Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Den dansktalende gartner Eutimio fra Zona Verde Lopez giver gode råd og tips til, hvad du kan gøre lige nu i din spanske have.
Det spanske klima og den spanske flora er meget forskellig fra det, vi kender fra Danmark, og kræver derfor anderledes pasning – men det betyder ikke, at vi skal holde os fra havelivets glæder. Er du nybagt haveejer, eller er du bare ikke blevet dus med din spanske have endnu, så læs med i La Danesa’s månedlige havespalte. Her forklarer Eutimio, hvordan du med enkle midler får det optimale ud af den have, der nu alligevel ligger udenfor døren.
Hver måned får du en række årstidsrelevante råd, men du har også mulighed for at stille spørgsmål om have- og poolpasning til eutimio@zona-verde-lopez.com eller tel. 661 659 249.

Haven i januar
Dette er måneden, hvor årets laveste temperaturer registreres, men dagene begynder også at blive længere. Den termiske forskel mellem baglandet og kysten mod øst og syd er meget mærkbar, og man skal være opmærksom på, at dette gør en forskel i haven.

Vinteren er en af de bedste årstider til at genoprette haven, da vores træer og planter sover og derfor ikke tager så stor skade, når man omplanter, flytter eller beskærer dem. På grund af temperaturerne bruger vi ikke haven meget, endnu en god grund til at bruge denne tid til at rode i den.

Vi anbefaler, at man nu flytter det, som ikke har den rette placering, så vi får det frem, vi savner, og på denne måde øger nydelsen af vores have. Udnyt denne tid til at udføre de projekter, som du har gået og tænkt på i løbet af året. Husk de forskellige årstider, når du planter. Det giver dig nemlig muligheden for at kunne nyde forskellige arter i blomst på forskellige tider af året – også i vinterperioden.
Taler vi træer, er det normalt at placere et stedsegrønt for hver tre løvfældende. Der er imidlertid haveejere, der foretrækker en have, der er konstant gennem hele året, uden markante forskelle, mens andre kan lide et miljø, der ændrer sig i forhold til sæsonen.

Når man genskaber sin have er det også meget vigtigt at tænke på designet: hvis du er et ordensmenneske, vil du føle dig bedre tilpas med en geometrisk have. Der er hustyper, som kræver en mere formel og klassisk have, mens andre huse inspirerer til en friere, uformel og mere rustik have.

Månedens plante: Nerine Bowdenii
The Guernsey Lily (Nerine, Azucena de Guernese) er en løgformet plante af Amaryllidaceae familien, som blomstrer i efterårs-vintermånederne. Den har mørkegrønne blade, som er lineære omkring 30 cm. En stiv stilk, der understøtter en fin skærm med otte eller 12 blomster. Bowdenii Nerines blomster har en lys rosa nuance, som er lidt mørkere i midten, og har krøllede kronblade.
De forskellige sorter af Nerine har flere nuancer af pink. Der er også eksemplarer af Nerine, som er hvide, røde og orange.

Af Eutimio, Zona Verde Lopez

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa