Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

 


 

Spanien favorit til VM-titlen
Det spanske fodboldlandshold er storfavorit til at vinde VM-titlen i Sydafrika. Det mener i hvert fald én af historiens bedste spillere, brasilianske Pelé.
”Spanien er det bedste hold i verden”, har legenden udtalt, og dermed underkender han sit hjemlands hold, som han dog ikke afskriver, ligesom han tildeler Argentina gode chancer.
Landstræner Vicente del Bosques hold rangerer i øjeblikket øverst på FIFA’s rangliste.
Del Bosque har i øvrigt forlænget sin kontrakt med fodboldforbundet, og han skal nu stå i spidsen for holdet frem til og med sommeren 2012.

Den gule trøje bliver rød
Cykelracet Vuelta a España fejrer denne sæson 75 års jubilæum og for at mærke det runde tal, bad cykelforbundet én af tidens bedste modedesignere, Custo Barcelona, om at designe en ny, gul førertrøje. Cykelforbundet bad ham dog ikke om en gul, men en rød trøje, der kan associeres med fodboldlandsholdet, hvis kælenavn bl.a. er ”La Roja”.
Og så har trøjen gepard-tryk.
Årets Vuelta starter den 28. august i Sevilla, passerer Marbella og via Ojén og Coín fortsætter den til Málaga for derfra at lede rytterne mod Jaén og videre til Murcia. Løbet afsluttes den 19. september i Madrid.

Strid mellem spanske kandidater til vinter-OL
Barcelonas borgmester, Jordi Hereu, meddelte i januar, at Barcelona påtænker at være kandidat til de olympiske vinterlege i 2022. Dermed ville byen blive den første til at have arrangeret både vinter- og sommerlege. Sportsgrene som skøjtning og curling skulle afholdes i byen, mens skisportsgrenene er planlagt til den katalanske del af Pyrenæerne.
Kandidaturet har dog skabt strid, da Jaca i Huesca-provinsen allerede havde indleveret sin ansøgning, og man mener, at den katalanske hovedstad kunne have valgt et andet år til at forsøge at få værtskab for vinter-OL.

Carlos Sainz vandt Dakar-rallyet
Efter tre mislykkede forsøg har racerkøreren Carlos Sainz som den første spanier vundet Dakar-rallyet for biler.
Den 47-årige madrilener er dobbelt verdensmester i rally, men havde ikke kunnet løfte det eftertragtede Dakar-trofæ, hvilket han dog endelig kunne den 16. januar.

Mål nummer 400

Da Málaga CF overraskende og livsnødvendigt besejrede Mallorca 2-1 den 20. december 2009 på La Rosaleda stadion i Málaga, skrev målscoreren til 1-0, Fernando, historie. Målet var nummer 400 for Málaga CF i klubbens La Liga-sæsoner.
Nummer 300 blev år tilbage scoret af portugiseren Edgar og klubbens nuværende assisterende træner, Dely Valdes, fra Panama tegnede sig for henholdsvis nummer 200 og 400.

International badmintonturnering for veteraner spilles i Alhaurín
En international turnering for badmintonveteraner spilles den 6. og 7. februar i Alhaurín de la Torre.
Det er byens badmintonforening og kommunen, som arrangerer turneringen, der afvikles i byens sportscenter. For at deltage skal man være over 30 år og være medlem af det spanske badmintonforbund.
Alle er dog velkomne til at se med. Lørdag spilles doublerne og søndag singlekampene.

Danske håndboldspillere forlader Spanien
Både Mikkel Hansen og Joachim Boldsen skifter til sommer fra FC Barcelona til AG København.
AG København opstår, når FCK Håndbolds herrer og AG Håndbold næste sæson bliver til en samlet klub, og den nye klubs ledelse vil have de to Barca-spillere med ombord.
Barcelona ville ellers gerne have beholdt landsholdsspiller Hansen, men han har på det seneste ikke været tilfreds i klubben grundet manglende spilletid.

Caroline Wozniacki spiller i Madrid

Danmarks bedste tennisspiller, Caroline Wozniacki, har igen i år inkluderet Mutua Madrilena Madrid Open på sin kalender.
Sidste år opnåede hun en andenplads, som hun fik 310.000 euro for, efter hun blev slået i finalen af Dinara Safina.
Turneringen, der er både ATP og WTA, spilles i år fra den 7. – 16. maj.
Blandt de mandlige spillere regnes også hele eliten; Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray m.fl.
Læs mere på www.madrid-open.com, hvor man også kan købe entreer.

Messi igen igen
Lionel Messi, der for nyligt blev kåret til verdens bedste fodboldspiller har slået endnu en rekord.
Det skete, da han i januar scorede mål nummer 100 for FC Barcelona, hvilket den 22-årige argentiner var den yngste nogensinde til at gøre. Mål nummer 100 røg i nettet i kampen mod Sevilla, som Barca vandt 4-0, og hvor Messi desuden scorede to gange.

Open de Andalucía i marts

Nedtællingen til forårets mest interessante golfturnering på Golfkysten, Open de Andalucía, er i gang.
I år spiller den europæiske golfelite om en præmiesum på en million euro på Parador de Golf ved Málagas lufthavn. Denne klub blev indviet tilbage i 1925 og er som sådan Kystens ældste.
Sidste år vandt Søren Kjeldsen Open de Andalucía, da turneringen blev afholdt i Sevilla. Han vil sikkert i år blive pustet i nakken af Miguel Ángel Jiménez, der spiller på hjemmebane med alle de fordele, men også yderligere pres, det indebærer.
Der spilles fra den 25. – 28. marts.

Af la danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa