Det danske magasin i Spanien
Fodbold VM – Patrick Mtiliga på landsholdet?

Fodbold VM - Patrick Mtiliga på landsholdet?

Med den sydafrikanske skuespiller Charlize Theron som værtinde samlede Cape Town fredag den 4. december hele verdens opmærksomhed på Sydafrika – værtsnationen for slutrunden om verdensmesterskabet i fodbold fra den 11. juni til 11. juli i år. I Cape Town International Convention Centre fik hun som Lykkens Gudinde ved lodtrækningen bistand af Etiopiens løbende OL-guldvinder Halle Gebrselassie, den sydafrikanske fodboldspiller Matthew Booth, cricketstjernen Makhaya Ntini og fodbold-ikonet David Beckham.
På Costa del Sol fulgte Málaga CFs danske spiller, Patrick Mtiliga, som alle andre i det fodboldglade Spanien, med, men han skænkede ikke egen deltagelse på det danske landshold en tanke, da Gebrselaissie trak Danmark op af bowlen til en gruppe med så spændende nationer som Holland, nummer tre på verdensranglisten, Cameroun med angrebsbomberen Etoo, nummer 11 og Japan med Espanyol-spilleren Shunsuke Nakamura, nummer 43. Selv er Danmark rangeret som nummer 26.
“Men det bør han gøre, fastslår fodbold-eksperten Birger Peitersen med 20 år på bagen som kommentator for Kanal 5, TV 3 og DR og med vinterbolig i Sydspanien. Patrick er den eneste danske venstre back med stor international rutine gennem sine ti år i hollandsk fodbold og nu fast i startopstillingen for Málaga CF i en af verdens bedste fodbold-ligaer. Michael Jacobsen fra AaB er også god på denne plads, men jo helt uden Patricks erfaring.
Jeg ved, at landstræner Morten Olsen og co. holder øje med ham og får bulletiner fra Spanien. Men selvfølgelig ærgerligt, at han i perioder har været sat ud af spillet med skader og sygdom.
Selv synes jeg, at han bør komme med i truppen”, siger Birger Peitersen.
Morten Olsen har siden 2008 prøvet ikke mindre end 66 spillere i sin landsholdstrup – heraf Patrick Mtiliga en enkelt gang, da han spillede for NAC Breda i den bedste hollandske række.
“Men én chance er ingen chance”, pointerer Birger Peitersen. “Han bør stå til flere”.
Det danske landsholds næste testkamp er i marts. Tirsdag den 11. maj skal samtlige 32 nationer i VM-slutrunden i Sydafrika opgive 30 navne til det internationale fodboldforbund FIFA. 1. juni bliver trupperne skåret ned til 23 spillere.

Lodtrækningen
De 32 lande, som alle har kvalificeret sig via geografiske turneringer for de enkelte verdensdele, er delt op i otte grupper i Sydafrika, hvor de to bedste hold i hver går videre.
Danmarks “onde ånd”, europamestrene Spanien, kom i en forholdsvis let gruppe med Chile, Honduras og Schweiz.
Danmark og Spanien kan tidligst tørne sammen i en kvartfinale, hvis de kommer videre fra deres grupper.
Selvom de danske gruppe-kampe skal spilles i Johannesburg, Pretoria og Rustenburg i det nordlige Sydafrika, indlogerer Dansk Boldspil-Union spillerne på et 5-stjernet luksushotel sydpå ved det Indiske Ocean. Så de skal flyve til hver kamp.

Danmark spiller således:
Mandag 14. juni kl. 13.30 mod Holland.
Lørdag den 19. juni kl. 20.30 mod Cameroun.
Torsdag den 24. juni kl. 20.30 mod Japan.
Alle kampe tv-vises i den danske restaurant Casa Danesa på Mijas-vejen.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.