Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

En branding-lækkerbidsken. Sådan beskriver Anne Marie Dalgaard den opgave, der ligger foran hende som ny generalsekretær i organisationen for udedanskere, Danes Worldwide.

”Helt grundlæggende ser jeg Danes Worldwide som en organisation med et fantastisk vækstpotentiale”, siger Anne Marie Dalgaard. Den 1. februar tiltræder hun som generalsekretær i Danes Worldwide. En organisation som hun, trods sine 15 år som udedansker i Bruxelles og Moskva, aldrig havde hørt om før, da hun så jobopslaget.
Hun øjnede straks en fantastisk mulighed for at byde ind med sine egne spidskompetencer inden for kommunikation og branding. Kompetencer hun hidtil har brugt til at toptune den tunge transportsektor i Centraleuropa og brande russiske forskere med ekspertise inden for masseødelæggelsesvåben over for vestlige virksomheder. Til fredelige formål, vel at mærke. Dette lykkedes i ensådan grad, at Anne Marie Dalgaard i årevis rumlede rundt i busser i Kaukasus og Armenien på jagt efter brugbare forskere til organisationen, der har betalt 65.000 forskere løn over flere år.

Nu er det udedanskerne, det gælder. En opgave, som Anne Marie Dalgaard går til med stor appetit. Fordi den er vigtig, og nok også fordi den byder sig til som en lækkerbidsken for enhver branding-ekspert.
”Regeringen har talt om globalisering i årtier, og der er stadig flere danskere, der rejser ud. For at arbejde eller for at studere. Man regner med, at der bor mellem 100.000 og 250.000 danskere uden for Danmarks grænser. Danes Worldwide har fat i godt 6.000 af dem. Det burde kunne gøres bedre”, siger Anne Marie Dalgaard, der ser Danes Worldwides unikke fjernundervisning til danske børn i udlandet som et af de trækplastre, der skal få udedanskerne til at tegne et medlemskab i Danes Worldwide. Foreningen har Dronningen som protektor og er i den brede offentlighed nok mest kendt for sine sommermøder på Kronborg Slot, som har været en årligt tilbagevendende begivenhed i de fleste af de 85 år, foreningen har eksisteret.
”Udfordringen ligger i at kommunikere bredere ud til de danskere, der flytter ud, at de med et medlemskab af Danes Worldwide får adgang til et survival kit, der tæller danskundervisning, netværk og rådgivning – samtidig med at vi taler deres sag overfor de hjemlige politikere”, siger Anne Marie Dalgaard.

Tilsyneladende har det danske samfund også en interesse i at pleje forbindelserne til de danskere, der rejser ud.
”I virkeligheden er mange af udedanskene de bedste branding-ambassadører for Danmark. Hvis du som franskmand, tysker eller amerikaner oplever, at du har en medarbejder, der er dansk og som er knalddygtig, så øger det din respekt for landet. Det, synes jeg, er utrolig vigtigt. Det betyder meget for vores samhandel, og det betyder også noget for vores turisme, at vi kan lokke gæster til landet, fordi der er nogle, der har talt pænt om os; nemlig alle udedanskerne. Og når vi ved, at der er flere hundrede tusinde danskere derude, så ville det være en skam, hvis man ikke synes, at de er værd at satse på.”


Kære medlem af Danes Worldwide

Som alle ved, fylder Danes Worldwides Protektor, Hendes Majestæt Dronning Margrethe den II. 70 år i april måned.

Fødselsdagen bliver selvfølgelig fejret i Danmark, men også her i Spanien vil vi

mandag den 12. april 2010

på behørig vis fejre Hendes Majestæt Dronningen, og vi gør det med så fornemme gæster som bl.a. Vicestatsminister Lene Espersen som æresgæst, Ambassadør Lars Thuesen og Danes Worldwides næstformand, Generalkonsul, direktør i ØK, Carsten Dencker Nielsen, samt Danes Worldwides nyudnævnte Generalsekretær Anne Marie Dalgaard.

Fødselsdagen fejres med en gallamiddag på det elegante, femstjernede Gran Lux Hotel Byblos, Mijas Costa, Málaga,
www.granhotelguadalpin.com/en/byblos
Hotellet er medlem af ”The Leading Hotels of the World”.

Aftenens program:

Kl. 19.30 Velkomstdrink med kanapeer.
De spanske studentersangere ”La Tuna” vil underholde.

Kl. 20.30 Gallamiddag, der består af en udsøgt tre retters menu inkl. rødvin eller hvidvin, afsluttende med kaffe.

Under middagen vil operasangeren, tenor Pedro Barrientos underholde med herlige, lystige og kendte sange.

Desuden vil der være taler af:

Jens M. Jensen – Velkomst
Vicestatsminister Lene Espersen
Ambassadør Lars Thuesen
Danes Worldwides næstformand, generalkonsul og direktør i ØK, Carsten Dencker Nielsen
Jens M. Jensen – Afslutning

Da der er relativt begrænsede pladser, bør man tilmelde sig meget hurtigt og dette kan gøres ved at maile til mig på jens.m@terra.es eller ringe på et af følgende numre 952 46 87 97 eller 620 44 99 16.

Arrangementet inkl. vine m.v. koster 65.00 euros pro persona. Beløbet skal indsættes i Cajamar i Los Boliches, Fuengirola, Málaga på konto nr. 3058 0822 71 272001 6275. Vigtigt: Husk at tilføje, hvem indbetalingen er fra.

At det kan lade sig gøre til den pris skyldes, at vi er i den meget heldige situation, at Jyske Bank (Gibraltar) er sponsor for arrangementet, hvilket vi naturligvis er meget taknemmelige over. Mere information om Jyske Bank kan findes på jyskebank.gi

Med venlig hilsen og på festligt gensyn

Jens M. Jensen

Påklædning: Smoking og damerne meget gerne i lange kjoler.
(Mørkt tøj accepteres naturligvis også).

PS. Ønsker man at overnatte på hotellet, skal dette bookes direkte til hotellet på:
952 47 30 50 eller mail til: ccibyblos@guadalpin.com

Jeg har opnået en særdeles god pris på værelserne: Dobbeltværelse 104 euro, enkeltværelse 80 euro, inkl. stor morgenbuffet.
 

Af Text: Christina Lopes Foto: Ireneusz Cyranek www.cyranek.dk

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa