Det danske magasin i Spanien
Nye folk med DW-kasket i Spanien

Nye folk med DW-kasket i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Danes Worldwides repræsentanter er ressourcepersoner, der har en masse viden om deres lokalområde – og fingeren på pulsen hvad angår lokale foreninger og organisationer. Som medlem af Danes Worldwide kan man trække på repræsentanternes viden.

I Sydspanien hedder Danes Worldwides mand, Jens M. Jensen. I løbet af de seneste år har han gjort et kolossalt arbejde for at udbrede kendskabet til foreningen – som primus motor for en række lokale arrangementer, og som initiativtager til et kulturelt særarrangement i Danmark forud for Danes Worldwides årlige kronborgmøde.

Danes Worldwide har 100 repræsentanter på verdensplan. Udgangspunktet er, at repræsentanterne skal fungere som kontaktpersoner for danskerne i deres område. Det er ikke alle steder, repræsentantkorpset er fuldt udbygget,¬ men i Spanien har Jens M. Jensen i efteråret været på en turné, hvor målet var at finde og opdyrke en række nye repræsentanter.
Det projekt er i den grad lykkedes. I dag har Danes Worldwide fem repræsentanter i Spanien og det sætter næstformand i Danes Worldwide, Carsten Dencker Nielsen stor pris på. Carsten Dencker har i Danes Worldwide-regi netop fokus på udviklingen af repræsentantkorpset og i det arbejde er Jens M. Jensens indsats af stor værdi.

”Repræsentanterne er indgangen til Danes Worldwide for de nye medlemmer, og uden en række aktivt arbejdende repræsentanter, kan Danes Worldwide ikke udvikle sig til den forening, vi gerne vil være”, siger Carsten Dencker Nielsen.

Udgangspunktet for udviklingen af Danes Worldwides repræsentantkorps er, at der ikke er nogen grund til at opfinde hjulet hver gang.

”Når vi har aktive repræsentanter, der har gjort sig en række gode erfaringer i deres lokalområde, som Jens M. Jensen, er det vigtigt, at andre kan følge det gode eksempel”, siger Carsten Dencker Nielsen, der lægger vægt på at udbrede ”best practice”, så repræsentanterne kan lade sig inspirere af hinanden.

”En måde at gøre det på, kan være den metode, som vi har forsøgt i Spanien, hvor Jens M. Jensen fungerer som landerepræsentant og sparringspartner for sine medrepræsentanter. I lyset af de erfaringer, kan man måske anvende en lignende struktur i andre lande”, siger Carsten Dencker Nielsen.


Danes Worldwide arbejder for at forbedre udedanskernes rettigheder
Et medlemskab giver adgang til et globalt netværk, danskundervisning til udedanske børn og rådgivning til familien.


Områderepræsentanterne i Spanien er:
Casper Villadsen har siden 2008 været Danes Worldwides repræsentant i Valencia og Castellón provinserne.
Da Casper Villadsen flyttede til Valencia, fandtes der intet dansk netværk – men i løbet af sit først år som repræsentant har Casper bygget et dansk netværk på 50 danske og dansk/spanske familier op. De danske familier i området befinder sig i aldersgruppen slut 20erne til midt 40erne, og er alle godt integrerede i det lokale samfund. Langt de fleste er erhvervsaktive og mange driver selvstændig virksomhed. Valencia modtager desuden et stort antal ERASMUS-studerende.

”Som repræsentant prioriterer jeg kerneområdene socialt og professionelt netværk, danskundervisning og forbedring af vilkårene for danskerne i Comunidad Valenciana. Hver 8.-10. uge afholder jeg dansk/spanske familiesammenkomster, og arbejder desuden på at kunne tilbyde lokal dansk undervisning til både børn og voksne, samt at etablere en officiel dansker-forening under Danes Worldwide.”

Danes Worldwide Valencia arbejder tæt sammen med DABGO – Danes Abroad Buisness Global Online, der sætter fokus på globalt erhvervsliv, og Danes Worldwide Valencia er medarrangør af ”DABGO Stambord” som er et fast månedlig erhvervsmøde.

Casper Villadsen er uddannet BHT Bygningskonstruktør fra Horsens med afgangseksamen fra Universidad Politécnico de Valencia årgang 2001.
Han har boet i Valencia siden år 2000, hvor han lever sammen med Mari Luz, som også er Arquitecto Técnico.

Casper Villadsen
E-mail valencia@rep.danes.dk
Tel. +34 630 426 304


Jegvan Durhuus er Danes Worldwides nye repræsentant i Madrid. Hans mål er at skaffe mange flere medlemmer til foreningen.
Jegvan vurderer, at der bor omkring 400 danskere i Madrid og omegn – og han er i forvejen i kontakt med cirka halvdelen af dem, da han også er koordinator for Danskertræf, som er et uformelt netværk for danskere i Madrid.
”Mine rødder er plantet dybt i den danske muld, og jeg mener, det er vigtigt at kunne være sammen med landsmænd engang imellem og hygge på vores måde. Det er min indgangsvinkel for engagementet i Danes Worldwide. Som repræsentant i Madrid-området vil jeg derfor forsøge at få gang i arrangementer for medlemmerne her,” siger Jegvan Durhuus, der udover at være Senior Country Supporter hos Daimler er ejer af DLDK (Det Lille Danske Køkken, en cateringvirksomhed). Han er far til den 5-årige datter Norah, der også spiller en rolle for Jegvans engagement i Danes Worldwide:
”Det er vigtigt for mig, at Norah snart kan deltage i Fjernundervisningen og på den måde lære om den danske kultur. Jeg har dog savnet undervisningsmateriale til yngre børn, så de kan udvikle deres danske sprog endnu tidligere – og udviklingen af et dansk førskolemateriale i Danes Worldwide-regi vil derfor blive en af mine prioriteter.”
Jegvan har boet i Madrid siden 1998, og før det på Grønland og i Frankrig.

Jegvan Durhuus
E-mail madrid@rep.danes.dk
Tel. +34 685 855 678


Kasper Madsen er Danes Worldwides nye repræsentant i Barcelona. Hans mål er at opbygge et netværk for og af danskere i Barcelona, som både kan bruges personligt og professionelt.
”Netværket er helt klart et arbejdsområde, jeg vil prioritere, fordi det efter min vurdering er vigtigt for de danskere, der er her i området. De er primært forretningsfolk, udsendt fra Danmark. De har som regel familien med, hvilket betyder, at danskundervisningen til børnene også er en af de kerneydelser, jeg vil slå et slag for,” siger Kasper Madsen.
Udover at være nyudnævnt repræsentant for Danes Worldwide er Kasper Madsen MBA studerende i Barcelona på Esade Business School. Han har desuden en Bachelorgrad fra England, og har tidligere arbejdet i Italien og senest i Canada som kontorchef i et salgs- og distributionsfirma indenfor kirurgiske implantater og instrumenter.
I fritiden er Kasper stærkt interesseret i sport, og følger blandt andet den hjemlige Superliga. Selv har han været lige på vippen til at spille divisionshåndbold i Vejle BHK.

Kasper Madsen
E-mail barcelona@rep.danes.dk
Tel. + 34 622 024 859


Poul Bundgaard er Danes Worldwides nye repræsentant i Alicante-området, hvor der bor 2 – 3.000 danskere. I Torrevieja findes der i forvejen en dansk klub, Danske Venners Klub, der har cirka 450 medlemmer.

Poul Bundgaard er 68 år, født og opvokset i Vestjylland og har tilbragt hele sit voksenliv I København. I de sidste godt to år har han boet i Spanien sammen med hustruen Karin Jørgensen. Her driver han selvstændig konsulentvirksomhed med fokus på finansiel rådgivning samt administrativ- og strategisk udvikling.

Efter flytning til Spanien er erhvervsaktiviteterne dog droslet ned, så der er tid til fritidsaktiviteterne: golfspil, spanskundervisning, teater, koncerter og socialt samvær med vennerne.

Poul Bundgaard er uddannet cand merc i strategisk ledelse og udvikling, og har været ansat 30 år i PBS og Multi Data, heraf de sidste 10 år som direktør. Han har her været i front i opbygningen af virksomhederne og de kendte produkter DataLøn, Dankort og BetalingsService samt en række mere bankinterne betalingsformidlingsprodukter.

Poul Bundgaard
E-mail alicante@rep.danes.dk
Tel. +34 619 74 84 69

Af Danes Worlswide

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa