Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

De fleste ved, at den bedste forebyggelse mod skader og genoptræning er motion, men hvordan kommer vi i gang med at bevæge os, når knæet, fødderne eller ryggen gør ondt? Vores krop er bygget til at gå, så enkelt er det. Derfor er det bedste, vi kan gøre for at bevæge os at gå. Når det så er sagt, er spørgsmålet, hvor vi skal gå hen, og i hvilken type sko.

Allerbedst ville det være, hvis vi kunne gå uden sko på bløde underlag som fx en sandstrand, en kuperet græsplæne eller en svampet mark, idet kroppen på sådanne underlag udfordres og aktiveres. Da vores byer er belagt med asfalt og beton og årstiderne skifter er det sjældent muligt at gå uden noget på fødderne. Derfor er vores valg af sko utroligt vigtigt. Beate Cornelia Jebsen besøgte skobutikken Shop Cristina i Fuengirola i 2008, fordi hun var plaget af smerter og havde hørt, at butikkens balancesko måske kunne hjælpe.

Beate Cornelia Jebsen er pædagogisk ansvarlig for helhedsterapi på Norsk Høgskole i Oslo. Hun er desuden biontolog og psykoterapeut MPF, NFP. Hun har valgt at fortælle sin personlige beretning om, hvilken enorm forskel det rette par sko har betydet for hende og hendes livskvalitet. Fra et liv i smerter til rejser på kryds og tværs af Kina.

”Jeg tog en rask spadseretur en tidlig morgen på promenaden i Torre Bermeja i Estepona i 2004. Det viste sig at blive en skæbnesvanger oplevelse for mig, der efterfølgende har forandret mit liv. På vej op af en bakke, stødte jeg på en kraftig vandstrøm. Jeg prøvede at hoppe over men faldt ned på asfalten og blev siddende med venstre knæskal i hænderne. På hospitalet i Marbella havde de aldrig set et lignende symmetrisk knæbrud. Det lignede en kage delt i fire identiske kagestykker. Naturligvis var også korsbånd, brusk og muskelfæster skadet, og det var meget smertefuldt for mig. På hospitalet satte de ståltråd ind i kræet, som dog senere gik i stykker efter en cykeltur. Og som om det ikke var nok fik jeg også stafylokokker. De følgende år var meget smertefulde for mig, og jeg gennemgik adskillige operationer, træning, kiropraktiske behandlinger og fysiske øvelser.

Jeg havde konstant smerter i både knæ og hofter, og det var kun med hjælp af de tyske balancesko fra Chung Shi, at min situation langsomt blev bedre. Den vinklede balancesko fra Chung Shi har nemlig den fordel, at den vinklede sål sørger for en mere oprejst ret holdning og en korrekt afvikling af min gang, hvor min kropsvægt distribueres optimalt. Det betød, at belastningen på mit knæ- og hofteled blev optimal, og jeg undgik overbelastning, hvilket var yderst vigtigt for mig, idet min krop forsøgte at kompensere for det dårlige knæ, og dermed overbelastede andre led, især mit hofteled. Mine balancesko fra Chung Shi har betydet en enorm forbedring af mit knæproblem og min livskvalitet.

Min erfaring er også, at balancesko ikke bare er balancesko. Jeg havde tidligere haft en anden type balancesko, der ikke kunne afhjælpe mit knæproblem. Dette gjorde, at jeg for to år siden opsøgte Christine Stranne i skobutikken Shop Cristina i Fuengirola for at få råd og hjælp. Jeg havde nemlig fået af vide, at hendes skobutik havde flere typer balancesko, som måske kunne hjælpe mig. Samtidig havde jeg fået at vide, at butikkens ejere altid brugte meget tid på at hjælpe og vejlede den enkelte kunde og tage højde for deres individuelle problemer, hvilket var meget vigtigt for mig med mit problem.

Jeg er i dag meget glad for, at jeg for to år siden lyttede til de råd, jeg fik hos Shop Cristina og kom i gang med at bruge Chung Shi sko. I dag er jeg så frisk, som jeg kan blive, og belaster mit knæ på en fornuftig og korrekt måde. Jeg bruger mine Chung Shi sko så ofte, jeg kan. Men de nye sko gavner ikke kun mit knæ men også ryggen, nakken, hofterne og anklerne. Blodcirkulation i mine ben er ligeledes forbedret, og jeg har fået detoxet kroppen ved at kombinere brugen af Chung Shi sko med Biophoton-terapi med Chiren.

For et par uger siden købte jeg to par Chung Shi sko mere, hvoraf det ene er et par vandresko. Da jeg kom hjem sammenlignede jeg for sjov undersiden af sålen på den nye sko med den gamle, og utroligt nok var der slet ikke nogen slidtage, selvom jeg har brugt de gamle sko til at rejse Kina rundt på kryds og tværs. Jeg håber, mine erfaringer kan bruges af andre med smerter i knæ eller andre steder i kroppen. Mit liv er i hvert fald forandret til det meget bedre, efter jeg kom ud og gå i et par Chung Shi sko”.

Hvis du har fået lyst til at prøve Chung Shi sko eller få mere information, så kontakt Shop Cristina på tlf. +34 952 462 444.

Af Christine Stranne, Shop Cristina

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa