Mange og stærke kort i spil – men to esser mangler

Mange og stærke kort i spil - men to esser mangler

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på emailMálaga CF er kommet i overvældende nedrykningsfare inden storkampen mod Real Madrid d. 15. eller 16. maj
.

I maj afgøres Málaga CFs skæbne i denne den anden sæson i træk i en af verdens bedste fodboldrækker, La Liga. Sidste års fornemme 8. plads kan ikke gentages. Tværtimod. Holdet er i overhængende nedrykningsfare.
Seks kampe i træk uden sejr – heraf tre uafgjorte – placerede holdet på en fjerdesidste plads efter 0-0 i en skidt forestilling mod Valladolid søndag den 18. april på La Rosaleda stadion i Málaga. I den sidste spillerunde den 15. eller 16. maj hjemme mod mægtige Real Madrid kan det blive knald eller fald for Málaga CF.
Nedrykning bliver med bl.a. en halvering af tv-indtægterne og færre tilskuere en kæmpe-bet i en periode, hvor klubben fortsat afdrager på sin gæld og søger ny kapitaltilførsel.
På spillersiden ser det derimod ganske fornuftigt ud. 19 mand i truppen er fortsat på kontrakt, Miguel Angel, Pere Marti og Edinho vender tilbage efter at have været udlejet og gode unge spillere har allerede i denne sæson markeret sig stærkt. Det drejer sig ikke mindst om den bomstærke forsvarer Ivan Gonzales, Toribio på midtbanen og Daniel Orozco, ligeledes forsvarer.
Så en god kabale på denne front kan gå op modsat sidste sæson, hvor en halv snes spillere skulle tilbage til deres oprindelige klubber efter endt lejemål i Málaga. Backen Calleja ønskede ikke at forlænge og tog til Osasuna – uden større succes i øvrigt.

Retur fra Estepona
Orozco knytter der sig en helt speciel historie til. Han fik sin fodboldopdragelse i Fuengirola, spillede fra 2007-2009 på Málagas andethold, Atlético Malagueño, og signerede før denne sæson kontrakt med 3. divisionsklubben U.D. Estepona. Da det ikke blev til spilletid i første halvsæson, besluttede han sig for at få ophævet kontrakten med Estepona for at vende tilbage til Atlético Malagueño.
Herfra hev Málaga CFs cheftræner, Muñiz, ham op på La Liga-holdet den 24. marts ude mod Valencia. Han var igen med hjemme på La Rosaleda mod Sevilla og spillede også i Pamplona i matchen mod Osasuna på Reyno de Navarra stadion 14. april. Mod Zaragoza og Valladolid sad han på bænken.
Ialt 270 minutter med et gult kort på samvittigheden.

De mange advarsler
Dermed symptomatisk for kortspillet i Málaga CF. Det er i 33 kampe blevet til ikke mindre end 109 gule kort (advarsler), et dobbelt gult kort og syv røde kort til udvisning. Heriblandt for danske Patrick Mtiliga, som efter sine forseelser stod over mod såvel Zaragoza som Sevilla.
I kampe mod Málaga ser modstandernes samlede statistik således ud:
99 gule kort, to dobbelt gule kort og fire røde.
Tegn på mange højdramatiske kampe med svigende dommerpræstationer.

De bliver i klubben
På banen skal en anden kabale således gå op næste sæson. Spillerne, der fortsat er på kontrakt, er:
Trediemålmand Arnau, Gamez, Weligton, Manu Torres, Luque, Xavi Torres, Baha, Fernando, Apono, Benachhour, Helder, Edu Ramos, Duda, Patrick Mtiliga, Manolo Gaspar, Jordi Pablo, Juanito og Ivan Gonzales.
Og dertil kommer altså de tre, der vender hjem.
Første- og anden målmand, Munua og Santamaría er ikke på plads, ligesom de to esser i front, lejesvendene Caicedo og Obinna fra henholdsvis Equador og Nigeria må væk, hvis Málaga CF ikke finder en forhandlingsløsning med de klubber, de er kontraktlig forpligtet i, engelske Manchester City og italienske Inter. Endvidere skal den lille spirrevip Forestieri retur til Vicenza i Italien og den serbiske forsvarer Stepanov til Oporto i Portugal.
Nedrykning kan dog bevirke, at nogle af kontraktspillerne må afsættes. Men det er vanskelige tider for spillerhandler.

I landsholdstrupper
På ungdomsfronten kan Málaga CF glæde sig over stortalenter i Edu Ramos og Juanmi, som begge har optrådt på det spanske U 17-landshold, ligesom Ivan Gonzales, Manu Torres, Javi Lopez og Toribio har været indkaldt til træningssamlinger på U 21-landsholdet.
Så der er grøde i klubben.
Nu håber alle på Costa del Sol blot på, at den bliver i La Liga.

Hårdt ramt af skader
Udover mange karantæner har Málaga CF i denne sæson også været hårdt ramt af nogle alvorlige skader.
Allerede i en træningskamp inden sæsonen brækkede Xavi Torres, nyankommet fra FC Barcelona, et ben,
Helder og Stefanov har kun været i stand til at spille få kampe, Welingtog pådrog sig for et par måneder siden et brud i den ene ankel og fik benet i gips med meldingen: færdig for resten af sæsonen.
Og sådan lød det også for den benrappe back, Manolo Gaspar, da han for en måned siden fik konstateret blindtarmsbetændelse.
Sidste sæsons topscorer Apono blev først klar i april, ligesom Luque og Benachour det meste af sæsonen har været holdt udenfor med dårligt bentøj.


Málagas seneste La Liga-resultater
24. marts:
Valencia – Málaga CF 1-0.
28. marts:
Málaga CF – Tenerife 1-1.
4. april:
Zaragoza – Málaga CF 2-0.
11. april:
Málaga CF – Sevilla 1-2.
14. april:
Osasuna – Málaga CF 2-2
18. april:
Málaga CF – Valladolid 0-0.
25. april spillede Málaga CF ude mod Mallorca.

Inden denne kamp lå Málaga CF nummer fjerdesidst kun et point fra en nedrykningsplads.

I denne måned lyder Málaga CFs afsluttende program:
2. maj:
Málaga CF – Sporting Gijón.
5. maj:
Ahletic Bilbao – Málaga CF.
9. maj:
Getafe – Málaga CF.
15. eller16. maj:
Málaga CF – Real Madrid


Barca vandt El Clásico
Årets spanske mesterskab synes igen i år at gå til FC Barcelona.
Catalanerne bragte sig i spidsen af La Liga ved at besejre Real Madrid 2-0 i El Clásico – endog på Bernabeu stadion i Madrid. Den 19. april førte FC Barcelona La Liga med to point mere end Real Madrid.


Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på La Rosaleda stadion i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF med fast tilholdssted på restaurant ”Holger Danske” i Los Boliches. Herfra køres efter frokost i bus til kampene på La Rosaleda. Kontakt tlf. 617 700 424 eller 952 66 81 16.
La Peña de Dinamarca støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
 

Foto: Málagacf.com

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa