Det danske magasin i Spanien

 

Hvidløg er uden tvivl en af menneskehedens ældste lægeplanter. Det er fra den græske historiker Herodot, vi har beretningen om, at de ægyptiske arbejdere, som var indsat ved bygningen af pyramiderne spiste overordentligt store mængder hvidløg for at bevare deres sundhed og arbejdskraft. Helt frem til vores tid, før opdagelsen af den moderne antibiotika, har hvidløg haft udbredt anvendelse som et betændelseshæmmende middel. Der er enighed om, at hvidløg ikke alene besidder disse velkendte styrkende og antiseptiske egenskaber, men yderligere har forskerne for længst erkendt, at hvidløg er en plante med mange forskellige velgørende virkninger.

Hvidløg (allium sativum) indeholder vitaminerne A, B og C, adskillige mineraler som selen og zink, proteiner, saponiner mm., men den vigtigste bestanddel menes at være stoffet allicin, som blev isoleret af Stoll og Scebeck i 1944. Det er dette stof, der er ansvarlig for den betændelsesbekæmpende virkning og samtidig for den ubehagelige hvidløgslugt. De fleste forskere hælder dog i dag til den opfattelse, at det ikke blot er allicinet, der er årsag til hvidløgets medicinske aktiviteter, der er snarere den samlede virkning af den hele række stoffer, som giver den fulde terapeutiske effekt.

I de senere år er der kommet en hel række hvidløgsolieekstrakter på markedet, der indeholder hvidløgets aktive stoffer, og som har den ubestridelige fordel, at de ikke giver den kendte og ubehagelige hvidløgslugt hos brugeren. Disse hvidløgsekstrakter anvendes ikke blot til at bekæmpe mikroorganismer og neutralisere giftige substanser i kroppen: hvidløg har vist sig at være af meget stor værdi for en sund tarmflora og for hele kredsløbet.

I hjerteterapien er det især hvidløgets virkning på blodkarrene, der har betydning. Det interessante er nemlig, at hvidløg virker udvidende på de små perifere kar i organismen. Vi ved ikke, hvordan disse processer foregår, men man regner med, at de forbindelser der findes i hvidløg har en lignende virkning som jod, der i lang tid har været anvendt mod åreforkalkning.

alt i alt er det ikke noget under, at hvidløg bliver ved med at nyde en enorm popularitet som både forebyggende og helbredende middel, simpelthen som et naturligt og ufarligt middel, der giver noget at stå imod med.

Hvidløg:
– Øger den gunstige kolesterol
– Reducerer blodtrykket
– Forbereder blodets strømningsevne
– Beskytter mod udviklingen af hjertekarsygdomme
– Styrker immunsystemet

Hvidløg kan købes i kapsler eller tabletter hos Vitamina i Centro Idea.

Af Vitamina

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.