Det danske magasin i Spanien
Tør du realisere din drøm? – tør du lade være…?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Jeg læste engang et interview med en mand, der var blevet 100 år og journalisten stillede ham spørgsmålet, hvad han ville have gjort anderledes, hvis han kunne gøre noget om. Manden svarede, at han ville have taget flere chancer.

Jeg husker, at det var, som om der faldt en sten fra mit hjerte, da jeg læste hans svar. Hans svar var nemlig det råd, jeg havde brug for til mit eget liv. Jeg var ganske ung på det tidspunkt – kun 17 år og det gav mig modet til at realisere de drømme, jeg havde i mit liv dengang. Store som små. Jeg forstod, at dét, der var den største forhindring for mig, var, at jeg ville have 100 % sikkerhed for, hvad der ville ske, hvis jeg satte handling bag mine drømme og ønsker for mit liv. Og fordi jeg ikke havde det, mærkede jeg min frygt. Hvis ikke jeg havde haft modet til at blive ven med min frygt, ville mine mange drømme sikkert have måttet lade livet på den bekostning.

”Jeg er så bange for at mislykkes, at jeg ikke engang tør prøve” – var der en klient, der sagde til mig, da jeg stillede spørgsmål til den drøm, han gik og gemte i hjertet. Hvad er det værste, der kan ske? spurgte jeg ham. Han tænkte længe over det og sagde pludselig lidt forundret: ”Det ved jeg faktisk ikke!” Efter en tid fortsatte han: ”Altså ikke udover at jeg måske ikke lykkes med det, som jeg tror, jeg vil lykkes med, men måske åbner der sig nogle andre muligheder, hvis jeg altså tør tage skridtet. Jeg bliver da i hvert fald klogere på mig selv og på livet og bliver sikkert også bedre til at synge.”

Det var, som om han blev lidt lettere i ansigt og krop. Eller måske nærmere gladere på en lettet måde. Sådan som du ser ud og føler det, når du lige har taget en kæmpe stor og tung rygsæk af for aldrig mere at skulle slæbe rundt på den igen. Hans største ønske i livet var at lave musik og fordi det betød så meget for ham, var det også dét, der gjorde ham mest bange.

Sådan er det ofte med det, der virkelig betyder noget for dig. Næsten ligesom en slags lakmustest. Hvis det virkelig betyder noget, så betyder det altså noget! Og du kan mærke det indeni. Når du kommer i kontakt med den del af dig selv, hvor du mærker din lyst til at realisere dit potentiale, er det også lige der, du mærker din livskraft og styrke. Den, du i virkeligheden er uden alle de skræmmende forhindringer og overbevisninger om dig selv og om hvad du kan og ikke kan.

Martin Luther King har engang sagt: ”Faith is taking the first step – even when you don’t see the whole staircase”.
Og det er nok dét, det drejer sig om. At turde tage skridtet. Ligesom den kære Kierkegaard har sagt: ”At vove er at miste fodfæstet et kort øjeblik – ikke at vove er at miste sig selv” (miste livet).

Når og hvis du bevæger dig ud på den vej, så vid at det kan være afgørende for din succes at få støtte på vejen. Selv den sejeste cykelrytter har brug for vandbærere og andet godtfolk til at realisere drømmen om at vinde Touren.
Så vær kærlig ved dig selv og sørg for, at du har hjælp undervejs. Det vil gøre det lettere for dig at møde og bestige dine indre bjerge med nysgerrighed og styrke. Og glæd dig bare, for det er hele turen værd. For det er den vej, der fører dig derhen, hvor du har førertrøjen på i dit eget liv. Det liv, du drømmer om og i virkeligheden har lyst til at leve. Det liv, der jo er dit – lige så længe det varer.

Af Marina Vestergaard, Certificeret coach & procesleder

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa