Det danske magasin i Spanien
Kæmpetalent skal nu slå til

Kæmpetalent skal nu slå til

Málagas seneste lejesvend debuterede som 16-årig på Ecuadors landshold og har siden været i Basel, Manchester og Lissabon.

Han blev overflødig i Manchester City og følte sig aldrig til rette i Sporting Lissabon. Nu håber han at komme til at føle sig tilpas i Málaga Club de Fútbol i den spanske La Liga. På en lejekontrakt på en halv sæson.
Historien om den nu 21-årige Felipe Caicedo starter lykkeligt, da han som 16-årig bliver den yngste spiller nogensinde, der debuterer på et landshold. Blot 16 år gammel stiller han op for sit fødeland Ecuador mod Italien.
”Et af de største talenter i Sydamerika igennem tiderne”, beskrev hans agent ham senere.
Med sit lange, sorte afrohår og hjulede ben, præsenterede Málaga CF mandag den 11. januar den bomstærke Caicedo som spilleren, der sammen med Obinna fra Nigeria skal gøre klubbens angreb mere giftigt og uregerligt for modstanderne i de krævende bestræbelser for overlevelse i La Liga.
Han havde om søndagen overværet Málagas 1-1-opgør mod Athletic Bilbao på La Rosaleda og påpegede herefter den manglende aggressivitet i angrebet, hvor Obinnas fravær i januar til Africa Nations Cup for Nigeria har været mærkbart.
Caicedo debuterede for Málaga CF den 17. januar på La Rosaleda, men var tydeligvis endnu ikke i topform. Han blev i pausen afløst af den, i hele sæsonen, meget svingende Baha, som stod for Málagas mål til 1-0.

Scorede mod Racing Santander – og AaB

Caicedo blev den første spiller fra sit hjemland, der kom til at spille i Europa, da han i 2005 som 17-årig blev erhvervet af FC Basel i Schwiez. Den 31. januar 2008 købte engelske Manchester City ham for syv millioner euro – et af de største transferbeløb i schweizisk fodbold gennem tiderne. Han fik sin debut i lokalbraget mod Manchester United på Old Trafford den 10. februar, hvor City vandt 2-1.
Det kneb med målene, men han lagde op til en del. Først i 2009 blev det til scoringer – bl.a. mod spanske Racing Santander i en UEFA Cup-kamp. Herefter kom han ind i en særdeles god periode og scorede også mod danske AaB i UEFA Cuppen. Han imponerede Citys tilhængere ved ofte ene mand fremme at tage kampen op mod modstanderne.
Da Manchester City med udenlandske investorer i ryggen gik på spillermarkedet for at erhverve stjernespillere som Roque Santa Cruz, Emmanuel Adebayor og Carlos Tevez blev Felipe Caicedo overflødig. Han udlåntes til Sporting i Lissabon, men følte sig ikke vel i denne klub.
Og nu er han altså i Málaga CF, som han valgte frem for engelske Hull City, der også bød på ham.
Ved redaktionens slutning søgte Málaga CF endnu en forward-forstærkning og bestræbte sig samtidig på at få afsat nogle af sine egne spillere. Portugiseren Edinho blev udlånt til græske PAOK Saloniki med en købsoption til sommer. Cuadrado fik en fritstilling og skrev kontrakt med Rayo Vallecano i 2. division.
Málaga havde håbet på et lejemål af spirevippen Eliseu, som klubben sidste år solgte til italienske Lazio, men en af bundkonkurrenterne i La Liga, Zaragoza, bød mere for ham.

Kontrakt med en af sine egne

Fra egne rækker sikrede Málaga CF sig ved nytårstide stortalentet Iván González fra Torremolinos for tre år. Årslønnen menes at ligge på 130-150.000 euro og kontrakten indeholder den klausul, at hvis en anden klub ønsker at købe ham i kontraktperioden, bliver det mod en fee på seks millioner euro.
Fra sæsonstarten spillede han på Málaga CFs andethold, Atlético Malagueño i 4. division. Unægtelig en lynkarriere.
Gonzáles – en stovt alvorsmand, der danner makkerpar med Weligton bagude i forsvaret – fylder 21 år den 15. februar.


Felipe Caicedo

dt: 5. september 1988 i Guayaquil i Ecuador.
Højde: 1,85 meter.
Vægt: 85 kilo.
Spilleposition: Forward/wing.
Trøjenummer: 23.

Klubber:
2004 – 2005: Rocafuerte i Ecuador.
2005 – 2008: Basel i Schweiz (12 mål i 44 kampe).
2008 – 2012: Manchester City (fem mål i 27 kampe)
2009 – 2010: Udlånt til Sporting Lissabon (ingen mål i syv kampe)
2010 (januar – juni): Udlånt til Málaga CF

Landskampe:
26 for Ecuador siden 2005 med tre scoringer. 


Offentligt arrangement med kommentator Birger Peitersen

Den, fra radio og tv, kendte danske fodboldekspert og kommentator Birger Peitersen stiller søndag den 21. februar op til causeri i Restaurant Casa Danesa på Mijas-vejen.
Det bliver et dugfriskt oplæg til slutrunden om verdensmesterskabet i fodbold i juni i Sydafrika over temaet ”VM set med en fodboldtilhængers øjne – fodboldkulturer i forskellige deltagerlande”.
Arrangementet er offentligt med La Peña de Dinamarca som tilrettelægger. Det starter kl. 13.30.
Inklusiv frokost koster det 10 euro pr. deltager.
Senere på dagen spiller Málaga Club de Fútbol mod Espanyol i La Liga på La Rosaleda stadion i Málaga. Der arrangeres bus tur/retur fra Casa Danesa til La Rosaleda.
Billetter købes ved stadion.
Tilmelding senest den 15. februar til formanden for La Peña de Dinamarca, Eddie Møller, tlf. 952 668 116.


Romero på nytårsbesøg hos familien i Fuengirola

En af Málaga CFs profiler i succesårene i starten af 2000, den nu 33-årige sydamerikaner Marcelo Romero, dukkede ved årsskiftet til 2010 op i Fuengirola. Her traf La Danesas Morten Møller ham og hans familie på ”Nautic Bar de Copas”.
Romero kunne huske ham, idet Morten Møller før slutspillet om verdensmesterskabet i Korea og Japan i 2002 interviewede ham og hans landsmand fra Uruguay, den hyperfarlige forward Dario Silva, i Málaga, til La Danesa, inden de drog til Fjernøsten.
Romero spillede for Málaga fra 2001-2007 og blev gift med Sandra fra Fuengirola. Han fortalte glædesstrålende, at han for otte måneder siden var blevet far til en dreng, der er blevet døbt Manuel.
I Málaga CF huskes han som en løbestærk midtbanespiller med stor andel i klubbens bedste sæson nogensinde. Den, der bød på UEFA Cup-kampe helt frem til denne turnerings kvartfinaler, hvor portugisiske Boavista eleminerede Kystens stolthed. Romero opnåede 25 landskampe for Uruguay og 130 kampe for Málaga CF. Hans karriere her sluttede med lange skadespauser (knæproblemer), men alligevel opnåede han 14 kampe for sin næste klub, Lucena CF, i en af de talrige 3. divisioner i Spanien.
Herefter skrev han kontrakt med amerikanske Carolina Railhawk i North Carolina, men den ophævedes, da det viste sig, han ikke var 100 % i orden.
Nu krydser han fingre for, at Málaga CF klarer frisag i La Liga.


Málagas seneste La Liga-resultater

3. januar: Sporting Gijón – Málaga CF 2-2.
10. januar: Málaga CF – Athletic Bilbao 1-1.
17. januar: Málaga CF – Getafe 1-0
Udekampene mod Real Madrid og Atlético Madrid blev afviklet efter redaktionens slutning. Inden disse var Málaga CF rykket op over nedrykningsstregen for første gang i tre måneder.

I pokalturneringen, Copa del Rey:
6. januar: Málaga CF – Getafe 2-1.
13. februar: Getafe – Málaga CF 5-1.

I denne måned lyder Málaga CFs program:
7. februar: Málaga CF – Deportivo La Coruña
14. februar: Racing Santander – Málaga CF
21. februar: Málaga CF – Espanyol
28. februar: FC Barcelona – Málaga CF


Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på La Rosaleda stadion i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet mod eventuel regn.
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga Club de Fútbol med fast tilholdssted i den danske restaurant Casa Danesa, Club Danés på Mijas-vejen. Herfra køres i bus til kampene på La Rosaleda. Kontakt tlf. 617 700 424 eller 952 66 81 16.
La Peña de Dinamarca støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
 

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.