Det danske magasin i Spanien

Skønt Málaga Club de Fútbols præstationer i en af verdens bedste fodboldrækker, La Liga, har været af svingende karakter i denne sæson, bliver klubben alligevel repræsenteret med to spillere ved slutrunden om verdensmesterskabet i fodbold i juni og juli i Sydafrika. Ved den 23-årige forward Victor Nsofor Obinna og den 29-årige offensive midtbaneslider Sergio Paulo Barbosa Valente – kaldet Duda – fra henholdsvis Nigeria og Portugal.
Obinna har Málaga CF lånt i Inter i Italien og Duda, klubbens topscorer, står med tre år tilbage af sin kontrakt.
Begge med det tilfælles, at deres fodboldkarrierer har været særdeles omskiftelige og omtumlede med en del klubskifter samt dramatiske og særprægede hændelser.

Alvorligt trafikuheld
Således var Obinna den 4. oktober 2007 involveret i et alvorligt trafikuheld ikke langt fra sit daværende hjem i Chievo i Italien. I en manøvre for at undgå at påkøre en medtrafikant i en vanvittig overhaling af denne, rullede han rundt flere gange med sin bil, der totalskadet endte på taget. Obinna blev bevidstløs kørt på hospitalet med fuld udrykning, men slap mirakuløst med et chok og et brud. Ulykken skete kun 100 meter fra det sted, hvor en tidligere Chievo-spiller, Jason Mayele, dræbtes i et uheld i 2002.
Spillemæssigt havde Obinna tre gode år i Chievo i henholdsvis serie A og B og scorede 22 mål i 82 kampe. I dag har han tegnet sig for tre i 18 kampe for Málaga. Det er blevet til ni scoringer i 24 kampe for Nigerias landshold.
For at bevare pladsen på dette, krævede han af Inter, at klubben i denne sæson lånte ham ud til en klub, hvor han fik spilletid. I Inter blev det i sidste sæson således kun til ni kampe med blot én scoring.
I Sydafrika er Nigeria i gruppe med Argentina, Sydkorea og Grækenland. Nationen blev for nylig nummer tre i Africa Nations Cup med scoring af Obinna i bronze-kampen.

Duda spiller for Portugals landshold

Forrykt behandling

Duda har ikke været i livsfare, men hans karriere fik på et tidspunkt et alvorligt knæk med en helt forrykt behandling af Málaga CF.
Sæsonen var 2005-2006, da han midt i den bebudede, at han ikke ville forlænge sin kontrakt med flere år. Skønt han også dengang var et af sit holds absolut bedste, beordrede ledelsen, med sportsdirektør Hierro, træner Tapia til ikke at benytte ham. Frosset ud i den hensigt, at Duda uden for banen ikke blev særlig attraktiv for nogen klub.
Herefter røg Málaga CF ind i et hav af nederlag. Tapia blev fyret. Hierro overtog trænerroret, brød alle sine principper og sendte Duda tilbage på holdet. Men alt for sent. Málaga CF rykkede ned i 2. division, og Duda fik sin efterstræbte kontrakt med Sevilla FC. Uden succes, hvorfor Málaga CF påny sikrede ham for en tilbagekomst sidste år.
Han er nu fast mand på Portugals landshold på en position som venstre back. Det er blevet til ét mål i 14 kampe.
I Sydafrika er Portugal i gruppe med Brasilien, Nordkorea og Elfenbenskysten.

Længere skadespause
Málaga CF’s dansker, Patrick Mtiliga, må derimod regne med, at han er ude af landsholdsbilledet efter en pause på tre kampe i februar. En muskelskade i venstre ben gjorde ham ukampdygtig i opgørene, som gav Malaga sejr mod Racing Santander og Espanyol og nederlag til FC Barcelona.
Mtiliga kom tilbage, da Málaga sensationelt måtte se sig besejret 4-2 af bundholdet Xerez på La Rosaleda stadion.
Landstræner Morten Olsen præsenterer sit VM-hold i maj.
I Sydafrika er Danmark i gruppe med Holland, Cameroun og Japan.
Kampe, der på Costa del Sol-tv vises i juni på restaurant Casa Danesa på Mijas-vejen.

Obinna spiller for Nigerias landshold

Málagas to VM-spillere
Victor Nsofo Obinna
Født d. 25. marts 1987 i Jos, Nigeria.
Klubber:
2003: Plateau United, Nigeria
2004: Kwara United, Nigeria.
2005: Enyimba, Nigeria
2005 – 2008: Chievo, Italien
2008 – 2009: Inter, Italien
2009 – 2010: Málaga CF, Spanien
24 landskampe for Nigeria.

Sergio Paulo Barbosa Valente – “Duda”
Født d. 27. juni i Oporto, Portugal.
Klubber:
1999 – 2001: Cadiz CF, Spanien.
2001 – 2002: Málaga CF
2002 – 2003: Levante UD, Spanien
2003 – 2006: Málaga CF, Spanien
2006 – 2008: Sevilla FC, Spanien
2008 – 2012: Málaga CF, Spanien.
14 landskampe for Portugal.


Málagas seneste La Liga-resultater
28. februar: FC Barcelona – Málaga CF 2-1.
7. marts: Málaga CF – Xerez 2-4.
14. marts: Almería – Málaga CF 0-1
21. marts: Málaga CF – Villarreal
Efter redaktionens slutning, den 24. og 28. marts, mødte Málaga henholdsvis Valencia ude og Tenerife hjemme.
I denne måned lyder Málaga CFs program:
4. april: Zaragoza – Málaga CF
11. april: Málaga CF – Sevilla
14. april: Osasuna – Málaga CF
18. april: Málaga CF – Valladolid
25. april: Mallorca – Málaga CF


Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede, såvel på Costa del Sol som i Danmark, er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på La Rosaleda stadion i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga Club de Fútbol med fast tilholdssted i den danske restaurant Casa Danesa, Club Danés, på Mijas-vejen. Herfra køres i bus til kampene på La Rosaleda. Kontakt tlf. 617 700 424 eller 952 66 81 16.
La Peña de Dinamarca støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.

Kvinde i bestyrelsen har været medlem af Málaga CF i 16 år

Fodbold er normalt en meget mandsdomineret verden. Men sådan er det ikke helt i Spanien – og heller ikke i den danske supporterklub, La Peña de Dinamarca. Her er kvinder stort set hver gang med til fodbold på La Rosaleda stadion og på klubbens generalforsamling valgtes en kvinde til bestyrelsen, nemlig Siw Mosegaard Madsen.
Siw er 44 år, Account manager i Nykredit og bor i Málaga sammen med sin mand Emilio og børnene Sandra og Emilio.
Hun har i 16 år været medlem af Málaga Club de Fútbol.
Efter generalforsamlingen ser bestyrelsen i La Peña de Dinamarca nu således ud:
Formand Eddie Møller, næstformand Jens Gylling, kasserer Torsten Padkjær, sekretær Siw Mosegaard Madsen og bestyrelsesmedlem Poul Jensen. Til suppleanter valgtes Finn Jensen og Steen Rasmussen – sidstnævnte som repræsentant for klubbens medlemmer bosiddende i Danmark.
John Frank nyvalgtes til revisor.
Morten Møller, en af klubbens stiftere, er pressechef og varetager den omfattende medlemsservice i La Peña de Dinamarca. Senest har klubben været omtalt med en større artikel i Fyens Stiftstidende og Radio Solymar lavede reportage fra hjemmebaren Bocaccio i Fuengirola, da Málaga CF spillede mod FC Barcelona på Camp Nou.
Efter generalforsamlingen holdt supporterklubben forårsfest på Roca Tranquila med 70 festklædte og humørfyldte deltagere. En veloplagt Egon Kjer spillede.
I april drager klubben på en 5-dages tur til Mallorca for bl.a. at overvære La Liga-kampen Mallorca – Málaga CF, besøge læderfabrikken i Inca, øens største vin-bodega og Asbæks galleri i Andraix.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.