Det danske magasin i Spanien
Liga fodbold: Det forsømte efterår

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Resignation, frustrationer og åbenlyse disciplinære problemer i Málaga CF, hvor man nu ser på nye spillere. Det var med en vis skepsis fra flere fodbold-kyndige, at Málaga Club de Futbol i sommer hyrede den nu 41-årige Juan Ramón Muñiz til et come back som træner i klubben. Vel havde han sæsonen forinden ført Malaga tilbage i La Liga, men uden overbevisende spil på grønsværen.
Málaga lukrerede i oprykningsstriden på andre topholds pludselige og større svagheder.
Muñiz tog til Racing Santander, hvor det resultatmæssigt gik jævnt skidt, men nedrykning blev afværget.
I Málaga CF serverede ledelsen 14 nye spillere for ham – heraf flere med stor international rutine og landsholdspladser i deres respektive lande. Obinna i Nigeria, den tilbagevendte Duda og Edinho i Portugal, Selim Benachour i Tunis og Stepanov i Serbien. I forvejen spillede Baha for Marokko.
Kun i to opgør i dette efterår har Muñiz stillet med samme mandskab og gode resultater er stort set udeblevet. Bl.a. eksperimenterede Muñiz med nogle andenholdsspillere.
Málaga CF lå ved årsskiftet i bunden af La Liga og tager nu fat på en besværlig overlevelsesperiode frem til sidste turneringskamp mod selveste Real Madrid i weekenden den 15.-16. maj på La Rosaleda stadion i Málaga.

Slog og spyttede på modstandere
Udover mod storhold som Atletico Madrid og Sevilla formåede teknokraten Muñiz ikke at tilføre holdet den maksimale kampgejst, om end nederlagene har været beskedne – og det er blevet til en del uafgjorte kampe. Frustrationer og resignation har af og til lyst ud af spillerne, hvoraf flere i åbenlys desperation udviste disciplinæ re problemer.
Den fra Ajax Amsterdam tilbagevendte ”helt”, Albert Luque, er to gange i efteråret blevet udvist med efterfølgende karantæne. Den ene gang sågar for at brokke sig fra udskiftningsbænken i Sevilla efter kun ti minutters spil. Første gang var mod FC Barcelona i Málaga for en tackling bagfra, lige efter han var blevet skiftet ind.
Ligeledes på La Rosaleda stak Weligton helt umotiveret en modspiller fra Zaragoza et stød i solar plexus med bortvisning til følge. I samme match gik Apono rundt op spyttede på en gæstespiller og kaldte Zaragoza afrikanske forward, Ewerthon, ”niger”. Ledelsen i Málaga CF idømte begge bøder for deres usportslige handlinger.
På en træningsseance herefter røg Weligton i håndgemæng med holdkammerater. Klare tegn på frustration, og træner Muñiz lod herefter brasilianeren sidde på udskiftningsbænken.
Danske Patrick Mtiliga viste ofte i modgangen stor styrke og erobrede pladsen som venstre back fast, men ramtes af såvel skader som sygdom.

Vil gerne have Eliseu tilbage
Nu går bestræbelserne i Málaga CF på et par forstærkninger her i indkøbsmåneden januar.
Men for at holde nogenlunde sammen på økonomien, skal nogle af de nuværende spillere samtidig afsættes. Man skulle ikke synes de på baggrund af efterårets pauvre resultater ligger i særlig høj kurs.
En af de spillere, der står højt på Málaga CFs ønskeliste, er sidste sæsons stjernespiller i klubben, portugiseren Eliseu, som man i sommer solgte til italienske Lazio for en en mio. euro. Han har ikke fået ret meget spilletid i det italienske og vil gerne med sin familie retur til Málaga, men Lazio kræver 700.000 euro for ham – altså et tab på 300.000 euro. Málaga CF kan ikke imødekomme dette krav.
Men meget kan ske i januar, hvor Málaga i et hårdt og tæt program er ude i både La Liga- og Copa del Rey-opgør.

Byttehandler kan også blive aktuelle
I Málaga trøster man sig med, at Osasuna fra Pamplona midt i december sidste sæson blot havde otte point, men rejste sig og klarede frisag fra nedrykning. Men klubben fyrede også træneren og ansatte den kontroversielle tidligere landsholds- og Real Madrid-spiller Camacho.
Holder Muñiz herefter i Malaga CF?
Mange fans har krævet hans afgang.


Málagas seneste La Liga-resultater
29. november:
Sevilla – Málaga CF 2-2.
6. december:
Málaga CF – Osasuna 1-1
13. december:
Valladolid – Málaga CF 1-1
20. december:
Mallorca – Málaga CF 1-2

Málaga CFs program i denne måned:
3. januar:
Sporting Gijon – Málaga CF (La Liga)
6. januar:
Málaga CF – Getafe ( Copa del Rey)
10. januar:
Málaga CF – Athletic Bilbao (La Liga)
13. januar:
Getafe – Málaga CF ( Copa del Rey)
17. januar:
Málaga CF – Getafe (La Liga)
24. januar:
Real Madrid – Málaga CF (La Liga)
31. januar:
Atletico Madrid – Málaga CF (La Liga)


Tribune-pladser fås hos Le Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte Le Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga Club de Futbol med fast tilholdssted i den danske restaurant Casa Danesa, Club Danés, på Mijas-vejen. Herfra køres i bus til kampene på La Rosaleda. Kontakt tlf. 617 700 424 eller 952 66 81 16.
La Peña de Dinamarca støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.

Af Morten Møller, Foto: malagacf.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa