det er selvfølgelig dejligt at score et mål, selvom det ikke betød det store, når vi nu tabte. Jeg vil hellere score sejrsmålet mod et bundhold. For det vil jo virkelig betyde noget.

Når jeg går helt frem ved dødboldsituationer som hjørnespark er det for at score, men det er jo sjældent, det lykkes”.

Også den danske back, Patrick Mtiliga, var med for Málaga mod Real Madrid. Han viste stor spillelyst med fine raids op ad venstrekanten.

En stor dansk aften i nederlagets stund.Málagas resultater i La Liga

Málaga CF – Valencia 1-3 (1-1)
Zaragoza – Málaga CF 3-5 (1-5)
Málaga CF – Sevilla 1-2 (1-2).
Getafe – Málaga CF 0-2 (0-2)
Málaga CF – Villarreal 2-3 (2-3)
Almería – Málaga CF 1-1 (0-0)
Málaga CF – Real Madrid 1-4 (0-2).

Málaga CFs kommende Liga-kampe
31. oktober: Málaga CF – Real Sociedad
7. november: Espanyol – Málaga CF
14. november: Málaga CF – Levante
21. november: Deportivo La Coruña – Málaga CF
28. november: RCD Mallorca – Málaga CF

Pokalkamp i Copa del Rey
10. november: Málaga CF – Hercules

Nu også CL-arrangementer
La Peña de Dinamarca står nu også sammen med restaurant Golden Days for tv-visning af Champions League i fodbold med den danske mesterklub, FC København, involveret. Starten var opgøret FC Barcelona – FCK den 20. oktober med resultatet…..? og fortsættelsen lyder:

Tirsdag den 2. november kl. 20.30: Returkampen FCK – FC Barcelona.
Onsdag den 24. november kl. 18.00: Rubin Kazan – FCK.
Tirsdag den 7. december kl. 20.30: FCK – Panathionaikos.
Stadionplatte med en fadbamse 8 euro.

Tilmelding: Morten Møller
moellemorten@gmail.com
617 700 424
– eller Golden Days
952 477 894
(lukket mandag)

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på La Rosaleda stadion i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.

De koster 40 euro pr. kamp.
Forinden frokostarrangement og bus fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424
moellemorten@gmail.com
Næstformand Jens Gylling 686 582 300
solgylling@yahoo.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub af Málaga CF.
Den tæller mere end 150 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca.
www.Málagacf-support.dk

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.