Da Patrick blev verdensberømt.

Da Patrick blev verdensberømt.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Kun de færreste af verdens fodboldinteresserede kendte danske Patrick Mtiliga. Men netop som tryksværten tørrede på La Danesas artikel om ham i februarudgaven, skete det helt vanvittige, at en af klodens bedste, højest lønnede og mest feterede stjerner, den 25-årige Real Madrid-spiller, Christiano Ronaldo med den svære opvækst hos en fordrukken portugisisk far, begik fodboldvold mod Málagas dansker.
69 minutter inde i kampen Real Madrid – Málaga CF den 24. januar på mægtige Bernabeu stadion i den spanske hovedstad knaldede Ronaldo sin højre albue med voldsom kraft ind i ansigtet på Patrick Mtiliga, der havde hevet ham i kamptrøjen for at hindre et hurtigt kontraangreb.
Danskeren sank blødende om i smerte. Næsen var brækket.
Dommer Perez Lasa viste prompte Ronaldo det røde kort for udvisning. Mtiliga blev med et håndklæde for ansigtet ført til omklædningsrummet.
Hver eneste bevægelse i dette dramatiske forløb forevigedes af et hav af pressefotografer ved sidelinjen, som omgående klikkede billederne verden rundt, ligesom tv-kanalerne gentog og gentog og gentog. Med den portugisiske landsholdsspiller som voldsmanden havde forseelsen interesse helt ud i de yderste kroge af verden. Hvad Ronaldo var i forvejen, blev Patrick Mtiliga pludselig: Verdensberømt!

”Mtiliga – Mtiliga”
Det spanske fodboldforbunds disciplinær-komite idømte Ronaldo to spilledages karantæne, mens Mtiliga på smertestillende medicin måtte holde sig i ro en uge for derefter at genoptage træningen med en beskyttende maske for ansigtet. En maske, han også måtte spille med, da han 7. februar vendte tilbage med en stor indsats i 0-0 kampen mod Deportivo La Coruña på La Rosaleda stadion i Málaga. Tilskuerne tiljublede ham med råbene ”Mtiliga, Mtiliga, Mtiliga, Mtiliga.”
Og nu var den danske presse pludselig på lægterne, ligesom DR TV bragte et interview med ham efter en af de afsluttende trænings-sessioner. Besøget i Málaga kombinerede de danske journalister med den internationale test-turnering Copa del Sol i Marbella.

Næsen blev større
På hans ugentlige fridag lod La Danesa Patrick Mtiliga berette:
”Joh, jeg trak Ronaldo i trøjen. Sådan er det jo i fodbold, når et hurtigt kontra-angreb til modstanderen skal undgås. Det sker i kampe hver weekend. Og jeg fik da også en advarsel af dommeren for forseelsen.
Og så er det, at Ronaldo i irritation over, at der er en, der hænger på ham, slår bagud i bestræbelserne på at komme fri og fremad. Jeg mærker, hans albue rammer min næseryg og at blodet begynder at dryppe fra min næse. Jeg tager mig til den og kan mærke, at den er blevet større. Lægestaben kommer ind. Jeg ville gerne fortsætte, men den sagde nej!
Jeg var åbenbart ikke selv klar over, hvor ilde det stod til. Men det opdagede jeg, da jeg så mig selv i spejlet i omklædningsrummet.
Her dukkede Ronalda i øvrigt op sammen med min klubkammerat Duda – de spiller begge på det portugisiske landshold – og gav mig en undskyldning. Senere fik jeg tillige en sådan pr. telefon af en af direktørerne i Real Madrid, den tidligere målkonge Emilio Butragueno. Og hos vor præsident Fernando Sanz ved jeg, at han flere gange forhørte sig om, hvordan det gik med mig.
Jeg har aldrig tidligere haft brækket næsen, så jeg vidste ikke, hvad jeg skulle igennem. Men jeg kom til at døje med vejrtræningen og de første dage efter episoden var besværlige. Jeg undgik operation, men skulle have ro en uges tid. Jeg måtte ikke løbe, men cykle og styrketræne lidt. Og det gjorde jeg så. Men smertefuldt var det, når pulsen blev høj – og jeg blev hurtigt træt.”

Er du klar?
”I ugen op til Deportivo-kampen genoptog jeg så træningen med holdkammeraterne med en beskyttende maske for ansigtet. Jeg var usikker på, om jeg kunne spille La Liga efter to ugers pause, og blev lykkelig, da træner Muñiz lørdag før kampen spurgte: ”Er du klar?”
Fedt at mærke, at han viser mig større og større tillid.
Om mit forhold til Ronaldo nu? Han er en god spiller. Ingen bad feelings fra min side. Jeg har tilgivet ham, hvad folk måske ikke kan forstå. Men hvad han gjorde mod mig er, hvad der sker i fodbold. Jeg kunne mærke, at han havde det meget dårligt, da han gav mig en undskyldning.
Selv valgte jeg at holde lav profil i medierne, som uafbrudt dag efter dag spurgte mig om Ronaldo – for at få mig til at sige noget imod ham. Journalister og fotografer dukkede sågar op på vor privatadresse.
Jeg ville ikke piske en stemning op ved at deltage i et medie-show.
La Danesa er det eneste medie, jeg nu har talt med om sagen”.

Om kampen?
Den vandt Real Madrid 2-0 – begge mål scoret af Ronaldo!


Havde aldrig smagt dansk wienerbrød
Når en af spillerne på Málaga CFs La Liga-hold fylder år, markerer de fleste det på en eller anden måde med holdkammeraterne. Målmand Munua gav en frokost, mens danske Patrick mødte frem i klubben med dansk wienerbrød til sine holdkammerater.
Og det vakte begejstring.
Mange af dem havde hverken set eller smagt på sådanne søde sager, som Patrick bragte med fra den danske bager ”Café Copenhagen” i Los Boliches. Så flere af dem vil nok herefter aflægge stedet et besøg.
Nu grubler danskeren over, hvad han skal byde på næste år. Da runder han de 30.


Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa